|
Otlu Peynirli Poğaça |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc99211
Gönderme Tarihi: 21.Haz.2014
1,634 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta (birisinin sarısı üzeri için)
1 çay bardağı eritilmiş margarin
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 kase peynir
1 demet dereotu,maydanoz
5 tane taze soğan
1 çay kaşığı pulbiber
Aldığı kadar un
Tüm malzemeyi ele yapışmayacak kıvama gelene kadar un ekleyerek yoğurun. Sonra yuvarlayıp, yağlanmış tepsiye dizin. Ayırdığınız yumurta sarısını üzerine sürün. Üzerleri kızarana kadar fırında 35 dk. kadar pişirin.
|
Otlu Peynirli Poğaça |
|
verim
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.02.2015
Mesajlar: 30 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc104890
Gönderme Tarihi: 03.Şub.2015
1,379 defa indirildi / yazdırıldı
|
3,5 su bardağı un
2 yumurta
20 gram yaş maya
1 su bardağı süt
3 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kabartma yozu
1 çorba kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
Yarım demet dereotu
100 gram beyaz peynir
Kabın içine hamuru yoğurmak için unu derin bir kabın içine dökün. Ortasını açıp içine ılık sütün yarısını, yaş mayayı ekleyin. Bu şekilde 5 dakika bekletip mayanın erimesini ve karışmasını sağlayın. Daha sonra içine bir yumurtanın sarısını bırakarak diğer yumurtaları ve tereyağını ekleyip yoğurmaya başlayın. Kıyılmış dereotunu, rendelenmiş beyaz peyniri, kabartma tozunu, şekeri ve tuzu da ekleyip iyice yoğurun. Yumuşak bir hamur olmalı ve bu hamuru fazla mayalanmadan şekil vermelisiniz. Daha sonra tepsiye dizip 15 dakika tepsi mayası gelmesini bekleyin. Fırına vermeden önce üzerine yumurta sarısı ve 200 derecedeki fırında 35 dakika pişmeye bırakın. Sıcak olarak ikram edin.
|
Otlu Peynirli Poğaça |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc168175
Gönderme Tarihi: 27.Ekm.2022
239 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet yumurta
250 gr. beyaz peynir
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
Yarım demet dereotu
Yarım demet maydanoz
Tuz
Karabiber
Kabartma tozu
3.5 su bardağı
Un
Önce yumurta, yoğurt ve sıvı yağı çırpıyoruz. Ufaladığımız beyaz peyniri de ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz ve bu karışıma doğradığımız dereotu ve maydanozu da ekliyoruz. Tuz ve karabiberi de ekleyip en son unu ve kabartma tozunu da ekleyip yoğurmaya başlıyoruz. Minik bezelere ayırıp bezeleri yuvarlıyoruz. Yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Tercihen üzerine yumurta sarısı sürebilirsiniz.
|
|