|
Örgülü Pilav |
|
gulsimsir
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.01.2006
Mesajlar: 180
|
Kısa URL: https://ml.md/lc843
Gönderme Tarihi: 15.Oca.2006
3,372 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı pirinç
3-4 çorba kaşığı yağ
2-3 çorba kaşığı yeşil fıstık
1,5 su bardağı un
¼ tavuk
½ kutu bezelye
1,5 yemek kaşığı yağ
½ kuzu veya 1 tavuk ciğeri
1 yumurta
Karabiber
Tuz
Unu eleyip ortasını açın ve 1 yumurta kırın. Ceviz kadar yağ koyun. Tuz ve bir kaç kaşık su ilavesi ile yoğurarak katıca bir hamur yapın. 5 dk. dinlendirip 2 mm. inceliğinde açın ve 1 cm. eninde çubuklar kesin. Dibi yuvarlak bir tencereyi yağlayın. Şerit hamurlarla kafes şeklinde örgü yapın. Kafes gözlerine yeşil fıstık yapıştırın. Pirinci el dayanacak sıcaklıktaki suda 25 - 30 dk. bekletin.Tavuğu 4 bardak suyla ateşe koyup, söğüş pişirin. 3,5 bardak tavuk suyuna kalan yağdan ceviz büyüklüğünde parça ekleyin. Tuzu ve su kaynayınca pirinci atın. Pilav dinlenmek üzereyken didiklenmiş tavuk etini, bezelyeyi, erişte şeklinde kesilmiş ve ceviz kadar yağda sote edilmiş ciğeri pilava katın. Birlikte demlendirin. Ördüğünüz tencereye boşaltın.Üzerini kevgirle bastırarak sıkıştırın. Hamur uçlarını pilavın üzerine çevirin. Yarım saat fırında pişirin. Servis tabağına ters çevirerek koyun.
ML® Kafes Pilavı için tıklayın
|
ÖRGÜLÜ PİLÂV |
|
kızılelma
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.07.2007
Mesajlar: 56 Şehir: Keçiören |
Kısa URL: https://ml.md/lc16568
Gönderme Tarihi: 21.Tem.2007
3,185 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Bardak pirinç
4 Bardak su
3 Kaşık sade yağ
1 fincan kuş üzümü
4 Fincan un
1 Yumurta Tuz.
Kaynar suda yıkanmış pirinci, içinde yağ olan tencereye koyun, kuş üzümü ve tuz katıp, 1 kere karıştırdıktan sonra pişirin. Un ve yumurta ile hamur tutun. Bu hamuru merdane ile açıp .birer parmak eninde şeritlere ayırın, tencerenin içine sepet örgüsü şeklinde döşeyin. Pilavı boca edip fırına verin. Çıkarınca bir tepsiye ters çevirin.
|
Örgülü Pilav |
|
nedime
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.07.2005
Mesajlar: 28 Şehir: Almanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc5249
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2006
3,114 defa indirildi / yazdırıldı
|
Tavuk ½ adet 750 gr
Su 4 su bardağı 800 gr
Tuz ½ tatlı kaşığı 21 gr
Pirinç 2 su bardağı 360 gr
Margarin 6 yemek kaşığı 60 gr
Tavuk Ciğeri 4 adet 180 gr
Bezelye (pişmiş iç) ½ su bardağı 70 gr
Karabiber 2 tatlı kaşığı 4 gr
Un 1/3 su bardağı 150 gr
Yumurta 1 adet 50 gr
Sıvı yağ ½ yemek kaşığı 5 gr
antepfıstığı ½ su bardağı 55 gr
Tavuğu yıka. 1 su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı tuz ile kısık ateşte yaklaşık 35 dakika pişir, kemiklerini ayır, etini küçük parçalara böl. Pirinci yıka süz.
Tencereye 5 yemek kaşığı margarini koy ve erit, ciğeri 0,5-1 cm³ iriliğinde doğrayıp yağda sote yap, pirinci kat, bir kaç kez çevir. Tavuk suyuna sıcak su ekleyerek ölçüyü 4 su bardağına tamamla. Su ve 2 tatlı kaşığı tuzu pirince ekle karıştır. Önce orta, sonra kısık ateşte suyunu çekinceye kadar 15-20 dakika pişir. Pişme süresi dolmadan 5 dakika önce bezelye ve karabiberi ekle, üzerine peçete koyup 20 dakika dinlendir. Unu bir kaba ele, kalan tuzu kat, karıştır, ortasını aç, yumurtayı kır. Sıvı yağ ve ½ yemek kaşığı suyu ekleyerek hamur yap, 1 mm kalınlıkta aç, 7 mm eninde şeritler halinde kes. 20-25 cm. Çapında tabanı yuvarlak bir tencereyi 1 yemek kaşığı margarinle yağla.Şerit halinde kesilmiş hamurları enine ve boyuna kafes şeklinde 7 mm aralıkla diz.(hamurun uçları tencerenin kenarlarından sarkmalıdır) Hamur aralarına soyulmuş fıstıkları koy.
Hamurun üstüne bir kat pilav, bir kat tavuk etini sıkıca yerleştir. Sarkan hamur şeritleriyle üzerini kapat. Önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında hafif pembeleşinceye değin, yaklaşık 15 dakika pişir. Yuvarlak bir servis tabağına ters çevir, dilimle.
|
Örgülü pilav |
|
lezzetler
Super MOD
Kayıt: 25.11.2006
Mesajlar: 259 Şehir: Çanakkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc9209
Gönderme Tarihi: 01.Arl.2006
3,101 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
30 gr margarin
3 su bardağı su
150 gr kuzu kuşbaşı et
100 gr mantar
2 soğan
1 kırmızı dolmalık biber
1 kahve fincanı süt
4 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz
Hamur için:
2 su bardağı un
100 gr margarin
2 yumurta
Su, tuz
Hazırlanışı:
* Pirinci tuzlu sıcak suda yarım saat bekletin. İyice yıkayıp süzün. Soğanı soyup küp küp doğrayın. Mantarları temizleyip dilimleyin. Dolmalık biberi temizleyip küp küp doğrayın. Sıvıyağı tavada kızdırın. Sırasıyla soğan, et, biber ve mantarı ilave edip kavurun.
* Margarini tencerede eritip pirinci kavurun. Su ve tuz ekleyip kapağını kapatın. Kaynayınca ateşi kısıp 10 dakika pişirin. Daha önceden hazırladığınız harcı pilava ekleyip harmanlayın.
* Hamuru hazırlamak için; unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın. Oda ısısında yumuşatılmış margarin ve yumurtaları ilave edip azar azar su ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun yarısını açıp yağlanmış yuvarlak fırın kalıbına yayın. Pirinçli karışımı hamurun üzerine yayın. Kalan hamuru açıp şeritler kesin. Pirincin üzerini şeritlerle kafes şeklinde kaplayın. Hamurun üzerine süt ve sıvıyağ karışımını sürüp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Dilimleyip sıcak servis yapın.
|
ÖRGÜLÜ PİLAV |
|
Kezban
Editor
Kayıt: 14.08.2005
Mesajlar: 165 Şehir: Balgat/ANK |
Kısa URL: https://ml.md/lc10103
Gönderme Tarihi: 21.Arl.2006
3,028 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme :
2 bardak pirinç
1 bardak un
Yarım kutu bezelye konservesi
1 yumurta
Tuz
4 bardak et veya tavuk suyu
50 gr. antepfıstığı
3 kaşık yağ
Yarım kuzu veya tavuk ciğeri
Karabiber
Yapılışı:
Pilavı hazırlayın. Demlendikten sonra bezelyeleri haşlayıp pilava katın. Pilav pişerken sote yapılmış ciğeri de katıp pilavı pişirin. Diğer taraftan nu bir kaba eleyin. îçine bir kaşık yağ, bir yumurta ve tuz atıp su ilâvesiyle katı bir hamur yapın. Hamuru merdane ile yarım santim kalınlıkta açıp, yarım santim eninde şeritlere kesin. Cam bir kabı veya yuvarlak dipli bir tencerenin her tarafını iyice yağlayın. Şeritleri yağlanmış tencereye bir fıstık girebilecek aralıklarla kafes şeklinde koyun. Fıstığın kabuklarını soyup kafeslerin aralarına yerleştirin. Pilavı hamurun üzerine koyup sıkıca bastırın. Kabın kenarından taşan hamurları kesip küçük uçları da pilavın üzerine kapatın. Pilavı fırına koyup şeritler kızarıncaya kadar bekletin.
|
ÖRGÜLÜ PİLAV |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc88896
Gönderme Tarihi: 01.May.2013
3,010 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ankara Büyükşehir Belediyesi
Belmek Yemek Kitabı
2 su bardağı pirinç
3.5 su bardağı sıcak su
3 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı bezelye
50 gram antep fıstığı
Hamuru için:
1 su bardağı un
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 yumurta
Tuz
Pirinçler ayıklanıp, yıkanır. Bir kap içerisine pirincin üzerini geçecek kadar sıcak su konularak 20-25 dakika ıslatılır.
Pilavlık tencerede yağ eritilir, ölçülü sıcak su, yağın üzerine boşaltılır. Su kaynayınca yıkanmış pirinç ve tuz ilave edilir. 3 dakika harlı, 3 dakika orta ve sonra hafif ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir. 10 dakika demlendirilir ve ocaktan alınır. Bezelyelerin suyu süzülür. 1 çorba kaşığı tereyağı eritilerek içerisine bezelyeler konur, sotelenir. Hazırlanan pilava eklenerek 1 defa karıştırılır.
Un, bir kaba alınır, içerisine 1 çorba kaşığı sıvı yağ, yumurta ve tuz konulur. Su ilavesi ile katıca bir hamur yoğrulur.
Yoğrulan hamur, oklava ile 1/2 cm kalınlığında açılarak 1,5 cm eninde uzun şeritler halinde kesilir. Hazırlanan şeritler, yağlanmış yuvarlak cam kaba, aralarına bir fıstık girebilecek aralıklarla kafes şeklinde yerleştirilir. Fıstıkların kabukları soyulup kafeslerin aralarına dizilir.
Hazırlanan pilav, hamurun üzerine boşaltılır ve sıkıca üzerine bastırılır. Cam kasenin kenarından taşan hamurlar, pilavın üzerine kafes şeklinde kapatılır.
Pilav, önceden ısıtılmış fırına konur, şeritler kızarıncaya kadar pişirilir ve fırından çıkarılır. Yuvarlak bir servis tabağına ters çevrilir.
Dilimlenerek servis yapılır.
|
ÖRGÜLÜ PİLAV |
|
market
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.03.2010
Mesajlar: 20 Şehir: Elazığ |
Kısa URL: https://ml.md/lc48718
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2010
2,945 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı pirinç
4 çay bardağı un
1/2 tavuğun beyaz eti
1/2 çay bardağı fıstık
4 bardak etsuyu ya da su
1 yumurta
1/2 kuzu ciğeri veya tavuk ciğeri
tuz
karabiber
Elenmiş un hamur tahtasına konarak ortası açılır ve içine 1 adet yumurta kırılır. 2 çorba kaşığı yağ, bir kahve kaşığı tuz, bir fincan su ilâvesiyle hamur yoğrulur. Oklava ile inceltilerek yufka açılır. İnce şeritler halinde yufka uzunlamasına kesilir.
Bir kuşane yağlanmamış yeri kalmayacak biçimde erimemiş yağı sıvanır. Sonra yufka şeritlerle evvelâ yanlamasına sonra da uzunlamasına olarak kuşane donatılır, öyle ki her tarafı kafes şeklini alsın. Boşlukların içi teker teker Antep fıstıklarıyle doldurulur. antepfıstığı ile yufka şeritleri arasında boşluk kalmamalıdır. Bir yandan tencerede pilâv pişerken diğer yanda ciğer çok ince parçalara kesilerek 1 çorba kaşığı yağda sote yapılır, yine çok ince parçalara bölünmüş tavuk eti ve bezelye ile birlikte pilâva hepsi ilâve edilir. Pilâvın demlenmesi beklenir. Sonra pilâv, kuşaneye aktarılır. Üstünü bastırarak pirinçleri sıkıştırmak gereklidir. Pilâvı aşarak üstte kalan yufka uçları kesilir ya da pilâvın üzerine çevrilir. Kapak kapanır. Servis yapmadan kuşane fırına sürülerek yarım saat kadar bırakılır. Sonra servis yapılır.
|
ÖRGÜLÜ PİLÂV |
|
çamay
Aşçıbaşı
Kayıt: 15.12.2010
Mesajlar: 24 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc58722
Gönderme Tarihi: 20.Arl.2010
2,903 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gr. pirinç
7,5 desilitre et suyu veya tavuk suyu
150 gr. tereyağı
50 gr. yeşil fıstık (garnetür için)
Yarım tavuk
100 gr. bezelye içi
150 gr. un
1 yumurta
150 gr. tavuk veya kuzu ciğeri
Sade pilâv yapılır. Didiklenmiş tavuk eti, fındık büyüklüğünde doğranmış 25 gr. yağda kavrulmuş pişirilmiş ciğer, bezelye ilâve edilir. Karıştırılır. Un, hamur tahtasına elenir. Ortası açılır. 50 gr. tereyağı, bir yumurta sarısı, iki kaşık su ve tuz konur. Evvelâ ortadakiler ezlierek yoğurulur. 2 mm. kalınlığında açılarak yarım santimetre kalınlığında şeritlere kesilir. Yağlanmış küçük bir tencereye aralarına bir fıstık sığacak kadar kafes örülür. Aralarına yeşil fıstık yerleştirilir. Üzerine pilâv doldurulur. Kapak örtülerek fırında alttan kızartılır. Servis tabağına çevrilir.
|
Örgülü Pilav |
|
altın elma
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.08.2009
Mesajlar: 83 Şehir: Afyonkarahisar |
Kısa URL: https://ml.md/lc41182
Gönderme Tarihi: 30.Eyl.2009
2,849 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 kişilik gerekli malzeme;
2 su bardağı un
2 su bardağı baldo pirinç
500 gr konserve bezelye
500 gr koyun eti
1 çay bardağı kabuksuz antepfıstığı
2 yumurta
Yarım kahve fincanı su
3 su bardağı et suyu
60 gr tereyağı
60 gr margarin
Tuz
Karabiber
1. Pirinci ıslatıp 3-4 saat bekletin. Tereyağını oda sıcaklığında yumuşatın. Unu bir kaba eleyip ortasını havuz gibi açın. Yumurtalar, tereyağı, yarım kahve fincanı su ve tuz ekleyip yoğurun. Un serpilmiş tezgâhta merdaneyle 2 mm kalınlığında açın. 1 cm genişliğinde uzun şeritler kesin.
2. Yuvarlak ve derin bir teflon fırın kalıbını yağlayın. Kestiğiniz şeritleri kafes şeklinde tencereye yerleştirin.
3. Eti küçük parçalar halinde doğrayın. Başka bir tencerede margarini eritin. Etleri ilave edip kavurun. Et suyunu ekleyip kısık ateşte 1 saat pişirin. Pirinci süzüp ete ekleyin. Tuz ve karabiber ilave edip karıştırın. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Konserve bezelyeyi ekleyip harmanlayın.
4. Hazırladığınız kafesin ortasındaki boşluklara birer fıstık yerleştirin. Pilavı üzerine dökün. Kaşıkla bastırarak üzerini düzeltin. Hamurların tencereden taşan kısımlarını pilavın üzerine kapatın.
5. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp servis tabağına ters çevirerek alın. Sıcak servis yapın.
|
ÖRGÜLÜ PİLAV |
|
emek
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.06.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Afyonkarahisar |
Kısa URL: https://ml.md/lc37796
Gönderme Tarihi: 30.Haz.2009
2,729 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 gr. Un
3 Yumurta
1 Kutu bezelye
İç pilav gibi hazırlayınız
Tuz
150 gram un ile 3 yumurtayı beraberce biraz tuz ilâve ederek bir hamur yapınız.
Hamur tahtasında hamuru merdane ile ince açınız.
Açılan hamuru yarım santim eninde bantlar halinde uzunca kesiniz.
Yuvarlak bir tencereyi iyice yağlayınız dibine bantları bir birine çapraz olarak kafes biçiminde yerleştiriniz.
Yerleştirdiğiniz bantların üzerine daha önce pişirdiğiniz pilavı yerleştiriniz ve bir kaşıkla üzerinden bastırınız.
Örta ısıdaki fırında hamurlar pembeleşinceye kadar bırakınız.
Tencereyi fırından çıkardıktan sonra servis tabağına baş aşağı etmek üzere alt üst ediniz (Çevirerek).
Servis tabağındaki pilav kubbe biçiminde yanlarında yeşil bezelye yerleştirilerek servisini yapınız.
|
Örgülü Pilav |
|
can su
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.07.2014
Mesajlar: 23 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc99636
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2014
2,626 defa indirildi / yazdırıldı
|
130 gr margarin
2 su bardağı pirinç
250gr kuşbaşı et
100gr mantar
3 su bardağı su
2 soğan
1 kırmızı biber
1 kahve fincanı su
4 kaşık sıvı yağ
2 yumurta
2 su bardağı un
Tuz
Etleri önceden haşlayın. Soganları, biberleri, mantarları doğrayın. 30 gr yağda önce soğanları, sonra mantar ve biberleri tavada soteleyin. Pilavı bir tencerede pişirin. Pilava sotelediğiniz harcı döküp karıştırın. Başka bir kapta 1 yumurta 100 gr margarin, 2 su bardağı unu, bir fincan su ve tuzu koyup hamur yoğurun. Hamuru iki beze yapın, hamuru merdaneyle açın. Tepsiyi yağlayıp açtığınız hamuru serin. Pilavlı harcı tepsiye yufkanın üzerine yayın. İkinci yufkayı açıp şeritler halinda kesin. Tepsideki dışa doğru taşan yufkayı içe doğru katlayın. Şeritleri hasır örgü gibi döşeyin. Üzerine yumurta sarısı sürüp fırına verin. Üzeri kızarana dek pişirin.
Fotoğraf "can su" tarafından gönderildi. 06.07.2014
|
ÖRGÜLÜ PİLAV |
|
gokhan
Aşçı
Kayıt: 07.12.2013
Mesajlar: 14 Şehir: zonguldak |
Kısa URL: https://ml.md/lc94378
Gönderme Tarihi: 10.Arl.2013
2,336 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı pirinç
30 g margarin
3 su bardağı su
150 g kuzu kuşbaşı et
100 g mantar
1 çay bardağı bezelye
2 adet soğan
1 adet kırmızı dolmalık biber
4 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz
Hamur için:
2 su bardağı un
100 g margarin
2 adet yumurta
Su
Tuz
1.Eti haşlayın.
2.Unun ortasını açarak margarin ve yumurtaları ekleyin. Azar azar su ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Dinlendirmeye bırakın.
3.Soğan, mantar, dolmalık biberi doğrayarak sıvı yağda sırasıyla soteleyin.
4.Sade pilavı pişirin.
5. Demlendirme işlemine geçmeden önce sotelenen sebzeleri ve eti pilava ekleyin karıştırarak demlendirin.
6.Dinlenen hamuru büyük ve küçük olmak üzere iki parçaya ayırın.
7.Hamuru merdane ile açarak şeritler halinde kesin, şeritlerle yağlanmış kalıbı kaplayarak kafes şekli verin.
8.Küçük hamuru yuvarlak açın.
9.Kalıbın içine pilavı ekleyin. Kalan hamuru pilavın üstüne yerleştirin.
10. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 25 dk pişirin.
11. Dilimleyerek servise hazır hale getirin
|
Örgülü Pilav |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc95908
Gönderme Tarihi: 14.Şub.2014
2,329 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006
2 su bardağı pirinç
30 g margarin
3 su bardağı su
150 g kuzu kuşbaşı et
100 g mantar
2 adet soğan
1 adet kırmızı dolmalık biber
1 kahve fincanı süt
4 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz
Hamur için:
2 su bardağı un
100 g margarin
2 adet yumurta
Su
Tuz
Soğan, mantar, dolmalık biberi doğrayarak sıvı yağda sırasıyla soteleyiniz.
Sebzeleri soteledikten sonra pirinci atıp kavurabilir ve birlikte pişirebilirsiniz.
Sade pilavı pişiriniz. (Pilavın içine değişik etler veya değişik sebzeler atarak farklı tatlar yaratabilirsiniz.)
Demlendirme işlemine geçmeden önce sotelenen sebzeleri pilava ekleyin karıştırarak demlendiriniz.
Unun ortasını açarak margarin ve yumurtaları ekleyiniz.
Azar azar su ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde ediniz.
Hamurun kıvamını tutturmak için suyu çok yavaş ilave etmelisiniz.
Hamuru büyük ve küçük olmak üzere iki parçaya ayırınız.
Hamuru merdane ile açarak (büyük parça) yağlanmış fırın tepsisine yayınız.
Pilavı ekleyiniz.
Kalan hamuru açarak şeritler halinde kesin ve pilavın üstüne kafes şeklini veriniz.
Hamurun üstüne süt ve sıvı yağ sürünüz.
Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 25 dk pişiriniz.
Dilimleyerek servise hazır hale getiriniz.
|
Örgülü Pilav |
|
bölüm 1
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.12.2020
Mesajlar: 47 Şehir: Sinop |
Kısa URL: https://ml.md/lc155004
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2020
406 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet soğan ? yemeklik doğranmış
1 adet kırmızı dolmalık biber ? küçük küp doğranmış
10 ? 15 adet mantar ? küp doğranmış
1 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı pirinç
Tuz
3 su bardağı su
Hamur için:
2 su bardağı un
100 gr. tereyağı ? soğuk ? küp doğranmış
2 yumurta
Tuz
Üzeri için:
2 yemek kaşığı süt
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Pirinci yıkayın ve süzün. Soğanı küp küp doğrayın. Mantarları temizleyip doğrayın.Dolmalık biberi küp küp doğrayın.
Zeytinyağını bir tencereye alın ve ısıtın. Önce soğanları ekleyip kavurun, ardından biberleri ekleyin ve kavurmaya devam edin. Mantarı ilave edip, renk alana kadar kavurun. pirinçleri ekleyin ve kavurun. Su ve tuzu ekleyip kapağını kapatın.
Kaynayınca ateşi kısıp 10 dakika daha pişirin.
Un ve tereyağını parçalayıcının haznesine koyup kum kıvamına gelinceye kadar iyice çekin, ardından tuz ve yumurtaları tek tek ekleyerek parçalayıcıda çekmeye devam edin.
Hamur birleşmeye başlayınca tezgaha alın ve yoğurmadan hamuru birleştirin. Hamuru 2 eşit parçaya ayırın. Bir parçayı iki yağlı kağıt arasında pişirme kabınızın tabanını kaplayacak kadar açın ve tabana yerleştirin.
Tabana çatalla delikler açın ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin.
2nci hamuru dikdörtgen olacak şekilde iki yağlı kağıt arasında açın ve şeritler kesip buzluğa koyun.
Pilav pişince fırından çıkan tabanın üzerine yayın.
Buzluktaki şeritleri alıp kafes yapın üzerine süt ve sıvı yağ karışımını fırça yardımıyla sürün ve tekrar 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
|
Örgülü Pilav |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc162857
Gönderme Tarihi: 04.Şub.2022
196 defa indirildi / yazdırıldı
|
Nevin Halıcı
1 ölçü pirinç pilavı
1 tavuk göğsü eti, ciğeri
2 çorba kaşığı sadeyağ
1/2 su bardağı bezelye
1,5 su bardağı un
1 yumurta
1 çorba kaşığı su
1/2 su bardağı antepfıstığı
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Kavurma yöntemiyle pilav hazırla. Suyunu ilave ederken, önceden fındık büyüklüğünde doğranmış, sadeyağda kızartılmış ciğeri, karabiberi, haşlanmış, didilmiş tavuk etini, tazeyse haşlanmış, konserveyse yıkanmış, süzülmüş bezelyeyi ilave et, demlendir.
Pilavı alacak ölçüde kalıbı yağla. Unu ele, ortasına yumurtayı kır. Su ve tuz koy, yoğur, sert hamur yap, beze tut, bıçak sırtı kalınlığında çok inceltmeden aç. Parmak inceliğinde şeritlere kes, yağlanmış kalıba kafes kafes yerleştir. Kafeslere yeşil fıstıkları yerleştir. Pilavı üzerine dök. Hamurların kenarlara gelen uçlarını pilavın üzerine çevir. Fırında hamurlar pembeleşinceye kadar kızart. Ters çevirerek sofraya al.
Not: Hazır yufkayla tümden sarılıp yüzüne yoğurt-yumurta karışımı sürülerek de fırınlanabilir.
|
|