|
Palamut Dolması (Trabzon) |
|
ser gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.08.2013
Mesajlar: 39 Şehir: Fatsa |
Kısa URL: https://ml.md/lc91448
Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2013
3,665 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet palamut
4 adet soğan
2 adet domates
2 adet içi temizlenmiş çarliston biber
1 adet limon
1 bağ maydanoz
4 diş sarmısak
1 yemek kaşığı tereyağı
Piyazlık kesilen 4 soğan tuzla yoğrulur. İnce ince kıyılan 4 diş sarımsak ve 1 bağ maydanoz soğanlara eklenir. Kabukları doğranan 2 domates ve tohumları çıkartılan 4 çarliston biber dilimlenerek diğer malzemelere eklenir. Yağlanan fırın tepsisine doğranmış sebzeler yerleştirilir. İçi temizlenen ve ortası açılan
palamutların içide sebzeyle doldurulur. İçi ve etrafı sebzelerle kaplanan balığın üzerine dilimlenmiş limonlar koyulur. Yemeğe lezzet katması için balıkların üzerine ve sebzelerin arasına tereyağı parçaları eklenerek fırında pişirilir.
|
|