Kısa URL: https://ml.md/lc166082
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2022
155 defa indirildi / yazdırıldı
1 demet semizotu
1 su bardağı nohut (Haşlanırsa iyi olur)
1 adet soğan
½ oranında su bardağında pilavlık bulgur
1 yemek kaşığı domatessalçası
2 yemek kaşığı sumak ekşisi (Tat vermesi için, zorunlu değil)
1 kaşık kırmızı toz biber
1 çay kaşığı ile tuz
½ oranında sıvı yağ
1 litre sıcak su
Kuru soğanlarınızı önce küçük küpler halinde doğrayın ve doğradığınız tüm soğanları bir tencere içerisinde sıvı yağ ile birlikte kavurun.
Soğanların rengi pembe olana kadar devam edin.
Soğanlar pembeleştiği anda salçayı ekleyerek kavurmaya devam edin. Ortalama olarak 2 dakika dursun.
Toz biberlerinizi, sumak ekşisini ve son olarak ise tuzu ekleyin ve karıştırın.
Temizlenmiş bulgurlarınızı tencereye ekleyip karıştırın. Bulgurlar pişene kadar orta ateşte kaynatmaya özen gösterin.
Bulgurlarınız da piştikten sonra haşlanmış nohutlarla beraber semizotunuzu tencereye koyun. 4-5 dakika kadar kaynadıktan sonra ocaktan alıp dinlendirmeye bırakın.
5-7 dakika da dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc118565
Gönderme Tarihi: 31.Tem.2016
1,599 defa indirildi / yazdırıldı
Nilgün Çetin
1 demet semizotu
2 adet domates
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı haşlanmış nohut
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
Tuz
Pul biber
Sumak ekşisi veya yarım çay kaşığı limon tuzu
Semizotu yıkanıp kıyılır. Domatesler ve soğanlar kabukları soyulup küp doğranır sarımsaklar irice halka doğranıp hazırlanır. Tencereye ilk olarak yağ ve salça eklenip kavrulur üzerine soğan, sarımsak ve limon tuzu hariç tüm baharatları eklenir az pembeleşince domatesler ilave edilir. 4 su bardağı sıcak su veya et suyu eklenir kaynamaya başladığında semizotu ve limon tuzu da ilave edilip 15 dakika daha kaynatılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc95927
Gönderme Tarihi: 15.Şub.2014
2,354 defa indirildi / yazdırıldı
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006
1 kg pirpirim (semizotu)
½ çay bardağı nohut
½ çay bardağı fasulye
½ çay bardağı yeşil mercimek
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı kef
1 yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı tereyağı
Akşamdan nohut, fasulye üzerini geçecek kadar suyla ıslatılır.
Semizotu ayıklanıp yıkanarak 2 cm büyüklükte doğranır.
Bir tencerede küp şeklinde doğranmış soğan yağla kavrulur.
İçerisine kef, salça ve tuz ilave edilerek karıştırılır.
Su ve mercimek ilavesiyle haşlanmaya bırakılır.
Mercimek haşlanınca ayrı ayrı haşlanmış olan nohut ve fasulye
ilave edilir.
Semizotu ilavesiyle pişmeye bırakılır.
Not: İstenirse 2 yumurta kadar kıyma/kavurma soğanla birlikte servis yapılır.