Kısa URL: https://ml.md/lc159095
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2021
449 defa indirildi / yazdırıldı
Tabanı için:
100 gram tereyağı
3 yemek kaşığı toz şeker
3 paket yulaflı bisküvi
Kreması için:
3 adet yumurta
2 paket labne peyniri
Yarım paket krem peynir
Yarım limon kabuğunun rendesi
1 su bardağı pudra şekeri
Birkaç damla limon suyu
Tuz
Sosu için:
1 çay bardağı böğürtlen
1 çay bardağı frambuaz
1 çay bardağı çilek
1 çay bardağı vişne suyu
2 yemek kaşığı pudra şekeri
Birkaç damla limon suyu
1 yemek kaşığı nişasta
Yulaflı bisküvileri bir kaba alıp un haline getirin.
Tereyağı ve şekeri de eritip bisküviye ekleyin ve kaşıkla ezin.
Hazırladığınız bisküvili karışımı kelepçeli kek kalıbının taban kısmına yerleştirip bastırın. Daha sonra buzdolabına koyun.
Tatlınızın kreması için yumurtanın akını ve sarısını ayrı ayrı çırpın.
Yumurta sarısının üzerine pudra şekerini ilave edip çırpın. Beyazına da tuz ekleyip karıştırın.
Labne ve krem peyniri de bir kapta çırpın. Üzerine de yumurtanın sarısını, beyazını, limon kabuğu rendesini ve limon suyunu ekleyip karıştırın.
Hazırladığınız kremayı bisküvili tabanının üzerine güzelce yayın.
Fırın tepsisine su ekleyin. Kek kalıbınızı da alüminyum folyo ile sarın. Ardından kekinizi tepsiye yerleştirip fırına verin. 200 derecede 30 dakika kadar pişirin. Kremanın sertleşmemesi için ara ara kontrol edin.
Diğer taraftan da tatlınızın sosu için meyveleri, vişne suyunu, pudra şekerini ve birkaç damla limon suyunu tencereye alın ve katılaşana kadar karıştırarak pişirin.
Cheesecake'iniz pişince fırından çıkarıp oda sıcaklığında soğuması için bekletin.
Soğuduktan sonra sosunu üzerine dökün. Dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz.
2 paket yulaflı bisküvi
70 gr tereyağı
400 gr labne peyniri
130 gr toz şeker
4 yaprak jelatin (12-15 gr)
400 gr krema
50 gr raspberry
50 gr blueberry
50 gr black berry
Jelatin yapraklarını bir kapta soğuk suda bekletin. Tereyağını eritin. Bisküvileri elle kırıp tereyağı ile karıştırın. Tabanlı bir kek kalıbına bisküvi karışımını koyun ve ayrı bir kalıp ile iyice bastırıp buzdolabına kaldırın. Orman meyvelerini ayrı ayrı mutfak robotuyla püre haline getirin ve kenarda bekletin. Krema ve şekeri tezgah üstü veya el mikseri ile düşük devirden başlayıp arttırarak katılaşana kadar çırpın. Labneyi ekleyip tahta kaşık veya spatula ile yavaş yavaş karıştırın. Yumuşayan jelatin yapraklarını sudan alın ve elinizle sıkıp bir kaba alın. Çok az bir sıcak su ekleyip çözülene kadar karıştırın. Krema karışımına ekleyip iyice karışana kadar karıştırın. Karışımı üç eşit miktara bölün ve her bir krema karışımına farklı orman meyvesi püresini karıştırın. Kek kalıbının dışından başlayarak ilk katmanı yayın ve diğer bölüme karışmaması için yağlı kağıt ile kapatın. Buzdolabına alıp 30 dakika bekletin. İşlemi diğer karışımlar için de tekrarlayıp kekinizi bitirin. Bütün keki buzdolabına alın ve 2 saat kadar bekletin. Dilimlere ayırın ve servis tabağına alın. Orman meyveleri ile süsleyebilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc112722
Gönderme Tarihi: 15.Kas.2015
1,338 defa indirildi / yazdırıldı
1 paket bisküvi
100 gr. margarin
1 paket labne
2 adet yumurta
1,5 çay bardağı şeker
1 bardak un
1 paket vanilya
2-3 kaşık çilek marmelatı
1 kase orman meyvesi (ahududu,böğürtlen vs.)
150 gr. su (jölesi için)
1 adet limon suyu
150 gr. şeker
10 gr. mısır nişastası
Margarini eritin. Bisküvileri ekleyip toz haline getirin. Kek kalıbını yağlayıp hazırladığınız karışımı dökün ve dolapta bekletin. Labne, yumurta, un ve vanilyayı karıştırıp bisküvili karışımın üzerine dökün. Isıtılmış fırında pişirin. Soğumaya bırakın. Cheseecake nin üzzerine çilek marmelatı sürün ve orman meyvelerini dizin. Jöle malzemelerini pişirip meyvelerin üstüne dökün. Buzdolabında 1 gece bekletip dilimleyerek servis yapın.