Kısa URL: https://ml.md/lc78166
Gönderme Tarihi: 21.Tem.2012
1,688 defa indirildi / yazdırıldı
1 Yemek Kaşığı Sana Hamurişi
1 Demet maydonoz
1 Demet pazı
1 Demet taze soğan
1 Çay Kaşığı tuz
1 Çay Kaşığı karabiber
1 Çay Bardağı zeytinyağı
1 Çay Kaşığı nane
1 Çay Bardağı su
3 Adet yufka
1 Yemek Kaşığı sana hamurişi
Su ve zeytinyağını bi kase içerisinde karıştırıyoruz. Yufkaların arasına bu karışımdan sürerek üst üste diziyoruz. İnce şekilde doğranmış taze soğanlarımızı sana margarinle kavuruyoruz ve daha sonra üzerine pazı ve maydonozu ekliyoruz karıştırıyoruz. Baharatlarımızıda bu karışıma ekledikten sonra 5 dakika pişiriyoruz. Karışım doğuduktan sonra yufkanın üzerine surup yufkaları kenarlarından ortasına doğru iki taraftan rulo şeklinde katlıyoruz. İki ruloyu ortadan keserek ayırıoruz. Bir parmak kalınlığında keserek yufkalarımızı tepsiye diziyoruz ve önceden ısıttığımız 180 derecedeki fırında 15dakika pişiriyoruz.
Kısa URL: https://ml.md/lc78431
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2012
1,668 defa indirildi / yazdırıldı
40 Gr Sana Klasik
1 Tutam pazı
5 Adet yufka
1 Tutam maydanoz
1 Çay Bardağı sıvı yağ
2 Çay Kaşığı tuz
200 gr peynir
1 Adet yumurta
1 Tutam ISPANAK
1 Su Bardağı süt
Borcam kabımızı yada tepsimizi margarinle incecik yağlayalım ve bir kenara koyalım. Bir kap içerisine sütü, yoğurt suyunu, tuzu ve yumurtayı koyup karıştıralım. Ispanağı, pazıyı ve maydanozu güzelce yıkadıktan sonra incecik kıyalım. daha sonra rendelediğimiz peynirimiz ile yeşilliğimizi karıştıralım. Hazırlamış olduğumuz tepsimize 1 adet yufkayı buruşturmadan kenarları taşacak şekilde yerleştirelim..Zira en son bunu kapak olarak ta kullanacağız. Daha sonraki katlarımızı buruşturarak koyalım. 3. katı koyduktan sonra peynir yeşillik karışımızı güzelce serpelim.ve diğer katllarımızı yerleştirmeye devam edelim. Her katta süt yumurta rışımızdan güzelce yufkamızın üzerine gezdirelim. Ne kadar çok olursa o kadar yumuşak olur böreğimiz. En son katta dışarı taşan yukamızı da tepsimizin üstüne örtelim. Böreğimizi keselim. Süt karışımından üzerine gezdirelim. Susam ve çörek otunu da serptikmi işlemimiz önceden 180 derecede ısıtılmış fırınımıza böreği takriben 30 dakika koyarak tamamlanacaktır.
Kısa URL: https://ml.md/lc86509
Gönderme Tarihi: 05.Şub.2013
1,605 defa indirildi / yazdırıldı
1 Paket Sana Hamurişi
6 Adet yufka
2 Su Bardağı süt
1 Adet soğan
3 Adet yumurta
1 Demet ıspanak
Soğanı ve ıspanağı doğrayın.Yağın bir kaşığı ile önce soğanı kavurun. Ispanakları ekleyin karıştırın. Ispanaklar ölünce baharat ve tuzunu koyup bekletin. Yumurta,süt ve kalan yağı çırpın. Bir yufkayı yağladığınız tepsiye serin. Her tarafına değecek kadar yumurtalı harçtan sürün.Üç yufkayı aynı şekilde serdikten sonra ıspanakları tepsiye yerleştirin. Kalan yufkaları da serin. Artan yumurtalı harcı böreğin üzerine yayın. 170 derecelik fırında pişirin.