|
|
Palıza (Mersin) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc51609
Gönderme Tarihi: 14.May.2010
3,414 defa indirildi / yazdırıldı
|
İyice olgunlasmıs uzum toplanır. Bir torba icerisinde suyu sıkılarak cıkarır. Bu su kazan icerisine dokulerek bir miktar beyaz toprak ilave edilir. Bu uzum suyu durulunca baska bir kazana alınır. Normal bir ateste pekmez kıvamına gelinceye kadar kaynatılır. Daha sonra indirilip biraz bekletilir. İcerisine yeteri kadar nisasta ve seker ilave edilir. Bu karısım yaklasık iki saat kaynatılır. Uzum suyunun bu sekilde hazırlanısına palıza, onceden hazırlanmıs ipteki ceviz veya fındıkın kaynatılan palızanın icerisine batırılıp cıkarıldıktan sonra bir yere asılarak bir hafta kurutulmus haline bandırma, palızanın temiz bir bez uzerine yufka ekmek kalınlığında serilmisine bu sekilde kurutulmus halinin kucuk kareler seklinde kesilerek icine ceviz ici veya fındık ici konularak ucgen seklinde durulup piyasaya verilmis haline muska denir.
|
|
Palıza (Mersin) Tarifleri Akdeniz Yemekleri
|
|