|
|
Oruk Kebabı |
|
yorgun adam
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.06.2011
Mesajlar: 61
|
Kısa URL: https://ml.md/lc65039
Gönderme Tarihi: 27.Haz.2011
1,890 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı ince bulgur
4 yemek kaşığı irmik
1 yumurta
2 yemek kaşığı biber salçası
Sıvı yağ
iç harcı için:
350 gram kıyma
2 adet soğan
1 avuç ceviz içi
Sıvı yağ, tuz, karabiber
3 su bardağı ince bulguru bir kaba alın. Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edip bulgurun şişmesini sağlayın. Daha sonra bulgur karıştırma kabına alın. 2 çorba kaşığı biber salçası, 4 çorba kaşığı irmik, bir tutam tuz, karabiber, sıvıyağ ilave edip karıştırın. Bir yumurta ilave edip yeniden karıştırın.Yemeklik doğranmış soğanı ve 350 gr kıymayı kavurun. Üzerine tuz, yeni bahar ve karabiber ilave edip karıştırın. En son kıymanın üzerine ceviz parçaları ilave edin.Yuvarlak bir fırın tepsisini sıvıyağ ile yağlayın. Bulgurlu harcın yarısını tepsiye yayın. Bulgurlu harcın üzerine kıymalı iç harcı yayın. Kıymalı iç harcın üzerini kalan bulgurlu harç ile kapatın. Elinizi ıslatıp elinizle iyice bastırın. Sini oruğunu fırına vermeden önce dilimlere bölün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.
|
Oruk Kebabı |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc172414
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2023
226 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.hasata.com.tr
1 çay bardağı Hasata Köftelik Kadim® Horasan Bulguru
500 g tek çekim kuzu kıyma
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
1 adet kuru soğan
5 diş sarımsak
100 g ceviz içi
1 tatlı kaşığı kuru nane
2 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı çekilmiş karabiber
1 çay kaşığı tuz
Hasata Köftelik Kadim® Horasan Bulguru’nu yarım çay bardağı kaynar suyla karıştırın, açılmasını bekleyin.
Sarımsakları iyice dövün.
Soğanı rendeleyin.
Cevizi ince ince doğrayın.
Sonra tüm malzemeyi genişçe bir kaba alın, baharat ve salçayı da ilave ederek 10 dakika yoğurun.
Yoğurduğunuz harçtan cevizden biraz daha büyük parçalar alıp, işaret parmağı büyüklüğünde şekil verip tereyağı sürdüğünüz tepsiye dizin.
180°C derece fırında 15-20 dakika pişirin.
Sonra tüm malzemeyi genişçe bir kaba alın, baharat ve salçayı da ilave ederek 10 dakika yoğurun.
Bol sumaklı ve maydanozlu bir soğan piyazı ile servis edin.
Not: Kebabı çiğnerken cevizlerin tane tane ağzınıza gelmesi için çok ince doğramayın. Kebabı fırına atacağınız kabın içerisinde yoğurursanız, aromasını kaba vereceği için daha lezzetli olur.
|
|
Oruk Kebabı Tarifleri Beyti Tarifleri
|
|