| 
 
 
 | 
Osso Buco ala Milanese | 
  | 
-BMW- 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.04.2006 
Mesajlar: 164 Şehir: Niğde | 
Kısa URL: https://ml.md/lc6132 
Gönderme Tarihi: 10.Tem.2006 
5,468 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
(Milano usulü incik)
 
 
3 dana incik kemikleri çıkarılmış
 
1 orta boy soğan
 
4 diş sarımsak
 
1 orta boy kereviz
 
1 çorba kasıgı un
 
Tuz ,karabiber
 
1 çay kasıgı mercanköşk
 
2 çorba kasıgı ayçiçeği yağı
 
50 gr tereyağı
 
Ufak parça limon kabuğu ,defne yaprağı
 
3/4 litre Et suyu
 
Yeterince Muskat
 
 
Soğan sarımsak çok küçük parçalar halinde, kerevizi küp şeklinde doğrayınız. Un, tuz, mercanköşk,karabiber birbirine karıştırılır ve incikler bu karışıma bulanır.
 
Fazla un İncikler sallanarak atılır. Ayçiçek yağı fırına dayanıklı ve kapaklı bir kapta kızdırılır. Soğan, sarımsak ve kereviz öldürülür ve bu karışıma inciklerde konur. Her iki tarafı pembeleşinceye kadar kavrulur. Kavurma kabına limon kabuğu, defne yaprağı, ilave edilir. 
 
Et suyu konur ve 200 derece ısıtılmış fırına kapaklı olarak sürülür.
 
Arada sırada et suyu inciklerin üzerinde gezdirilir. Pişme süresi bir buçuk saatdir. Etler pişince sıcağa alınır et suyu süzgüden geçirilir. Tereyağı eritilerek yarım kahve kaşığı muskat sosa katılır. Servis tabağına alınmış İnciklerin üzerine sos dökülür. Safranlı pilavla servis edilir.
  
 | 
Osso Buco (Milano) | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc95245 
Gönderme Tarihi: 20.Oca.2014 
2,265 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı
 
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
 
Ankara 2006
 
 
 
Dana inciği (250 gr.lık, 5 cm kalınlığında kemikli olarak kesilmiş) 10 adet 
 
Tuz, taze çekilmiş karabiber 
 
Un (elenmiş) 60 gr. 
 
Margarin 125 gr. 
 
Ayçiçek Yağı 150 ml. 
 
Soğan (ince kıyılmış) 125 gr. 
 
Havuç (brunuaz doğranmış) 125 gr. 
 
Pırasa (brunuaz doğranmış) 60 gr.  
 
Kereviz (brunuaz doğranmış) 60 gr. 
 
Domates püresi 60 ml. 
 
Buke garni 1 adet 
 
Konkase domates 500 g 
 
Limon veya portakal (suyu ve kabuğunun rendesi) 1 adet 
 
İnce kıyılmış maydanoz veya fesleğen 2,5 çorba kaşığı 
 
 
1. İncik dilimlerini tuzlayıp biberleyin. 
 
2. Una bulayıp fazla unlarını silkeleyin. 
 
3. Margarin ve ayçiçek yağını geniş bir tavada beraberce eritiniz. Yağ kızınca unlanmış incikleri içine atarak her iki tarafını hafifçe renk alacak biçimde biraz kızartınız.
 
4. Soğan ilave edip tavanın üzerine bir  kapak kapatarak 3-4 dakika yumuşamaya bırakınız. Havuç, pırasa ve kerevizi ekleyip kapağı kapatarak 3-4 dakika daha pişiriniz.
 
5. Tavadaki fazla yağı süzerek et suyunu katıp karıştırınız. Domates püresi, sarımsaklı çeşni ve buke garniyi de ekleyerek kapağı kapatınız.
 
6. Kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişiriniz. Konkase domatesleri ilave ederek tuz ve biberini kontrol ediniz. Kapağı tekrar kapatarak etler iyice yumuşayıp bir çatal darbesi ile kemikten ayrılacak hale gelinceye kadar kısık ateşte pişirmeyi sürdürünüz.
 
7. Buke garniyi tavadan alınız. Limon suyunu ekleyerek karıştırın. Osso Bukoyu üzerine limon veya portakal kabuğu rendesi ve ince kıyılmış maydanoz veya fesleğen serperek servis yapınız.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 | 
Milano Usulü Ossobuco | 
  | 
sudegül 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.10.2016 
Mesajlar: 24 Şehir: Trabzon | 
Kısa URL: https://ml.md/lc120650 
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2016 
1,619 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Eyüp Sevinç
 
