Kısa URL: https://ml.md/lc100699
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2014
2,588 defa indirildi / yazdırıldı
2 su bardağı pirinç
1 adet soğan
1 çay bardağı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1,5 su bardağı haşlanmış nohut
2,5 su bardağı tavuk suyu
3 çorba kaşığı tereyağı
Tencereye yağı koyup üzerine zerdeçalı ekleyin. Yağa rengini vermesini sağlayın. Daha sonra da üzerine pirinçleri, kuru üzümleri ve rendelenmiş soğanları ilave edin. 10 dakika kadar kavurun. İçine nohutları ve tavuk suyunu bırakarak kapağını kapatın. Yaklaşık 20 dakika kadar suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. Suyunu çeken pilavı mutlaka demlenmeye bırakın ve sıcak olarak ikram edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc82405
Gönderme Tarihi: 23.Ekm.2012
2,386 defa indirildi / yazdırıldı
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı nohut
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı zerdeçal
3 çorba kaşığı badem
2 çorba kaşığı kuş üzümü
3 su bardağı su
Dereotu
Yapılışı: Bademleri sıcak suda bekletip kabuklarını çıkartın. Üzümleri de suda bekletin. Tencerede yağı eritin üzerine bademleri ve pirinçleri ekleyip 5 dakika kadar kavurun. Üzerine zerdeçal ve kuş üzümlerini ekleyip kavurmaya devam edin. Suyunu da verip kapağını kapatın 30 dakika kısık ateşte pişmeye bırakın. Demlenince kıyılmış dereotunu serpip servis yapın.