Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Çılbır Tarifleri > Omlet (14 adet - 326,369 defa bakıldı)

Omlet


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Çılbır Tarifleri
Fırında Yumurta Tarifleri
Haşlanmış Yumurta Tarifleri
Ispanaklı Yumurta Tarifleri
Kıymalı Yumurta Tarifleri
Menemen Tarifleri
Omlet Tarifleri
Pastırmalı Yumurta Tarifleri
Peynirli Yumurta Tarifleri
Poşe Tarifleri
Rafadan Yumurta Tarifleri
Sahanda Yumurta Tarifleri
Soğanlı Yumurta Tarifleri
Sucuklu Yumurta Tarifleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Omlet

Mahire
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 74
Şehir: Çankaya/Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc10171
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2006
2,856 defa indirildi / yazdırıldı




12 tane yumurta
60 gr tereyağı
2 tatlı kaşığı tuz

Bir kuşanede yumurtalara tuz konularak çatalla 7 - 8 kez çırpılır, bir tarafa bırakılır. Hemen temiz ve çok kuru geniş bir tavaya tereyağı konulur, rengi dönünceye kadar kızdırılır, bir elle tavanın sapı tutulur, öbür elle kuşanedeki çırpılmış yumurtalar tavanın ortasına dökülür. Yumurtalar hemen 4 - 5 defa yayarak karıştırılır, tava sallana sallana omlet pişirilir. Böylelikle omletin tavaya yapışması önlenmiş olur. Tavadakiler pişince üzerine bir tabak konmak suretiyle ters çevrilip, bir çatalla üç parmak eninde sarılır.


OMLET

bıçak sırtı
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 25.12.2007
Mesajlar: 25
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc20202
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2007
2,559 defa indirildi / yazdırıldı




6 yumurta
8-10 dal maydanoz
1,5 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz

Yumurtaları derin bir kâseye kırıp ak, sarıya karışacak kadar çarpınız. Kıyılmış maydanoz, tuz ve arzuya göre karabiber katıp karıştırınız.
Büyükçe bir tavaya 1/2 çorba kaşığı yağ koyup haraket ettirerek her tarafının yağlanmasını sağlayınız. Karışımdan tavaya bir kepçe dökünüz. Kapak örterek hafif hararetli ısıda sertleşinceye kadar pişiriniz. Üçe katlayıp servis tabağına alınız. Diğerlerini de aynı şekilde hazırlayınız.


ML® Biberli Omlet için tıklayın


OMLET

sinbat
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 17.03.2008
Mesajlar: 18
Şehir: Antakya
Kısa URL: https://ml.md/lc22632
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2008
2,914 defa indirildi / yazdırıldı




3 adet yumurta
1 kaşık tereyağı veya sıvı yağ
Tuz

Yumurtaları bir kâseye Kırıp, tuz ilâvesiyle güzelce çırpın. Yağı eritip, çelik tasa boşaltın. Altı pişince ters yüz edin. Diğer tarafı da pişince tabağa alıp servis yapın.


ML® Ekmekli Omlet için tıklayın


Sade Omlet

pür-i pak
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 27.05.2008
Mesajlar: 22
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc24108
Gönderme Tarihi: 27.May.2008
3,350 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemesi
4 yumurta
1 çorba kaşığı tereyağı
Süslemesi için:
1 limon dilimi
1 tatlı kaşığı tereyağı
Birkaç yaprak maydanoz

Yumurtaları bir kaseye kırıp, sarıları aklarına karışıncaya kadar bir çatalla çırpın. Orta boy bir tavada tereyağını iyice kızdırın. Yağ kahverengileşmeye başlamadan hemen önce çırpılmış yumurtaları hızla tavaya boşaltıp, ateşi biraz kısın. Omletin her tarafının pişmesi için bir çatalla karıştırın. Pişmeye başlayınca, tavaya yapışmaması için bir iki küçük parça tereyağını altına bırakın. Dilerseniz, çok kuvvetli ve sürekli olmamak kaydıyle, tavayı ileri geri sallayarak yapışmayı önleyebilirsiniz.
Omlet altın sarısı bir renk alınca tavayı eğerek omleti ısıtılmış servis tabağına ikiye katlayarak kaydırın. Omletin yarısı tabağa çıkınca kalan yarısını üzerine katlayın.
İnce bir dilim limon ve üstüne bir tereyağı parçasıyla, birkaç yaprak maydanozla hemen servis yapın.