 
4 adet etli dana inciği
 
4 yemek kaşığı zeytinyağı
 
30 gr tuzsuz tereyağı
 
1 adet soğan
 
1 adet havuç
 
1 sap kereviz
 
1 diş sarımsak
 
1 yemek kaşığı un
 
Tuz
 
Taze çekilmiş karabiber
 
½ su bardağı domates
 
1 yemek kaşığı maydanoz
 
1 tatlı kaşığı taze kekik
 
1 adet defneyaprağı
 
1 adet limon
 
250 ml et suyu
 
Gremolata için;
 
1 adet limon
 
1 diş sarımsak
 
2 yemek kaşığı maydanoz
 
1 tatlı kaşığı taze kekik
 
 
Fırını 180 derece ısıtın. Zeytinyağı ile tereyağın yarısını bir tencerede ısıtın. Soğan, sarımsak, kereviz ve havucu ekleyip yumuşayana kadar 10 dakika soteleyin. Kalan yağı bir tavada orta ateşte ısıtın. Dana incikleri una bulayıp cızırdayan yağa bırakın. 15-20 dakika pembeleşinceye kadar kızartın. Tuz ve karabiberini ekleyin. Tavadan alıp sebzelerin üzerine yerleştirin. Tavadaki yağı süzüp et suyunu ekleyin. Domates, aromalı bitkiler ve limon kabuğunu ekleyin. Sos hafifçe fokurdamaya başlayınca tencereye aktarıp kaynamaya alın. Tencerenin ağzını kapatıp fırında 1 saat pişirin. Bu arada eti sürekli olarak çevirin gerekirse et suyu ilave edin. Tamamen yumuşayan ama kemikten ayrılmayan eti sıcak bir tabağa alın. Limonu kabuğunu çıkarın. Gremolata için tüm malzemeyi karıştırın ve tenceredeki sosa ilave edin. İyice ısıttıktan sonra etin üzerine döküp servis edin.
 
 
 
  
 | 
Ossobuco (Milano) | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc181737 
Gönderme Tarihi: 15.Şub.2025 
154 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
4 adet dana incik (kemikli)
 
1 adet kuru soğan (ince doğranmış)
 
2 diş sarımsak (ezilmiş)
 
2 adet havuç (ince doğranmış)
 
2 sap kereviz (ince doğranmış)
 
2 yemek kaşığı un
 
3 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
2 su bardağı et suyu
 
1 adet defne yaprağı
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
Gremolata için:
 
1/2 su bardağı ince kıyılmış maydanoz
 
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
 
1 diş sarımsak (ince kıyılmış)
 
 
Dana incikleri yıkayıp kurulayın ve her iki tarafını hafifçe una bulayın.
 
Zeytinyağı ve tereyağını geniş bir tencerede ısıtın. Dana incikleri her iki tarafı altın rengi olana kadar kızartıp bir kenara alın.
 
Aynı tencereye doğranmış soğan, havuç, kereviz ve sarımsağı ekleyip yumuşayana kadar soteleyin.
 
Sebzelerin üzerine et suyunu, defne yaprağını, tuz ve karabiberi ekleyin.
 
Dana incikleri tencereye geri koyun. Kapağını kapatıp kısık ateşte yaklaşık 1,5-2 saat, et yumuşacık olana kadar pişirin.
 
İnce kıyılmış maydanoz, limon kabuğu ve sarımsağı bir kasede karıştırarak gremolata yapın.
 
Ossobuco’yu sıcak olarak servis tabağına alın. Üzerine gremolata serpiştirin ve yanında safranlı risotto veya polenta ile servis edin.
 
 
 
  
 | 
Osso Buco (Milano) | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3314 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc183927 
Gönderme Tarihi: 16.Tem.2025 
52 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 dilim dana incik (kemikli, yaklaşık 4 cm kalınlığında)
 
2 yemek kaşığı un
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
1 adet soğan (doğranmış)
 
2 adet havuç (doğranmış)
 
2 sap kereviz (doğranmış)
 
3 diş sarımsak (ezilmiş)
 
1 su bardağı et suyu
 
2 adet defne yaprağı
 
1 dal taze biberiye
 
Tuz ve karabiber
 
Gremolata:
 
1 adet limon kabuğu rendesi
 
2 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
 
1 diş sarımsak (çok ince doğranmış)
 
 
Dana incik dilimlerinin her iki yüzünü tuz ve karabiberle tatlandırın, ardından una bulayın.
 
Geniş bir tencerede zeytinyağı ve tereyağını ısıtın. Etleri her iki tarafı kızarana kadar mühürleyin ve kenara alın.
 
Aynı tencerede soğan, havuç, kereviz ve sarımsağı yumuşayana kadar soteleyin.
 
Et suyunu, defne yaprağını ve biberiyeyi ekleyin.
 
Etleri tekrar tencereye alın. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte yaklaşık 2 saat pişirin.
 
Et iyice yumuşadığında ocaktan alın.
 
Gremolata malzemelerini karıştırın ve servis sırasında etin üzerine serpin.
 
Yanında safranlı risotto veya polenta ile servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |