Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Otlu Börek (hazır yufka)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Alt Üst Böreği Tarifleri
Açma Börek Tarifleri
Baklava Yufkasından Börek Tarifleri
Bohça Böreği Tarifleri
Cevizli Börek Tarifleri
Çarşaf Böreği Tarifleri
Etli Börek Tarifleri
Gül Böreği Tarifleri
Ispanaklı Börek Tarifleri
Hazır Yufkadan Börek Tarifleri
Kabaklı Börek Tarifleri
Karnıyarık Böreği Tarifleri
Kıymalı Börek Tarifleri
Kol Böreği Tarifleri
Makarna Böreği Tarifleri
Mantarlı Börek Tarifleri
Mercimekli Börek Tarifleri
Milföyden Börek Tarifleri
Muska Böreği Tarifleri
Paçanga Böreği Tarifleri
Pastırmalı Börek Tarifleri
Patatesli Börek Tarifleri
Patlıcanlı Börek Tarifleri
Pazılı Börek Tarifleri
Peynirli Börek Tarifleri
Pırasalı Börek Tarifleri
Puf Böreği Tarifleri
Rulo Börek Tarifleri
Sebzeli Börek Tarifleri
Sigara Böreği Tarifleri
Sodalı Börek Tarifleri
Sosisli Börek Tarifleri
Su Böreği Tarifleri
Sucuklu Börek Tarifleri
Talaş Böreği Tarifleri
Tava Böreği Tarifleri
Tavuklu Börek Tarifleri
Tepsi Böreği Tarifleri
Zarf Böreği Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Otlu Börek (hazır yufka)

hayal idi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 30.05.2011
Mesajlar: 53
Şehir: Bingöl
Kısa URL: https://ml.md/lc63987
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2011
2,301 defa indirildi / yazdırıldı




Elif Korkmazel

1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı su
3 adet yufka
1/2 demet taze soğan
1 çorba kaşığı margarin
1 demet maydanoz
1/2 demet pazı
1'er çay kaşığı tuz, karabiber ve nane

Zeytinyağı ve suyu karıştırın. Yufkaları, aralarına bu karışımdan sürerek üst üste koyun. İnce kıyılmış taze soğanı margarinle kavurun. Üzerine ince kıyılmış maydanoz ve pazıyı ilave edin. Baharatları ekleyip beş dakika pişirin. Karışımı, soğuduktan sonra yufkaların üzerine ince bir şekilde sürün. Yufkayı kenarlarından ortasına doğru, iki taraftan rulo şeklinde sarın. İki ruloyu ortadan keserek ayırın. Yuvarlaklar kesip yağlanmış tepsiye dizin. 180 derece fırında pişirin.


Otlu Börek (hazır yufkadan)

sofra
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.10.2011
Mesajlar: 44
Şehir: Etimesgut
Kısa URL: https://ml.md/lc69228
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2011
2,968 defa indirildi / yazdırıldı




3 adet yufka
1 demet pazı
1 demet taze soğan
1'er demet nane ve maydanoz
100'er gr. kaşar ve beyaz peynir
Tuz
Karabiber
Pul biber
Yufkayı ıslatmak için:
2 adet yumurta
1'er çay bardağı süt ve yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ

Ayıklanmış ve yıkanmış yeşillikleri süzüp kıyın, tuzla ovup suyunu sıkın. Üzerine rendelenmiş peynirleri, karabiber ve pul biber ekleyip karıştırın. Yufkalardan birini tezgahın üzerine yayın. Islatmak için yumurta, süt, sıvı yağ ve yoğurdu bir kapta çırpın. Yufkayı bu karışımla ıslatıp her tarafını kaplayacak şekilde sebzeli harçtan yayın. Rulo biçiminde sarın ve hafif büzdükten sonra iki parmak kalınlığında kesin. İç harcı üste gelecek biçimde dik olarak yağlanmış tepsiye yan yana dizin. Diğer iki yufkayı da aynı şekilde hazırlayın ve tepsiye yerleştirin. Sütlü karışımın kalanını böreğin üzerine gezdirin. 200 derece fırında 40 dakika pişirin.


Otlu Börek

Fevziye Erman
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 05.12.2011
Mesajlar: 41
Şehir: Trabzon
Kısa URL: https://ml.md/lc70484
Gönderme Tarihi: 06.Arl.2011
2,088 defa indirildi / yazdırıldı




3 adet yufka
250 gr. lor peyniri
2-3 dal taze soğan
1/2 demet maydanoz ve dereotu
5-6 yaprak ıspanak
3-4 dal taze nane
Tuz
Karabiber, pul biber
1 adet yumurta
1/2 su bardağı süt
125 gr. margarin

Taze soğan, ıspanak, nane, maydanoz ve dereotunu ince kıyın. Lor peyniri ve baharatlarla karıştırın. Diğer tarafta yumurta, margarin ve sütü karıştırın. Yufkalardan birini az yağlanmış yapışmaz yüzeyli bir tavaya, kenarlardan sarkacak şekilde yerleştirin. Üzerine yumurtalı karışımdan sürün. Yufkalardan birini dörde bölüp parçaları tavaya yerleştirin. Üzerlerine yumurtalı karışımdan sürün ve otlu karışımı yayın. Kalan yufkayı da dörde bölüp harcın üzerine yerleştirin. Tekrar yumurtalı karışımdan sürün. Sarkan yufkaları üstüne kapatın ve kalan harcı sürün. Kısık ateşte, her iki tarafını da kızartın.


Otlu Börek

Tansu Öz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.02.2014
Mesajlar: 32
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc95605
Gönderme Tarihi: 04.Şub.2014
1,783 defa indirildi / yazdırıldı




6 adet yufka
3 çorba kaşığı yoğurt
3 çorba kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı sirke
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
İçi için:
200 gram beyaz peynir
1 adet soğan
1 kilo ıspanak
Yarım çay bardağı erimiş tereyağı

Bir tavada tereyağını eritip rendelenmiş soğanları ekleyip kavurun. Ocaktan alıp içine kıyılmış ıspanakları koyup soğanların sıcaklığı ile yumuşamasını bekleyin. Kavurmayın. Yufkaları tepsi büyüklüğünde kesin ve her yufkanın arasına sirke, un, sıvı yağ, süt ve yoğurt karışımından gezdirip her tarafına yayın. Ispanaklı harçtan da iki yufkada bir serpin, tüm yufkalar bitince kalan sıvıyı üzerine bolca sürün. 200 derecedeki fırında 35 dakika pişirip çıkartın. Dilimleyip servis yapın.


Otlu Börek

bahçıvan teyze
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 27.05.2013
Mesajlar: 103
Şehir: Elazığ
Kısa URL: https://ml.md/lc100307
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2014
1,839 defa indirildi / yazdırıldı




6 adet yufka
400 gram lor peyniri
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
3 adet yumurta
2 demet maydanoz
1 demet nane

Yufkaları ıslatmak için yumurta, süt ve yağı iyice çırpın. Tepsiye her koyduğunuzda yufkaları bu karışımla ıslatıp her iki yufkada bir iç harçtan koyup yufkaları kat kat döşeyin. İç harç için peyniri, kıyılmış maydanoz ve taze naneyle harmanlayıp hazırlayın. İstenilen başka otlar da koyulabilir. Börek hazır olunca kalan sıvı malzeme üzerine dökülür ve 200 derecede 35 dakika pişirilir.



Otlu Börek

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc103515
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2014
1,621 defa indirildi / yazdırıldı




3 adet yufka
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
İçi için:
1 çay bardağı ince bulgur
Yarım demet maydanoz
3 dal taze soğan
1 demet taze nane
Kimyon, karabiber, kırmızıbiber

İnce bulgurun üzerine bir miktar sıcak su koyup bulgurun şişmesini sağlayın. Üzerine kıyılmış maydanozu, naneyi, baharatları ve soğanı koyup karıştırıp iç harcını hazırlayın. Yufkalardan birini açın üzerine su ve yağ karışımını çırpıp ıslatın. İkinci yufkayı da üzerine koyup yufkayı 8 eşit parçaya bölüp üçgenler yapın. İç malzemeden koyup üçgenlerin kenarlarını kapatarak sarın. Tepsiye dizip tüm malzemeler bitince 200 derecedeki fırında 25-30 dakika pişirin. Ya da yağda kızartılınca da çok güzel oluyor. Çıtır ve sıcak börekleri servis tabağına alıp ikram edin.


Otlu Börek

atmaca
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 14.01.2014
Mesajlar: 41
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc128955
Gönderme Tarihi: 13.Ekm.2017
954 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.elele.com.tr

5 yufka
1 demet pazı
300 g hindiba
1 demet ısırgan otu
1 soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Karabiber
Tuz
Kırmızı pul biber
Islatmak için:
50 g eritilmiş tereyağı
1 çay bardağı Ayçiçek yağı
1 çay bardağı su
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı Ayçiçek yağı
Susam
Çörekotu

Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Otları doğrayarak ekleyin ve orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz ve baharatları ekleyip soğumaya bırakın. Fırın tepsisini yağlayıp bir yufkayı bütün olarak tepsinin içine yayın. Aralarına eritilmiş tereyağı, su ve Ayçiçek yağı karışımını dökerek bir buçuk yufkayı gelişi güzel buruşturarak yerleştirin. Üzerine otlu karışımı yayıp diğer yufkaları da aynı şekilde yerleştirin. Yumurta sarısını Ayçiçek yağı ile karıştırıp yufkanın üzerine sürün. Susam ve çörekotu serpiştirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.



Otlu Börek

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc158100
Gönderme Tarihi: 04.Haz.2021
345 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.posta.com.tr

6 adet yufka
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı roka
Yarım demet maydanoz
1 su bardağı ıspanak
1 su bardağı pazı
Yarım demet taze nane
1 çorba kaşığı kekik
1 su bardağı yoğurt
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Kızartmak için sıvı yağ

Doğranmış roka, maydanoz ve naneyi zeytinyağında soteleyin. Baharatlar, yoğurt ve yumurtayla karıştırın.
Yufkalarınız teker teker 4 eşit parçaya bölün, üzerine otlu karışımı paylaştırın ve iri sigara böreği halinde sarın.
Kızgın bol sıvı yağda kızartın.







Otlu Börek (hazır yufka) Tarifleri Paçanga Böreği Tarifleri



(8 adet Otlu Börek (hazır yufka) 313,761 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort