|
|
Otlu Gözleme |
|
sınav
Aşçı
Kayıt: 19.08.2015
Mesajlar: 15 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc112300
Gönderme Tarihi: 28.Ekm.2015
1,432 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı yoğurt
3 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Az miktarda su
Yarım kilo pazı
1 adet soğan
150 gram beyaz peynir
Yoğurma kabının içine yoğurt ve sıvı yağını döküp karıştırın. Üzerine un, tuz ve az miktarda suyu ekleyip yumuşak bir hamur oluncaya kadar yoğurun. Dinlendirip açın. İçine ezilmiş, irice doğranmış, yıkanmış pazıları, rendelenmiş soğanlarla ve peynirlerle karıştırın, biraz sıvı yağla yufkanın içine yerleştirip sürün. Yufkaları katlayıp yağsız tavada pişirin. İki yüzü de kızarınca servis tabağına alıp ikram edin.
|
Otlu Gözleme |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc172357
Gönderme Tarihi: 30.May.2023
230 defa indirildi / yazdırıldı
|
Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı
Hamur için:
300 g un
1 tatlı kaşığı tuz
150 ml su
Harcı için:
350 g taze ıspanak
300 g taze hardal otu veya tercihe göre seçilen mevsim otları
1 tatlı kaşığı tuz
25 ml zeytinyağı
1 adet orta boy soğan, ince kıyılmış
½ tatlı kaşığı karabiber
175 g beyaz peynir, ufalanmış
8-9 dal maydanoz, ince kıyılmış
Yağlamak için:
60 g tereyağı
Unu ve tuzu bir kâseye eleyin. Ortasını havuz şeklinde açıp suyu ekleyin.
Kapta yumuşak bir hamur elde edene kadar karıştırın ve elastik olana dek yoğurup pürüzsüz bir hamur elde edin.
Üzerine nemli bir bez örtüp 10-15 dakika dinlendirin.
Ispanak ve hardal otunu yıkayıp iyice arındırın ve süzün. Üzerlerini kaplayacak kadar kaynar suda ½ tatlı kaşığı tuzla birlikte haşlayın. 1 dakika sonra geri çıkarıp önceden hazırladığınız soğuk su dolu bir kaba alın.
Soğuk sudan çıkartıp suyunu sıkın ve kabaca doğrayın.
Yağı tavada ısıtın. Soğanı pembeleşinceye kadar tavada kavurun. Ispanağı ve otları ekleyip kısık ateşte bir dakika kavurarak pişirin.
½ tatlı kaşığı tuz, karabiber ekleyip karıştırın, ocaktan alın. Bir kaba koyup soğumaya bırakın.
Soğuyunca peynir ve maydanozu ilave edin.
Hamuru 6 bezeye ayırın. Sonra her bezeyi unlanmış hamur tahtasında 2 milim kalınlığında, 20-25 santim çapında daireler halinde açın.
Harcı hamur dairesinin yarısına yayın. Hamurun boş tarafını üzerine kapatıp iyice bastırın.
Sacı veya teflon tavayı iyice ısıtın. Gözlemenin bir yüzünü altın rengi oluncaya kadar pişirin. Daha sonra diğer yüzünü pişirin.
Sıcak gözlemeyi iyice yağlayın ve hemen servis edin.
Not: İhtiva ettiği harç bakımından en yaygın tercih edileni otlu peynirli olanıdır. Diğer taraftan kavrulmuş kıyma, soğanla kavrulmuş ıspanak, yabani otlar, haşlanmış patates veya bal kabağı gibi çok çeşitli içler de gözlemeye yakışmaktadır.
|
|
Otlu Gözleme Tarifleri Akıtma Tarifleri
|
|