|
NUAR |
|
democracy
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.04.2006
Mesajlar: 78 Şehir: Ağrı |
Kısa URL: https://ml.md/lc2748
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2006
2,245 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
1.5 kg ağırlığında nuar
1 çorba kaşığı margarin ( ya da sıvıyağ )
1 kahve fincanı sirke
2 adet domates
1/2 limon
tuz, biber
HAZIRLANIŞI
Etin her tarafı limon ile ovun ve yağ ile bir tencerede çevirerek kızartın. İki adet domates in rendesini ilave edip, iki dakika kadar, arada bir tencereyi sallayarak pişirin, sirke katıp tekrar tencereyi sallayın. Üzerini aşacak kadar sıcak su, tuz ve biber koyup bir saat kadar orta hararette pişirin. Tencereden alıp soğutun. Et dilimledikten sonra, sosunda ısıtıp servis yapın.
|
NUAR |
|
democracy
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.04.2006
Mesajlar: 78 Şehir: Ağrı |
Kısa URL: https://ml.md/lc2747
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2006
2,360 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
1 adet nuar (yaklaşık 1.5 kg)
1 adet havuç
1 adet soğan
2 adet defne yaprağı
2 adet domates
1 su bardağı sıvıyağ
yeteri kadar tuz
HAZIRLANIŞI
Derin bir tencereye iri parçalara bölünen havuç, iri iri doğranmış soğan ve defne yaprağı atılır. Bu malzemenin üzerine bütün olarak nuar yerleştirilir ve yağ ilave edilir. Yaklaşık 20-25 dakika bütün malzeme tahta bir kaşık yardımı ile ağır ağır çevrilir. Daha sonra nuarın üzerine 1.5 litre sıcak su ilave edilir ve kısık ateşte iki saat pişirilir. Bir çatal yardımı ile etin pişip pişmediği kontrol edilir, pişmemiş ise pişene dek kaynatma işlemine devam edilir. Bu arada kaynatılan su tencerenin iki parmak altına kadar inmiş olmalıdır. Pişen nuar tencereden alınır ve soğumaya bırakılır, soğuduktan sonra yarım santim kalınlığında halka halka kesilir. Diğer tarafta ise tenceredeki koyulaşan su bir mikser ile sos haline getirilir ve dilimlenmiş nuarlar içine atılır. Yemeğimiz artık hazırdır.
Not: Pişen yemeğe tuz yerine yarım şişe soya sosu ilave etmeniz tavsiye olunur.
|
|