OMLET

melankoli
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 14.02.2009
Mesajlar: 31
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc33733
Gönderme Tarihi: 15.Şub.2009
2,639 defa indirildi / yazdırıldı




60 gram margarin (3 çorba kaşığı)
12 adet yumurta
Tuz

1 Bir kuşaneye 12 adet yumurta ile 2 tatlı kaşığı tuz koyarak yumurtaları çatalla beş altı defadan fazla olmamak üzere çırpmalı ve bir tarafa bırakmalıdır. (Soğuk omletin tekrar ısıtılması zorunlu olmadığından ancak iki günde pişirmek zorunluluğu vardır. Esasen 12 yumurta ile hazırlanan omlette başarı güç olduğu gibi yumurtaları gereğinden fazla çırpmaya ya da çırpılmış yumurtaları 2-3 dakikadan daha fazla beklemekle de omletin bozulmasına neden verilmiş olur.)
2 Diğer taraftan da yumurtaları içinde rahatça pişirebilecek bir tavaya 3 silme çorba kaşığı margarin koyduktan sonra, yağın hafifçe rengi dönünceye kadar kızdırmalı, yağ kızınca sol el ile tavanın sapını tutmalı, sağ el ile de az çırpılmış yumurtaları tavanın tam ortasına dökerek bir çatalla derhal tavanın içindeki yumurtaların dibini kazırcasına üç, beş defa karıştırmalı, sonra da yumurtalardaki sulu hal kayboluncaya kadar tavayı hafifçe sallamak suretiyle omleti pişirmelidir. (Yağ iyice kızıp da rengi hafifçe dönmeden yumurtalar tavaya atılmalıdır. Aksi halde yumurtalar tavamn dibine yapışır ve parçalanmadan tavadan çıkarmak güçleşir.)
3 Pişince ateşten almalı ve omleti bir çatalla üste doğru çevirerek aşağı yukarı üç parmak eninde sarmalı ve omletin üstüne bir tabak kapattıktan sonra tavayı altüst etmek suretiyle tabağa almalı ve hemen servis yapmalıdır.

NOT: Omleti pişirecek olduğunuz tavanın çok kuru ve temiz olması gerektiği gibi 6 yumurta için de çapının 22 - 24 santim arasında olması gerekir. Çünkü iyi bir omlet yapabilmek için yumurtaların taze olmalarına ve saman kokmamalarına olduğu kadar tavanın çapına, kuru olmasına ve temizliğine de önemle dikkat etmek gerekir. İçi nemli ve pis tavalarda pişirilen omletlerin dipleri yanmış, üstleri sulu kalmış olur.


OMLET

marko paşa
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.08.2009
Mesajlar: 39
Şehir: Tokat
Kısa URL: https://ml.md/lc41943
Gönderme Tarihi: 11.Ekm.2009
2,529 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemesi:
6 adet yumurta
1,5 çorba kaşığı margarin
tuz.

Hazırlanışı:
Bir kaseye yumurtaları ve 1 tatlı kaşığı tuzu koyarak, yumurtaları çatalla beş altı defa çırpın. Diğer taraftan da yumurtaları içinde rahatça pişirebileceğiniz bir tavaya 3 çorba kaşığı margarin koyduktan sonra yağın hafifçe rengi dpnünceye kadar kızdırın. Yağ kızınca sol el ile tavanın sapını tutun, sağ el ile de az çırpılmış yumurtaları tavanın tam ortasına dökerek, bir çatala derhal tavanın içindeki yumurtaların dibini kazırcasına üç beş defa karıştırın. Sonra da yumurtalardaki sulu hal kaybolana kadar tavayı sallayarak omleti pişirin. Pişince ateşten alarak, omleti bir çatalla üste doğru çevirerek üç parmak eninde sarın. Omletin üstüne bir tabak kapattıktan sonra tavayı alt üst ederek tabağa alın ve derhal servis yapın.


