|
|
Omlet |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 3615 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc185488
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2025
101 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı süt (isteğe bağlı, daha yumuşak omlet için)
1 tatlı kaşığı tereyağı veya zeytinyağı
Tuz, karabiber
Yumurtaları bir kâseye kırın. Tuz, karabiber ve isterseniz 1 kaşık süt ekleyip çırpın.
Tavayı ısıtıp tereyağı veya yağı ekleyin.
Yumurta karışımını tavaya dökün, kısık-orta ateşte pişirin.
Kenarları katılaştığında spatula ile ortadan hafifçe kaldırın.
İsterseniz üzerine kaşar peyniri, maydanoz veya sucuk ekleyebilirsiniz.

|
Omlet |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 3615 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc185810
Gönderme Tarihi: 20.Kas.2025
50 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet omlet yumurta
1 tutam tuz
1 çay kaşığı tereyağı ve isteğe bağlı karabiber
Granit tava içerisinde tereyağını eritin.
Omlet yapımı için yumurtaları derin bir kapta çırpın. Yumurtaların içine tuz ve karabiber ekleyin.
Eriyen tereyağının üzerine yumurta karışımını dökün.
Tavayı orta ateşte tutarak yumurtanın kenarlardan ortaya doğru pişmesini bekleyin.
Alt kısmı güzelce kızardığında, spatula yardımıyla kenarlarını kontrol edin.
Omletin üst kısmı henüz ıslakken, bir spatula yardımıyla yarısını diğer yarısının üzerine katlayın. Birkaç saniye daha pişirdikten sonra servis tabağına alın.
Pişirme sürecinde tavayı hafifçe sallayarak omletin yapışmasını önleyebilirsiniz.
Not: Omlet hazırlarken kullanacağınız malzemelerin taze ve kaliteli olmasına özen gösterin. Sade omlet tarifi için temel malzemeler yeterli olsa da, damak zevkinize göre farklı malzemeler de ekleyebilirsiniz. Örneğin, bir tutam maydanoz, rendelenmiş kaşar peyniri veya doğranmış mantar ekleyerek omletin lezzetini artırabilirsiniz. Omlet malzemeleri arasında süt kullanmayı tercih ederseniz, bir çay bardağı süt omlet için yeterli olacaktır.

|
|