Kısa URL: https://ml.md/lc90719
Gönderme Tarihi: 20.Tem.2013
1,769 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı yoğurt
4 su bardağı su
2 çorba kaşığı un
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı margarin
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı nane
Tuz
Yoğurt, un ve yumurtayı bir kaba alıp mikserle çırpın. Tencereye alıp suyu ve nohudu ilave edin. Tuzu serpip iyice karıştırın. Kısık ateşte koyu bir kıvama gelinceye kadar pişirin. Margarini tavada eritip kırmızı toz biberi ilave edin. Çorbayı kaselere paylaştırıp üzerine biberli yağı gezdirin ve nane serpip servis yapın.
Fotoğraf "mutlu palyaço" tarafından gönderildi. 30.03.2020
Kısa URL: https://ml.md/lc92195
Gönderme Tarihi: 13.Eyl.2013
1,813 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 çay bardağı pirinç
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım demet dereotu
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı yoğurt
4 su bardağı su
Tuz, nane
Tencereye 4 su bardağı suyu alıp kaynatın. Üzerine pirinçleri koyup kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. Yoğurdu 1 çorba kaşığı unla çırpın ve çorbanın içine dökün ve 5 dakika daha kaynatın. Haşlanmış nohudu da içine ekleyip suyunu ayarlayın. Karıştırıp sıcak veya soğuk ikram edin. Sıcak ikramlarda sarımsak, kırmızıbiber ve yağ yakıp üzerine gezdirilir.
Not: Soğuk ikramlarda ise nane ve dereotu eklenebilir.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 20.06.2023
1 su bardağı Efsane pirinç
3 litre sıcak su
2 su bardağı Dost süzme yoğurt
2 adet Bili Bili yumurta sarısı
1 çorba kaşığı Efsane un
1 su bardağı Saban nohut
Çeyrek bağ dereotu
2 çay kaşığı Rafine sofra tuz
1 çay kaşığı Destan karabiber
2 çorba kaşığı Pervin tereyağı
1 avuç Destan kuru nane
Üzerine:
1 çorba kaşığı Destan pul biber
1 su bardağı nohudu akşam suya yatırın ve ertesi gün süzüp haşlayın.
1 su bardağı pirinci yıkayın. Tencereye 3 litre sıcak su ekleyin. Tencereye 1 su bardağı pirinç ve 1 su bardağı nohut ekleyip 15 dakika pişirin.
Ayrı bir kâsede 2 su bardağı süzme yoğurdu karıştırarak açın. İçerisine 2 yumurta sarısı ve 1 çorba kaşığı un ekleyerek karıştırın. Yoğurt tanelerinin kalmamış olması gerekli.
Yoğurtlu karışımın içerisine birkaç çorba kaşığı pirinçli sudan ekleyerek karışımı ılıştırın. Bu işlemi kâse ısınana kadar tekrarlayın ve ılınan karışımı çorbaya ekleyin.
Ayrı bir tavada 2 çorba kaşığı tereyağı kızdırın. İçerisine 1 avuç kuru nane ekleyin ve bir tur çevirin. Naneli yağı da çorbaya ekleyip altını kapatın.
İnce kıydığınız dereotu ve pul biber ile servis edebilirsiniz.