Süt el yakmayacak kadar ısıtılır, bir kavanoza konur. Üzerine bütün, kuru nohutlar atılır. Kavanozun kapağı kapatılır. Bir örtüye sıkıca sarılır. Ilık bir ortama konur. Bir gece bekletilir. Ertesi gün süzgeçten geçirilir. Bilindiği gibi ılık süte çalınarak yoğurt yapılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc165108
Gönderme Tarihi: 27.May.2022
276 defa indirildi / yazdırıldı
Nohut mayasının nohutlarını süzdürün. Nohutlar süzüldüğünde elinizde saf nohut mayası kalır. Bu mayayı kaynatıp, ardından pastörize ederek oda sıcaklığında dinlenmeye bıraktığınız mayalanma ısısına gelen sütün içerisine aktarın. Güzelce karıştırdıktan sonra cam kavanozlara aktarın, kapaklarını kapatın. Etraflarını güzelce sarın ve oda sıcaklığında mayalanmaya bırakın. 4-5 saatin sonunda yoğurtlarınız hazır hale geliyor. İlk mayalanmadan elde ettiğiniz yoğurdun kıvamı da şahane olacaktır, ancak ikinci mayalandırmayla birlikte daha nefis sonuçlar alacaksınız.