|
|
Pabucaki |
|
Gülendam
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.03.2006
Mesajlar: 79 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc2759
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2006
2,852 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet yumurta
4 adet domates
1 adet iri soğan
5 adet iri patlıcan
2 çay bardağı zeytinyağı
1.5 tatlı kaşığı toz şeker
2 kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir
Patlıcanları boylamasına ortadan ikiye ayrın, bir süre tuzlu suda bekletip, hafifçe sıkarak tuzlu suda haşlayın. Piştiğinde yağlanmış bir tepsiye dizerek bir kaşık yardımıyla içlerini çıkarın, bir tahta üzerinde bıçakla ufalayın.Diğer yanda, rendelediğiniz soğanları yağda kavrun. Daha sonra doğranmış patlıcan içlerini ilave edip, iyice kavrurarak pişirin. Sırayla ufak ufak doğradığınız domatesler, beyaz peynir, şeker ve tuzu katıp bir süre pişirin. Ateşten alıp, yumurtaları tek tek bulamaca yedirin. Daha sonra hazırlanan bu içi, bir tepside kayık şeklinde duran patlıcanlann içine koyun. Üzerine bir miktar un serpip, fıtınlayın. Soğuk veya sıcak servis yapabilirsiniz.
|
Pabucaki |
|
SonaY
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.07.2005
Mesajlar: 262 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc4194
Gönderme Tarihi: 27.May.2006
3,080 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
3 adet patlıcan,
1 kutu labne peynir,
1 kutu ton baligi,
2 adet yesil soğan,
Tuz, karabiber,
Kizartmak için siviyag
YAPILIŞI
Patlicanlari alaca soyup uzunlamasina ortadan ikiye kesin. Kizdirilmis siviyagda kizartip servis tabagina alin. Soganlari ve kirmizi biberleri ince kiyin. Bir kasede labne peyniri ve ton baligini karistirip, soğan ve kirmizi biberleri ekleyin. Tuz ve karabiber ilave edin. Patlicanlarin ortalarini doldurun. Biraz dinlendirip servis yapin.
ML® Patlıcan Pabucaki için tıklayın
|
Patlıcan Pabucakis |
|
Som Ali
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.08.2011
Mesajlar: 40 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc66995
Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2011
3,760 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet orta boy patlıcan
1 su bardağı kaşar peyniri
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
2 adet yumurta sarısı
1 adet kırmızı biber
Karabiber
Patlıcanları közleyin. Boylamasına ikiye bölün, içlerini çıkarıp, kenara ayırın. Dışlarını yırtmamaya özen göstererek, patlıcanın uç tarafını 2 cm. kadar içe katlayın (terlik şekli verin). Yumurta sarılarını çırpın. Ayırdığınız patlıcanların içlerine, rendelenmiş kaşar peyniri, çırpılmış yumurta sarısı, tuz ve karabiber ekleyip, iyice harmanlayın. Patlıcanların içlerini bu harçla doldurup, üzerlerini düzelttikten sonra, yağlanmış fırın tepsisine dizin. 1 yumurta sarısını çırpın, patlıcanların üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
|
|
Pabucaki Tarifleri Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
|
|