Kısa URL: https://ml.md/lc179822
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2024
139 defa indirildi / yazdırıldı
[img] Canan Karata[/img]
Izgara kısık ateşte olmalıdır. Mangal olacaksa köze tuz eklenmeli.
Izgara yaparken pişerken çatlamaması için balığı sırtından çizin. Dış kısmına fırça yardımıyla zeytinyağı sürün. Izgarayı önceden ısıtmayı da ihmal etmeyin.
Kızgın yağda kızartma yapılmamalıdır. Balık sos veya una bulanarak yağda kızartılmamalıdır. İlla kızartma olacaksa kısık ateşte tereyağı veya zeytinyağı ile pişirilmelidir.
Balık mevsimine göre ızgara, fırın ya da buğulama olarak pişirilebilir. Bol salata, soğan, roka ile birlikte yenilebilir.
Balık yedikten sonra yarım avuç içi kadar tahin helvası yenebilir.
Balığı kapağı kapalı tencerede pişirin. Etli kısmı kılçıklı kısmından ayrılmaya başlamışsa balık pişmiş demektir.
Fırında pişirirken balıkların üzerine tereyağı veya zeytinyağı sürün.
Kısa URL: https://ml.md/lc175608
Gönderme Tarihi: 21.Arl.2023
69 defa indirildi / yazdırıldı
Palamut tarifleri fırında, tavada, buğulama, pilaki gibi bir çok çeşit içermektedir.
Torik ve büyükleri biraz daha fazla yağlı oldukları için lakerdası ve tuzlaması en çok tercih edilenler arasında yer alsa da diğer palamut pişirme tarifleri ilave edilen palamut sosu sayesinde damaklarınızda muhteşem tatlar bırakır.
En lezzetli zamanları eylül başı ve şubat ayları arası olduğu gibi Marmara ve Karadeniz'den avlananları da lezzeti açısından en çok tercih edilenleridir.
Damak zevkinize göre tercih edeceğiniz tarifleri uygulayarak palamut lezzetini doya doya alabilirsiniz.