|
Otlu Tava Böreği (Hazır Yufka) |
|
bahçıvan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.03.2014
Mesajlar: 51 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc97018
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2014
1,476 defa indirildi / yazdırıldı
|
7 dal kıyılmış taze soğan
1/2 demet kıyılmış maydanoz
10 dal kıyılmış nane
15 dal kıyılmış dereotu
300 gr. lor peyniri
1 adet yumurta
3 adet yufka
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Kekik
Pul biber
Karabiber
Taze soğan, maydanoz, nane, dereotu, lor peyniri, yumurta, baharatlar ve iki çorba kaşığı sıvı yağı karıştırın. Tavayı yağlayın. Bir adet yufkayı kenarlarından sarkacak şekilde yerleştirin. İkinci yufkayı iri parçalar halinde üzerine koyun. Harcı yayın ve iri parçalara ayrılmış üçüncü yufkayı üzerine kapatın. Kenarlardan taşan yufkayı üzerine kapatıp bir çorba kaşığı yağ sürün. Böreği arkalı önlü pişirin.
|
Otlu Tava Böreği (Hazır Yufka) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc98803
Gönderme Tarihi: 06.Haz.2014
1,208 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yufka
250 gr. lor peyniri
2-3 dal taze soğan
1'er demet semizotu maydanoz, dereotu
Tuz, karabiber, pul biber
1 adet yumurta
1/2 su bardağı süt
125 gr. margarin
Yeşillikleri kıyın, peynir ve baharatlarla karıştırın. Yumurta, margarin ve sütü karıştırın. Yufkalardan birini az yağlanmış bir tavaya, kenarlardan sarkacak şekilde yerleştirin. Üzerine sütlü karışımdan sürün. Yufkalardan birini dörde bölüp parçaları tavaya yerleştirin. Üzerlerine sütlü karışımdan sürün ve iç harcı yayın. Kalan yufkayı da dörde bölüp, harcın üzerine yerleştirin. Tekrar sütlü karışımdan sürün. Sarkan yufkaları üstüne kapatın ve kalan sütlü harcı dökün.
|
Otlu Tava Böreği (Hazır Yufka) |
|
sadıka
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.04.2011
Mesajlar: 38 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc64520
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2021
1,864 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yufka
250 gr. lor peyniri
2-3 dal taze soğan
1/2 demet maydanoz, dereotu
5-6 yaprak ıspanak
3-4 dal taze nane
Tuz
Karabiber
Pul biber
1 adet yumurta
1/2 su bardağı süt
125 gr. margarin
Taze soğan, ıspanak, nane, maydanoz ve dereotunu ince kıyın. Lor peyniri ve baharatlarla karıştırın. Diğer tarafta yumurta, margarin ve sütü karıştırın. Yufkalardan birini az yağlanmış yapışmaz yüzeyli bir tavaya, kenarlardan sarkacak şekilde yerleştirin. Üzerine yumurtalı karışımdan sürün. Yufkalardan birini dörde bölüp parçaları tavaya yerleştirin. Üzerlerine yumurtalı karışımdan sürün ve otlu karışımı yayın. Kalan yufkayı da dörde bölüp, harcın üzerine yerleştirin. Tekrar yumurtalı karışımdan sürün. Sarkan yufkaları üstüne kapatın ve kalan harcı sürün. Kısık ateşte, her iki tarafını da kızartın.
|
|