150 gr un
1 yumurta
Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
3 çay bardağı süt
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
1/4 demet nane
1/4 demet dereotu
1/4 demet fesleğen
Üzeri için:
Krem peynir
Unu, yumurtayı, ayçiçek yağını, sütü, karbonatı ve tuzu büyük bir hamur yoğurma kabına alarak çırpın. Kıyılmış nane, fesleğen ve dereotunu ekleyip karıştırın. Hafif yağladığınız tavaya yarım kepçe dolusu hamuru döküp her iki tarafını pişirin. Tüm malzemeyi bu şekilde hazırlayın. Kreplerin üzerine krem peynir sürüp rulo şeklinde sarın. Servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc97539
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2014
1,636 defa indirildi / yazdırıldı
3 yumurta
1.5 su bardağı süt
1.5 su bardağı un
Yarım demet maydanoz
4 dal taze nane
2 dal taze soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Krep için yumurta, sıvı yağ ve sütü karıştırma kabının içine alın. Çırpma teli ile karıştırın. Akıcı kıvamda bir karışım elde edin. Bu harcı 10 dakika dinlendirin. Bu arada tüm yeşillikleri çok ince kıyın. Dinlenmiş krep harcının içine yeşillikleri ekleyip iyice karıştırın. Krep tavasına ya da geniş bir tavaya biraz yağ sürüp krep harcından bir kepçe döküp önlü arkalı pişirin. Pişen krepleri sıkıca sarın, açılmasını önleyin. Krepler bitene kadar aynı işlemi uygulayın. Sıcak olarak servis edin.