Kısa URL: https://ml.md/lc1268
Gönderme Tarihi: 15.Mar.2006
2,553 defa indirildi / yazdırıldı
4 katı pişmiş yumurta
4 yaprak jelatin
10 dilim Macar salamı
3- 4 küçük salatalık turşusu
2 su bardağı et suyu (yağsız)
Tuz
Karabiber
Ilık et suyunda yıkanmış jelatin eritilir. Tuz ve karabiber atılır.
Yumurta, salam, turşu küçük küçük doğranır. Et suyuna katılıp, karıştırılır. (Yumurta sarılarını dağıtmadan ve et suyunu bulandırmadan karıştırınız.)
Islak şekilli kalıba boşaltılıp dondurulur (3- 4 saat).
Kalıptan çıkarılacağı zaman, kalıp birkaç defa ılık suya batırılıp servis tabağı ters çevrilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc161797
Gönderme Tarihi: 13.Arl.2021
199 defa indirildi / yazdırıldı
250-300 g havyar
5 adet yumurta
3 adet taze soğan
Tost melba sepeti
Yumurtaları katı haşlayın. Sarı ve beyazını birbirinden ayırarak ince ince doğrayın. Taze soğanları da ince ince kıyın. Yumurta beyazı, sarısı ve taze soğanı ayrı kaplara koyun. Havyarı mutlaka kemik kaşık, yanında hazırladığınız garnitürleri ve sıcak tost melba sepeti eşliğinde servis yapın.