Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Nuriye Tatlısı (Diyarbakır)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Adıyaman Yemekleri
Batman Yemekleri
Diyarbakır Yemekleri
Gaziantep Yemekleri
Kilis Yemekleri
Mardin Yemekleri
Siirt Yemekleri
Şanlıurfa Yemekleri
Şırnak Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Nuriye Tatlısı (Diyarbakır)

Yörem
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 27.11.2006
Mesajlar: 245
Şehir: Mersin
Kısa URL: https://ml.md/lc9115
Gönderme Tarihi: 28.Kas.2006
4,704 defa indirildi / yazdırıldı




5 yumurta akı
1 yumurta
Yarım su bardağı su
4 su bardağı un
2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
130 gr margarin
1 su bardağı nişasta
1 su bardağı süt
3-4 çorba kaşığı kaymak
Yarım tatlı kaşığı tuz

Şerbet için:
2 su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
2 tatlı kaşığı limon suyu

1. Şerbeti hazırlamak için; tozşeker ve suyu tencereye alıp 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip 1-2 taşım daha kaynatın. Ateşten alıp soğumaya bırakın.
2. 1 yumurta ve 5 yumurta akını hamur yoğurma kabına alın. Yarım bardak tuzlu su ilave edip kar halini alıncaya kadar çırpın. Unu ilave edip yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp bezeler hazırlayın. Üzerlerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin.
3. Margarini eritip soğutarak yarı donmuş kıvama getirin. 30-35 cm çapındaki bir tepsiyi 1 çorba kaşığı kadar margarinle yağlayın. 2 çorba kaşığı cevizi tatlının üzerine serpmek için ayırın.
4. Bezeleri nişasta serperek çok ince açın. 15 yufkayı aralarına iki yufkada bir yağ sürerek tepsiye yayın. Üzerine cevizi serpin. Kalan yufkaları da aynı şekilde tepsiye yayın. En üstteki yufkayı yağlayın. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzeri açık pembe olacak şekilde 25-30 dakika pişirin.
5. Sütü ısıtıp tatlının üzerine gezdirerek dökün. Tepsinin üzerine bir kapak kapatıp 10-15 dakika bekletin. Şerbetin üçte bir kadarını tatlının üzerine dökün. Tekrar kapağını kapatıp şerbeti çekmesini bekleyin. Kalan şerbeti 7-8 dakika daha kaynatıp koyulaştırın ve tatlının üzerine gezdirin. Tatlı soğuyunca dilimleyin. Kaymak ve cevizle süsleyip servis yapın.


ML® Diyarbakır Çöreği için tıklayın




Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 05.03.2024


NURİYE (DİYARBAKIR)

siyami
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925
Şehir: izmir
Kısa URL: https://ml.md/lc54398
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2010
2,806 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEME:
Yumurta beyazı 10 adet
Yumurta sarısı 1/4 kadar
Un 500 gr.
Tereyağı 250 gr.
İç badem 200 gr.
Şeker 1 çorba kaşığı
Tarçın 1 tatlı kaşığı
Süt 1 kg.
Şeker 750 gr.
Su 400 gr.

YAPILIŞI:
Büyükçe bir kasede yumurta beyazlarini ve 1/4 yumurta sarısını karıştırın. Yarım kilo unla kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın. Hamuru 12 bezeye bölün ve açın. Yağlanmış tepsiye bir yufkayı serin. Üzerine bir kaşık erimiş tereyağı serpin. Üzerine ikinci yufkayı örtün. Bir kaşık badem içinden üstüne serpip altı yufkayı üst üste örtün. Sonra bir kat yufkayı yağlayıp öteki katına badem içi serperek geri kalan altı yufkayı üst üste döşeyin. Kalan tereyağını eritip, üzerine ılıkken döküp fırına sürün. Yufkalar pişince fırından çıkarıp üzerine kaynattığınız sütü kepçeyle büzülen hamuru yayarak yavaş yavaş sıcak ocak üzerindeki tepsiye dökün. Hamur pişerek sütü tamamen çekince, şekeri su ile 2 dakika kaynatıp kestirin ve kaynar kaynar hamurun üzerine dökün. Nuriye ikrama hazırdır.


