1 demet cibez otu
1 demet ıspanak
4 adet taze soğan
1 adet kuru soğan
1 küçük çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı un
1 su bardağı beyaz peynir
2 su bardağı su
Tuz
Ispanak ve cibezin yaprak kısımlarını temizleyip yıkıyoruz. Taze soğanın yeşil kısmını, ıspanak ve ısırgan yapraklarını ince ince kıyıyoruz. Kuru soğanı minik minik doğruyoruz. Üzerlerine zeytinyağı ve tuz ekleyerek tüm malzemeyi karıştırıyoruz. Tepsiyi zeytinyağıyla yağlıyoruz. Otlu karışımı yayıyoruz. Bir kap içerisine un, su ve tuz ekleyip iyice çırpıyoruz. Bu bulamacı otların üzerine gezdiriyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
1 kg. Kaya koruğu
3 yemek kaşığı limon tuzu
2 yemek kaşığı tuz
3 yemek kaşığı pulbiber
Zeytinyağı
Kaya koruklarını bol suda yıkıyoruz. Baharatlarını ekleyerek karıştırıyoruz. Cam kavanozlara dolduruyoruz. Üzerini geçecek şekilde zeytinyağı ekliyoruz. Güneş görecek bir yerde bir hafta bekletiyoruz. Buzdolabında muhafaza ediyoruz.