Küp küp doğranmış soğan ve kıyılmış sarımsağı sıvı yağda kavurun. İnce şerit halinde doğranmış havuçları ekleyip biraz daha kavurun. Kıymayı ekleyin, iki dakika daha kavurun. Salça, doğranmış domates ve pirinci ekleyip birkaç kez çevirin. Ayıklayıp yıkadığınız semizotunu ekleyin. Semizotu diriliğini kaybedene dek kavurun. Tuzunu ve karabiberini ayarlayıp üzerini hafifçe aşacak adar sıcak su katın. Son olarak haşlanmış nohudu ilave edip kısık ateşte pişirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc152060
Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2020
332 defa indirildi / yazdırıldı
1 demet semizotu
1 adet kuru soğan
1 adet domates
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 adet havuç
2 diş sarımsak
Tuz
Semizotlarını yıkayıp süzün.
Süzdüğünüz semizotlarını iri parçalar halinde doğrayın.
Ardından soğanları ve domatesleri ince ince doğrayın.
Sarımsağı ve havucu da rendeleyin.
Orta boy bir tencereye zeytinyağını koyun.
Ardından yemeklik doğradığınız soğanları ve tuzu ekleyin.
Soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
Rendelediğiniz havuçları ekleyin ve kavurmaya devam edin.
Domatesi ve sarımsakları da ekleyerek karıştırın.
Daha sonra haşladığınız nohutları ekleyin ve birkaç dakika karıştırarak pişirin.
En son semizotlarını ekleyin ve orta ateşte suyunu salana kadar pişirin.