Nuriye Tatlısı (Diyarbakır)

acara
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.07.2005
Mesajlar: 143
Şehir: Mordoğan
Kısa URL: https://ml.md/lc40315
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2009
2,683 defa indirildi / yazdırıldı




Diyarbakırlılar Derneği

2 kg. un hamur tahtasına elenir. Ortası açılır. 15 yumurta akı, bir yumurta sarısı, biraz tuz ve bir bardak su karıştırılarak hamur yapılır. Hamur 16 parçaya ayrılır; nemli bez altında yarım saat dinlendirilir. Sonra her parçadan yufka açılır. Bunlar yağlanarak tepsiye yerleştirilir.Dörder yufka ara ile, ağartılmış ve makineden geçirilmiş badem döşenir. Fırına atılarak pembeleşinceye kadar pişirilir. Fırından çıkarılınca hatif ateşe konur. Üstüne yavaş yavaş şurup dökülür. Tatlı genişlemeye ve kabarmaya başlar. Ateşten alınır. Üstüne bu kez kıvamlı şerbet dökülür, sonra dilimlere ayrılır.


NURİYE TATLISI

BnSONY
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 13.10.2007
Mesajlar: 46
Kısa URL: https://ml.md/lc18413
Gönderme Tarihi: 13.Ekm.2007
2,621 defa indirildi / yazdırıldı




8-10 kişilik
6 yumurtanın akı
1 su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı badem
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
Yarım su bardağı tozşeker
1 su bardağı nişasta
150 gr tereyağı
3.5 su bardağı tozşeker
3.5 su bardağı su
1 çay kaşığı limon suyu

Yumurta akları, yumurta, sıvıyağı, tuzu bir kaba alıp karıştırın. Unu ekleyip pürüzsüz bir hamur yo-ğurun. Hamuru 16 bezeye ayırın ve üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin. Üç su bardağı bademi bir kaba alıp üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edin. 15 dakika bekletip kabuklarını soyun. Yarım bardak soyulmuş bademi ayırıp geri kalanı blender'dan geçirin.
Bir su bardağı süt, su ve şekeri bir tencereye alıp kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Tereyağını bir tavaya alıp eritin.
Nişastayı tezgaha serpin. Hamur bezelerini 40- 45 santim çapında yufkalar halinde açın. Yağlanmış yuvarlak bir fırın tepsisine birinci yufkayı serin. Üzerine tereyağı sürün. Tepsiye aralarını yağlayarak üç yufka daha serin ve üzerine bir su bardağı çekilmiş bademi serpin. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp üst üste dizin. Kare şeklinde dilimleyin ve önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin. Sütlü karışımı tatlının üzerine gezdirin. Tepsiyi ocağa alın ve tepsiyi çevirerek kısık ateşte hamur kabarana kadar pişirin.
Şurup için, şeker ve suyu bir ten reye alıp şeker eriyene kadar karış rın ve limon suyunu ilave edin. Kıvamı koyulaşınca tencereyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Şurubu tatlının üzerine gezdirin. Ayırdığınız bademlerle süsleyip sevis yapın.


NURİYE TATLISI

AyGölgesi
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc99502
Gönderme Tarihi: 01.Tem.2014
2,262 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.mpd.org.tr

15 yumurta (15 akı 1 sarı ile beraber)
2 kg. Un
1 tatlı kaşığı tuz
500 gr. Sade yağ
1 bardak soğuk su
2.5 kg. Şeker