Omlet

eksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.01.2011
Mesajlar: 237
Şehir: Erzurum
Kısa URL: https://ml.md/lc61231
Gönderme Tarihi: 12.Mar.2011
2,441 defa indirildi / yazdırıldı




8 yumurta
1,5 çorba kaşığı tereyağı
maydanoz
tuz

Bir kâsenin içine yumurtaları kırınız. Tuz, ince kıyılmış maydanoz koyunuz. İyice çırpınız. Tavaya yağı koyup kızartınız. Kâsedeki harcın bir kısmını tavaya boşaltınız. Kısa bir süre sonra altının kızarıp kızarmadığına bakınız. Kızarınca tavaya bir kapak kapatarak çeviriniz. Pişmeyen yüzü tavaya koyunuz. Her iki tarafı da pişince servis yapınız. Kâsede kalan diğer malzemeyi de aynı şekilde tekrar ediniz.


Omlet

çaylak2
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 10.11.2011
Mesajlar: 50
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc71232
Gönderme Tarihi: 30.Arl.2011
2,437 defa indirildi / yazdırıldı




5 adet yumurta
1 kaşık tereyağı
Yarım demet maydonoz
1'er çay kaşığı tuz karabiber

5 yumurtayı porselen bir kaseye kırınız. Kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, atınız. Çatalla iyice çırpınız. Orta büyüklükteki bir tavaya fındık kadar yağ koyunuz. Tavanın her tarafının yağlanmasını temin ediniz. Yağ kızınca yarım su bardağı yumurta karışımından dökünüz. Tavanın her tarafına yayınız. Orta yumuşaklıkta pişlnce tavada 3'e katlayıp servis tabağına ters çeviriniz. Beyazpeynir, kaşarpeyniri, domatesli, haşlanmış patatesli, mantarlı, ciğerli, böbrekli omletlerde aynı yapılır. Koyduğunuz malzemeye göre isim alır. Peynirli omlet, patatesli omlet, mantarlı omlet, gibi.


OMLET

şençalar
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 25.03.2013
Mesajlar: 29
Şehir: Muğla
Kısa URL: https://ml.md/lc87954
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2013
2,384 defa indirildi / yazdırıldı




6 yumurta
Tuz
Biber
1 kaşık tereyağı
1 fincan süt

Bir kap içerisine 6 adet yumurtayı kırıp; tuz, biber, bir kaşık tereyağı ve bir fincan süt ilâvesiyle telle iyice çarpmalıdır. Tavanın içinde miktarı kâfi yağ eritilerek hazırlanmış yumurtayı tava içine dökmeli, kızgın ateşte kaşıkla bir-iki karıştırdıktan sonra tavaya gelen alt tarafı katılaşıp yukarısı katılaşmadan, bohça gibi yarısını diğer kısmın üzerine çevirmeli ve bir kap içine alarak sofraya getirmelidir. (İç tarafının sulu olması istenmezse her iki tarafıda katılaştınlır.)


Omlet

Cankat
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.04.2009
Mesajlar: 725
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc90231
Gönderme Tarihi: 01.Tem.2013
2,805 defa indirildi / yazdırıldı




THY Skylife

3 dilim bayat ekmek
2 yumurta
1 çorba kaşığı tereyağı
5 dal maydanoz
1/2 çay bardağı kaşar peyniri

Ekmekler küp küp doğrandıktan sonra bütün malzemeler bir kapta karıştırılır. Teflon tavada tereyağı eritildikten sonra karışımın her iki tarafı kızartılıp servis edilir.



