|
|
Omlet |
 |
bıçak sırtı
Aşçıbaşı

Kayıt: 25.12.2007
Mesajlar: 25 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc20202
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2007
2,673 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 yumurta
8-10 dal maydanoz
1,5 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
Yumurtaları derin bir kâseye kırıp ak, sarıya karışacak kadar çarpınız. Kıyılmış maydanoz, tuz ve arzuya göre karabiber katıp karıştırınız.
Büyükçe bir tavaya 1/2 çorba kaşığı yağ koyup hareket ettirerek her tarafının yağlanmasını sağlayınız. Karışımdan tavaya bir kepçe dökünüz. Kapak örterek hafif hararetli ısıda sertleşinceye kadar pişiriniz. Üçe katlayıp servis tabağına alınız. Diğerlerini de aynı şekilde hazırlayınız.
ML® Biberli Omlet için tıklayın

|
Omlet |
 |
Mahire
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 74 Şehir: Çankaya/Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc10171
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2006
2,957 defa indirildi / yazdırıldı
|
12 tane yumurta
60 gr tereyağı
2 tatlı kaşığı tuz
Bir kuşanede yumurtalara tuz konularak çatalla 7 - 8 kez çırpılır, bir tarafa bırakılır. Hemen temiz ve çok kuru geniş bir tavaya tereyağı konulur, rengi dönünceye kadar kızdırılır, bir elle tavanın sapı tutulur, öbür elle kuşanedeki çırpılmış yumurtalar tavanın ortasına dökülür. Yumurtalar hemen 4 - 5 defa yayarak karıştırılır, tava sallana sallana omlet pişirilir. Böylelikle omletin tavaya yapışması önlenmiş olur. Tavadakiler pişince üzerine bir tabak konmak suretiyle ters çevrilip, bir çatalla üç parmak eninde sarılır.
Fotoğraf "dolu" tarafından gönderildi. 08.01.2025
|
|