|
Oruk Kebabı (Kilis) |
|
Yörem
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.11.2006
Mesajlar: 245 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc9726
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2006
4,711 defa indirildi / yazdırıldı
|
700 gr orta yağlı kıyma
500 gr köftelik simit (ince bulgur)
3 diş sarımsak
1 orta boy soğan
2 pide
Tuz, kuru nane, karabiber
1. Soğan ve sarımsakları temizleyip kıyın. Simiti tepsiye alıp üzerine biraz su serpin ve 5 dakika bekletin. Kıyma, soğan ve sarımsağı simite ekleyip iyice yoğurun. Bulgur yumuşayınca tuz, karabiber ve naneyi ekleyip tekrar yoğurun. Fırını ızgara konumuna alın.
2. Köfte harcından cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp şişlere geçirin. Elle düzelterek her tarafının eşit olmasını sağlayın. Izgarada çevirerek pişirin.
3. Pideyi küçük küçük kesip tabaklara paylaştırın. Üzerine kebapları yerleştirin. Soğan, domates ve biberle sıcak olarak servis yapın.
ML® Oruk için tıklayın
|
Oruk Kebabı |
|
dr.tarık
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.09.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Sinop |
Kısa URL: https://ml.md/lc27313
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2008
4,261 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
500 gr. orta yağlı kıyma
1,5 su bardağı köftelik bulgur
1 soğan
5 diş sarımsak
1 kaşık kuru nane
2 yemek kaşığı kuru kırmızıbiber
2 çay kaşığı karabiber
1 su bardağı dövülmüş ceviziçi
Tuz
Yapılışı:
Önce bulgur ılık su ıslatılır ve yaklaşık 15 dk. bekletilir. İnce ince doğranan soğan, ezilen sarımsak) kırmızıbiber karabiber, nane ve tuz bir arada su ilave edilerek yoğrulur. Bulgurlar yapışıp tutmaya başladıysa kıyma eklenmeye hazır demektir. Kıyma da ilave edilerek bir süre de kıyma ile birlikte yoğrulmaya devam edilir. Son olarak ceviz içi de konur, tekrar şöyle bir yoğrulur. Hazırlanan bu hamura elde köfte biçiminde şekil verilir. Bu köfteler teflon tavada az margarin sürülerek pişirilir.
ML® Kilis Kebabı için tıklayın
|
Oruk Kebabı (Kilis) |
|
betül71
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2009
Mesajlar: 31 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc39759
Gönderme Tarihi: 20.Ağu.2009
2,990 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı ince bulgur
1 çorba kaşığı biber salçası
250 gr yağlı kıyma
5 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
İnce bulgurun üzerine 1 çay bardağı kadar su eklenir. Sonra ezilmiş sarımsak, salça, tuz ve karabiber katılır. Uzun süre bütünleşene kadar yoğrulur. En son kuru nane katılır. Cevizden biraz büyük parçalar alınır. Eller ıslatılarak şişe geçirilir. Mangalda ya da ızgarada pişirilir.
|
Oruk Kebabı (Kilis) |
|
annekuş
Aşçıbaşı
Kayıt: 21.12.2017
Mesajlar: 22 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc130617
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2017
964 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://gurmekibris.com
600 gram kuzu kıyma (tercihen oranında yağlı)
4 yemek kaşığı ince bulgur
1 adet orta boy kuru soğan
1/2 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı nane
2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Servisi için:
1 adet tırnak pide
2 adet orta boy yeşil sivri biber
İnce bulguru küçük bir kaba alın. 2 yemek kaşığı sıcak suyla ıslatın. Şişmesi için üzerini streç filmle kapatıp 8-10 dakika kadar bekletin.
Kabuğunu soyup ortadan ikiye kestiğiniz kuru soğanı rendenin ince tarafıyla rendeleyin.
Rendelenmiş kuru soğan ve şişen ince bulguru; tuz, nane ve kırmızı pul biber ilavesiyle geniş bir tepside yoğurun.
Yağlı kuzu kıymayı tepsiye alıp özleşene kadar tüm malzemeyi iyice yoğurun.
Hazırladığınız harcı dört eşit parçaya bölün. Üzeri hafifçe yağlanmış şişlere, porsiyonladığınız kıyma harcını parmaklarınızı ıslatarak yayın.
Mümkünse mangalda, ızgarada ya da fırında iyice kızarana kadar pişirin.
Servisinde kullanacağınız tırnak pideyi minik küpler halinde kesin. Biberleri közleyin. Kızarıp yağını salmakta olan oruk kebaplarını pide üzerine aldıktan sonra sıcak olarak servis edin.
Not: Kullandığınız ince bulguru 1/2 oranında sıcak suda bekletin.Tercihen yağlı kuzu kıyma kullanın. Arzuya göre kullandığınız dana kıymanın içine %10 oranında çekilmiş kuyruk yağı katın.Kullandığınız baharatları arzu ettiğiniz oranda azaltıp arttırabilirsiniz.
|
|