Sinop Üniversitesi
2 adet palamut
2 su bardağı pirinç
3 çorba kaşığı tereyağı
1 orta boy soğan
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı çam fıstığı
2 çorba kaşığı kuş üzümü
Tarçın
Yenibahar
Tuz
Palamut balığının baş ve kuyruk kısımları kesilerek iç organları uzaklaştırılır. İyice yıkanır ve fileto çıkarılır. Pilav için soğanlar ince ince doğranır, yağ ile pembeleşinceye kadar kavrulur ve fıstık eklenir. Önceden yıkanmış pirinçler eklenerek yenibahar, kuş üzümü, tarçın, maydanoz, tuz ve şeker ilave edilir. Pirinçlerin üzerine çıkmayacak kadar su ilave edilir ve hafif çiğ kalacak şekilde pişirilir. Bir fırın tepsisinin tabanına bir sıra palamut filetoları dizilir üzerine pilav harcı yayılır ve en üste tekrar palamut filetoları dizilerek fırında balıklar pişene kadar tutulur, sıcak servis yapılır.
|