Kısa URL: https://ml.md/lc151413
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2020
396 defa indirildi / yazdırıldı
1 Su bardağı yarma
Yarım su bardağı nohut
3 litre su
3 Su bardağı süzme yoğurt
Yeterince tuz
1 yemek kaşığı taze veya kuru nane
İsteğe göre karabiber
Akşamdan nohutları ıslatın.
Bir tencereye yarma (dövme/aşurelik buğday) ve suyu koyarak bir taşım kaynatın ve sabahleyin ıslatılmış nohutlarla birlikte pişirin.
Soğuyan bu karışıma, biraz tuz ve su ile özelenmiş yoğurt katın ve çorbanın üzerini kuru veya taze nane yaprakları ile süsledikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc152085
Gönderme Tarihi: 03.Ağu.2020
292 defa indirildi / yazdırıldı
Yarım su bardağı haşlanmış buğday
1/2 su bardağı haşlanmış nohut
1 kase yoğurt
1 tutam taze nane
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı soğuk su
Tuz
Yoğurdu, su, tuz ve zeytinyağı ile karıştırarak yoğun kıvamlı ayran elde edin ve içine doğranmış dereotlarını karıştırın. Buğday ve nohutu da içine ekleyip karıştırıp servis edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc158492
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2021
338 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı buğday
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 kase yoğurt
Bir avuç dereotu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı soğuk su
1 tatlı kaşığı tuz
Nohutlu soğuk çorba tarifi için bir gece önceden buğdayı ve nohutu ayrı ayrı ıslatın.
Çorbayı yapacağınız gün buğdayın üzerine çıkacak kadar su ilave ederek bir tencereye alın ve kaynatın.
Başka bir tencerede suyunu süzdüğünüz nohutları alın ve üstlerine geçecek kadar su doldurun ve ocağın altını açıp, nohutları haşlayın.
Ardından nohutun ve buğdayın suyunu süzün ve soğuması için kenara alın.
Nohut ve buğday dinlenirken nohutlu soğuk çorbanın yapımına başlayın.
Dereotunu ince ince doğrayın. Yoğurdu su, tuz ve zeytinyağı ile karıştırın. Yoğun kıvamlı bir ayran elde edin ve dereotlarını içine ekleyin.
Ardından haşlanan buğdayları ve nohutları ekleyin, karıştırın. Yaz sıcağında serinleten çorbanız hazır.