Omlet

zehra mardin
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 12.02.2018
Mesajlar: 23
Şehir: Diyarbakır
Kısa URL: https://ml.md/lc131885
Gönderme Tarihi: 12.Şub.2018
873 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet yumurta
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı süt ya da su
Tuz
Karabiber

Yumurtaları derin bir kasenin içine kırın, karabiber ve tuzu ekleyip iyice çırpın. Omletinizi pişireceğiniz tavayı ocağın üzerinde ısıtmaya başlayın ve tereyağ ekleyin. Tereyağının eridikten sonra, çırptığınız yumurtalı karışımı tavanın içine yavaşça dökün. Tek yüzü piştikten sonra omletin diğer taraFını da kısa bir süre pişirin sonrasında servise hazır.



Omlet

farah
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 16.09.2020
Mesajlar: 21
Şehir: Balıkesir
Kısa URL: https://ml.md/lc153133
Gönderme Tarihi: 19.Eyl.2020
1,419 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.milliyet.com.tr

Öncelikle bir kaseye yumurtaları kırın ve içerisine tuz, karabiber ekleyip çırpın. En sevdiğiniz otları ince ince doğrayın ve yumurtalara ekleyin. Bu adım isteğe bağlıdır, ancak omletinizi daha lezzetli hale getirir.
Kızartma tavanızı orta ateşte ısıtın ve ısındıktan sonra tereyağı veya yemeklik bir yağ ekleyin. Yağın ısınması için tavanın her yerine yayın. Daha sonra yumurta karışımını yavaşça tavaya dökün ve 20 saniye kadar hiçbir işlem yapmayın.
Spatula yardımıyla yumurtanın kenarlarından yavaşça içe doğru çekin ve üstteki pişmemiş akışkan kıvamı tavanın yüzeyine akması için tavayı yana yatırın. Bu hareketi omletiniz pişene kadar yapmaya devam edin.
Omleti sertleşene kadar pişirmeye bırakın ve spatula yardımıyla ters çevirin. 30 saniye kadar diğer tarafını da kızartın.
Ocaktan alın ve servis tabağına koyun.

Not: Bu pişirme yönteminin asıl amacı yumurtanın içerisindeki besin bütünlüğünü korumak ve daha sağlıklı bir yumurta yemenizi sağlamaktır.



Sade Omlet

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc163448
Gönderme Tarihi: 05.Mar.2022
267 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet yumurta
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı süt ya da su
Yeteri kadar tuz ve karabiber
Üzeri için:
Maydanoz yaprakları

Omletinizi pişireceğiniz tavayı ocağın üzerinde ısıtmaya başlayın.
Tavanızın üzerinden hafif dumanlar çıkacak kadar ısıtmaya devam edin. Bu aşamada içine tereyağını koyabilirsiniz.
Tereyağının erimesinden sonra, çırptığınız yumurtalı karışımı tavanın içine yavaşça dökün. Bu aşamada dikkatli olmasınız. Çünkü omlet 15 saniyede pişecektir.
Biraz tavanızı sallayarak omletin pişmesine yardımcı olun. Pişme tamamlanınca omleti tavadan ters çevirerek servis tabağına aktarın.
Üzerine dilerseniz biraz maydanoz yaprakları koyarak, güzel bir sunum gerçekleştirebilirsiniz.



Omlet

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc173693
Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2023
140 defa indirildi / yazdırıldı




2 yumurta
1/2 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı un
1 çay kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber

Yumurtaları tuz ve karabiberle birlikte çırpın,
Sütü ekleyip iyice karışana kadar çırpmaya devam edin,
En son unu ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın,
Tereyağını 20 cm'lik bir tavada eritip kızdırın,
Çırpılmış yumurta karışımını tavaya döküp tavayı eğerek her yanına eşit şekilde yayılmasını sağlayın,
İstediğiniz kıvamı alana kadar pişirin,
İkiye katlayıp (isterseniz bu aşamada arasına peynir koyabilirsiniz) servis tabağına alın.







Omlet Tarifleri Çılbır Tarifleri



(14 adet Omlet 326,369 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort