Kısa URL: https://ml.md/lc5872
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2006
2,446 defa indirildi / yazdırıldı
2 adet yumurta
1 su bardağı un
3 diş sarımsak
1 limon suyu
1/2 fincan sirke
1 adet kemikli tavuk göğsü
3 yemek kaşığı margarin
1/2 su bardağı haşlanmış nohut
Kırmızı toz biber
1 litre tavuk suyu
Kemikli tavuk göğsünü 1 litre su ile haşlayın. Kemik ve derisini ayırıp iri parçalara bölün. Bir kasede yumurtalar, un, dövülmüş sarımsak, limon suyu ve sirkeyi karıştırın. 1 yemek kaşığı tereyağa tavuk suyunu katarak beşamel sos kıvamında orta ateşli ocakta karıştırarak pişirin. Akşamdan ıslatıp haşladığınız nohutları ekleyin. 1-2 taşım kaynatın ve ateşten alın.
Kalan tereyağını kızdırın. Tozbiberi ekleyin. Paçayı servis tabağına alıp üzerine tavuk etlerini serin. Tereyağını gezdirip servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc143186
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2019
674 defa indirildi / yazdırıldı
4 adet tavuk paçası
1 bardak ıslatılmış nohut
3-4 diş sarımsak
2 kaşık sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı su
Tavuk paçalarını sıvı yağda soteleyin. Ayıklanıp ikiye bölünmüş sarımsakları ekleyip karıştırın. Su ekleyip, kaynadığında süzülmüş nohutları ve tuzu ekleyin. Yüksek ateşte 5 dakika pişirin sonra altını kısın. Nohutlar pişip suyu da kıvama gelince ocaktan alın.