10 adet koyun (veya keçi) paçası
1/2 limonun suyu
8 litre su
4 diş sarmısak
1 baş soğan
2 çorba kaşığı tuz
Tırnakların bulunduğu çatal kısmı 2 santim yarıp içindeki kıl torbasını çıkarıp atınız. Çatal kısmın üzerindeki tırnak gibi küçük şeyleri kesip atınız. Hafif alevli ateşte tutarak paçadaki kılları yakıp 2-3 su yıkadıktan sonra bütün malzemeyi ilâve edip, bir kere kaynatıp, üzerine toplanan köpüğü alarak atınız ve ağzı kapalı kaynatarak 4,5 saat pişiriniz ve kontrol ederek ateşten alınız.
Not: Keçi paçası tercih edilir, daha etlidir ve tırnak aralarında kıl torbası yoktur.
Kayıt: 08.07.2007 Mesajlar: 47 Şehir: Anıttepe Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc16130
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2007
2,139 defa indirildi / yazdırıldı
12 adet keçi veya koyun paçası
Yarım çorba kaşığı limon
12 bardak su
Tuz
Yarım çorba kaşığı zeytinyağı
Paçaların üstlerini kazıyıp çatallarının aralarındaki kıl keçelerini keserek çıkarın. Sonra bunları tütsüleyip bol suyla yıkayın ve bir tencereye koyun. Sonra tencereyi kuvvetli ateşin üzerine oturtun. Etler kaynayınca üzerinde oluşan köpükleri delikli kepçeyle alıp tencerenin kapağını kapatın. Sonra tencereyi çok hafif ateşin üzerine koyarak burada on saat kadar pişirin. Paçalar pişince bunları tencereden çıkarın ve parçalamadan içlerindeki kemikleri alın, suyu ile birlikte paçaları kâseye koyarak yanında limonla birlikte servis yapın.