2 kg. Un hamur tahtasına elenir. Ortası açılır, içine 15 yumurta akı ve 1 yumurta sarısı, 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 bardak soğuk su ile karıştırılarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır. Hazırlanan hamur 16 parçaya ayrılıp nemli bez altında yarım saat dinlendirilir. Her parça ayrı ayrı nişasta serpilmiş tahtalar üzerinde yufka halinde açılır. Sonra yağlanarak yağlanmış tepsiye yerleştirilir. Dörder yufka ara ile bir sıra ağrıtılmış ve makineden geçirilmiş badem serpilir. 16 yufka tamamlandıktan sonra orta hararetli fırında pembe renkte pişirilir. Fırından çıkarılan tatlı tepsinin içinde küçülür. Böylece orta hararetli ateş üzerine konur. Daha önceden hazırlanmış şurup sıcak sıcak tatlının üzerine yavaş yavaş dökülür. Şurup dökülünce tatlı genişlemeye ve kabarmaya başlar. Ateşten alınır; üzerine diğer bir tarafta hazırlanmış kalın kıvamlı şurup dökülür. Soğuyunca onar santimetrelik dilimlere kesilir, servis tabağına yerleştirilir.

Not: Yufkalar her tarafı ıslanacak şekilde fırça ile yağlanmalıdır. Badem serileceği zaman yağlanmamalıdır.


Nuriye Tatlısı (Diyarbakır)

mükemmel
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 01.02.2018
Mesajlar: 25
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc131647
Gönderme Tarihi: 03.Şub.2018
802 defa indirildi / yazdırıldı




İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

6-7 su bardağı un
6 adet yumurta akı
1 adet tüm yumurta
1 çay bardağı su
Tuz
1 yemek kaşığı sıvı yağ
300-500 gram badem içi
1 su bardağı margarin veya tereyağı
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 çay bardağı toz şeker
Şire (şurup) malzemesi:
4 su bardağı toz şeker
3,5 su bardağı su
Limon

Hamurun yapılışı:
Yumurta akları,tüm yumurta,sıvı yağ,su ve tuz karıştırılıp un verilerek yağrulur.
İyice yoğrulan hamur (bıçakla kesildiğinde gözenek olmamalı) dinlendirilir.
Nemli bez altında dinlenen hamur 16 eşit parçaya ayrılarak beze yapılır.
Bademler ayıklanıp haşlanarak kabukları soyulur ve dövülür. (robotta çekilebilir)
Bezeler açılarak yufka yapılır, tepsiye serilir, aralarına badem serpilir, epsi fırında pişirilir.
Üzerine daha önce hazırlanıp soğutulmuş şurup dökülür, dilimlenir.


Nuriye Tatlısı (Diyarbakır)

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc174471
Gönderme Tarihi: 05.Ekm.2023
174 defa indirildi / yazdırıldı




İrfan Rıza Yazıcıoğlu

1,5 kg un
10 yumurta akı
1 tüm yumurta
1 çay bardağı su
Tuz
1 yemek kaşığı sıvı yağ
500 gr badem
250 gr tereyağı
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 çay bardağı toz şeker
Şurup İçin:
4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1 limon

Yumurta akları tüm yumurta, sıvı yağ, su, tuz un ilave edilerek yoğrulur ve dinlendirilir.
Bademler suda bekletilip kabukları soyulur ve dövülür.
Yağ eritilir 1 su bardağı süt ve bir çay bardağı toz şeker ilave edilip kaynatılır.
Yufkalar ince açılıp yağlanmış tepsiye serilir.
Araları yağlanır her iki katın arasına badem içi konarak tamamlanır.
Kare kare dilimlenir fırında pişirilir çıkarılınca üstüne yağ süt şeker karışımı yavaş yavaş dökülür.
Ocak üzerinde yavaş yavaş çevrilerek kabarması sağlanır.
Kabaran tatlının üstüne ılık şurup dökülür.
İsteğe bağlı olarak şuruba 1 fincan gül suyu da konulur.







Nuriye Tatlısı (Diyarbakır) Tarifleri Güneydoğu Anadolu Yemekleri



(7 adet Nuriye Tatlısı (Diyarbakır) 297,343 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort