|
Orman Kebabı |
|
fenomen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.10.2012
Mesajlar: 32 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc82318
Gönderme Tarihi: 20.Ekm.2012
1,771 defa indirildi / yazdırıldı
|
İlknur Demircan
500 Gr. Koyun veya Kuzu Eti
1 Adet Kuru Soğan
1 Su Bardağı Garnitür
3 Su Bardağı Sıcak Su
Tuz
Karabiber
Yüksek ateşte iyice ısıttığımız tencereye (kuşbaşı doğranmış) etleri alalım ve kavurmaya başlayalım. Etler suyunu çektikten sonra 3 bardak sıcak su ekleyelim. Ayrı bir tencerede yemeklik doğradığımız soğanları yağda kavuralım ve suyunu çeken etlerin üzerine ekleyelim. Daha sonra tuzunu ve karabiberini serpelim. Etler iyice piştikten sonra bir kavanoz garnitürü de ekleyip 5 dakika daha pişirdikten sonra altını kapatalım.
|
Orman Kebabı |
|
FAHRİYE SARI
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.05.2013
Mesajlar: 53 Şehir: Kahramanmaraş |
Kısa URL: https://ml.md/lc89415
Gönderme Tarihi: 20.May.2013
1,894 defa indirildi / yazdırıldı
|
Semiramiz Şerbetçigil
250 g Dana Döş (Kuşbaşı Doğranmış)
1 Adet Soğan
2 Adet Patates
2 Adet Domates
1 Su Bardağı Dondurulmuş Bezelye
1 Çorba Kaşığı Salça
3 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Çarliston Biber
4 Diş Sarımsak
1 Tutam Tuz
1 Tutam Karabiber
1 Tutam Sumak
1 Çay Bardağı Sıcak Su
1 Tutam Taze Kekik
2 Yaprak Defne Yaprağı
Etleri derin bir tencereye alıp zeytinyağı ile kavururken, sarımsak ve soğanları ilave edelim. Kavurmayı bırakmadan üzerine salça, yemeklik doğranmış domates ve biber ekleyelim.
Patatesleri kabuklarıyla soyup küçük küpler şeklinde doğrayalım. Kızgın yağda kızartıp yemeğe ekleyelim.
Tencereye bezelye ve patatesleri sıcak suyla ekleyelim. Baharatları da ekledikten sonra pişirelim.
|
Orman Kebabı |
|
FAHRİYE SARI
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.05.2013
Mesajlar: 53 Şehir: Kahramanmaraş |
Kısa URL: https://ml.md/lc89418
Gönderme Tarihi: 20.May.2013
1,918 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hatice Karaağaç
250 g Dana Döş (Kuşbaşı doğranmış
1 Adet Soğan
2 Adet Patates
3 Adet Domates
1 Su Bardağı Dondurulmuş Bezelye
1 Çorba Kaşığı Salça
3 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Çarliston Biber
2 Diş Sarımsak
8 Adet Arpacık Soğanı
İsteğe Bağlı Tuz
1/2 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Bardağı Sıcak Su
1 Tatlı Kaşığı Taze Kekik
1 Yaprak Milföy Hamuru
1 Çay Kaşığı Çörekotu
1 Çay Kaşığı Sıvı Yağ
Arpacık soğanları derin bir tencereye alıp 2 çorba kaşığı zeytinyağında soteleyelim. Üzerine etleri kavuralım. Yağ, salça, yemeklik doğranmış soğan ve sarımsakları ekleyelim. Patateslerin kabuklarını soyup küçük küpler şeklinde doğrayalım. (İsteğe bağlı olarak kızgın yağda kızartıp yemeğe ekleyebiliriz.) Tencereye bezelye, domates, biber ve patatesleri sıcak su ile ekleyelim. Baharatları da ekleyip pişirelim. Milföy hamurunu şerit halinde keselim. Kestikten sonra geniş bir halka yapıp üzerini yağlayalım, çörek otu ekleyerek 7 dakika fırınlayalım. Fırından çıkartıp ortasına orman kebabını koyalım ve servis edelim.
|
|