|
|
Norveç Keki (Kvæfjordkake) |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2024 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc180320
Gönderme Tarihi: 11.Kas.2024
37 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
Kek katmanı için:
100 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
100 gram toz şeker
4 adet yumurta sarısı
150 gram un
2 çay kaşığı kabartma tozu
3 yemek kaşığı süt
1 çay kaşığı vanilya özü
Beze katmanı için:
4 adet yumurta beyazı
150 gram toz şeker
50 gram badem (ince dilimlenmiş)
Dolgu için:
500 ml süt
1 paket vanilyalı puding (hazır)
200 ml krema (çırpılmış)
Bir karıştırma kabında tereyağını ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.
Ardından yumurta sarılarını birer birer ekleyin ve iyice karıştırın.
Un ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyin.
Süt ve vanilya özünü de ekleyerek pürüzsüz bir hamur elde edene kadar çırpın.
Karışımı yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine eşit şekilde yayın.
Yumurta beyazlarını temiz ve kuru bir kapta köpüklenene kadar çırpın.
Şekeri yavaş yavaş ekleyerek, sert tepecikler oluşana kadar çırpmaya devam edin.
Elde ettiğiniz bezeyi, kek hamurunun üzerine dikkatlice yayın ve dilimlenmiş bademleri serpiştirin.
Önceden ısıtılmış 175°C fırında yaklaşık 30-40 dakika kadar, bezenin üzeri hafifçe altın sarısı olana kadar pişirin.
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Hazır vanilyalı pudingi paketin üzerindeki talimatlara göre pişirin ve tamamen soğumasını bekleyin.
Soğuyan pudinge çırpılmış kremayı ekleyerek karıştırın.
Pişmiş ve soğumuş olan keki ortadan ikiye kesin.
Kekin alt yarısının üzerine hazırladığınız vanilyalı kremayı yayın.
Diğer yarısını, beze tarafı üste gelecek şekilde kremanın üzerine yerleştirin.
Kvæfjordkake'yi dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Not: Bu kek genellikle buzdolabında birkaç saat bekletildikten sonra daha lezzetli olur. İsterseniz üzerine ekstra dilimlenmiş badem veya pudra şekeri serpebilirsiniz.
|
Norveç Keki |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc63010
Gönderme Tarihi: 06.May.2011
2,812 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 tatlı kaşığı tereyağı
6 yumurta
250 gr (1 su bardağı) toz şeker
1 tatlı kaşığı vanilya esansı
150 gr (1/4 su bardağı) kendi kendine kabaran un
Harcı:
500 gr (2 su bardağı) krema
60 gr (1/4 su bardağı) toz şeker
500 gr ağaççileği reçeli
Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip, ısıtınız. 22,5 cm'lik altı çıkan bir kek kabını 1 tatlı kaşığı tereyağı ile hafifçe yağlayıp, kabın dibine yağlı kağıt döşeyiniz. Büyük bir kaseye 4 yumurta kırınız. Kalan iki yumurtanın sarısını ve akını ayırıp sarıları kasedeki yumurtalara ekleyiniz, aklarını ise orta boy bir başka kaseye koyunuz. 1 su bardağı şeker ve vanilya esansını büyük kasedeki yumurtalara katıp, yumurta teli ya da elektrikli çırpıcıyla renkleri açık sarı olana kadar çırpınız. Unu serpip, madeni bir kaşıkla karışıma yediriniz. Orta boy kasedeki yumurta aklarını yumurta teli yada elektrikli çırpıcıyla kar haline getirip, yavaşça büyük kasedeki un-yumurta karışımına katınız. Karışımı kek kabına döküp, fırının orta katında 10 dakika pişiriniz. Fırının sıcaklığını azaltarak keki 50 dakika daha, ortasına batırılan bir şiş temiz çıkana kadar pişiriniz. Kalıbı fırından çıkarıp, 5 dakika beklettikten sonra, keki bir tel ızgaraya çıkartarak tamamen soğutunuz.
Harcı yapmak için kremayı ve 1/4 su bardağı şekeri orta boy bir kaseye boşaltıp, yumurta teli yada elektrikli çırpıcıyla koyulaşana kadar çırpınız.
Kek tamamen soğuyunca, keskin ve uzun bir bıçakla keki enlemesine üç eşit kata kesiniz.
Kek katlarından birini, süslü bir servis tabağına koyup, üstüne 1 cm kalınlığında krema döşeyiniz. İkinci keki üstüne kapatıp, 1 cm kalınlığında bir kat krema daha döşeyiniz. Üçüncü keki en üste koyup sade olarak bırakınız.
Kalan kremayla kekin yanlarını sıvayıp üst ve alt kenarlarını kremayla süsleyiniz. Kekin üstünü ağaççileği reçeliyle kaplayıp servis ediniz.
|
|
Norveç Keki Tarifleri Diğer Ülkelerin Yemekleri
|
|