|
|
Omlet |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 3615 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc184431
Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2025
59 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet kurumuş lavaş ya da yufka
2 adet yumurta
1 dilim kaşar peyniri
1 tutam maydanoz
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığından az karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı su
Tavaya sıvı yağ koyup, ısınınca ufaladığınız yufkaları atın ve kavurun.
Yumurtaları bir kaseye kırın ve üzerine baharatını, kıyılmış maydanozunu, kaşar peynirini ve suyu ekleyip karıştırın.
Kavrulan yufka ya da lavaşların üzerine döküp, karıştırarak pişirin ve çıtır lezzetli omletimiz hazır.
Sıcak servis ediniz.

|
Omlet |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 3615 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc185810
Gönderme Tarihi: 20.Kas.2025
50 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet omlet yumurta
1 tutam tuz
1 çay kaşığı tereyağı ve isteğe bağlı karabiber
Granit tava içerisinde tereyağını eritin.
Omlet yapımı için yumurtaları derin bir kapta çırpın. Yumurtaların içine tuz ve karabiber ekleyin.
Eriyen tereyağının üzerine yumurta karışımını dökün.
Tavayı orta ateşte tutarak yumurtanın kenarlardan ortaya doğru pişmesini bekleyin.
Alt kısmı güzelce kızardığında, spatula yardımıyla kenarlarını kontrol edin.
Omletin üst kısmı henüz ıslakken, bir spatula yardımıyla yarısını diğer yarısının üzerine katlayın. Birkaç saniye daha pişirdikten sonra servis tabağına alın.
Pişirme sürecinde tavayı hafifçe sallayarak omletin yapışmasını önleyebilirsiniz.
Not: Omlet hazırlarken kullanacağınız malzemelerin taze ve kaliteli olmasına özen gösterin. Sade omlet tarifi için temel malzemeler yeterli olsa da, damak zevkinize göre farklı malzemeler de ekleyebilirsiniz. Örneğin, bir tutam maydanoz, rendelenmiş kaşar peyniri veya doğranmış mantar ekleyerek omletin lezzetini artırabilirsiniz. Omlet malzemeleri arasında süt kullanmayı tercih ederseniz, bir çay bardağı süt omlet için yeterli olacaktır.

|
|