|
Öcce (Hatay) |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc104372
Gönderme Tarihi: 14.Oca.2015
25,171 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hatay Valiliği
Hatay Mutfak Kültürü ve Yemekleri
Dr. Kadriye ŞAHİN
4 yumurta
1 kg yeşil soğan
2 demet maydanoz
1 demet nane
1 bağ taze sarımsak
4 kaşık un
Zeytinyağı
Toz biber
Kimyon
Karabiber
Maydanoz, nane ve sarımsak çok ince doğranır. İçine karabiber, toz biber, kimyon eklenir ve harmanlanır. Bu karışıma un ilave edilir ve üzerine yumurtalar kırılarak iyice karıştırılır. Öcce tavasında kızdırılan zeytinyağına kaşıkla konularak her iki tarafı kızartılır ve servis yapılır.
Not: Arzu eden 1 adet yeşil kabağı rendeleyerek içine ekleyebilir.
|
Öcce (Hatay) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc34083
Gönderme Tarihi: 25.Şub.2009
4,012 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 baş soğan
1 baş sarımsak
1 bağ maydanoz
Kimyon
Tuz
Toz biber
2-3 kaşık un
3 yumurta
Zeytinyağı
Soğan, sarımsak, maydanoz ve nane ince ince kıyılır.
Un, kimyon, toz biber eklenir ve yumurtalar kırılarak karıştırılır.
Öcce tavasında, kızgın zeytinyağında iki tarafı kızartılır.
Not: Öcce tavası, yuvarlak, çukur bölmeleri olan bir araçtır.
|
|