|
|
Palyaço Külahı |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc170752
Gönderme Tarihi: 10.Mar.2023
272 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://cook.com.tr
Toz Şeker 6 Çorba Kaşığı
Pudra Şekeri 2 Fincan
Çilek 10 Adet
Badem 2 Çorba Kaşığı
Antepfıstığı 1 Tutam
Milföy Hamuru 12 Adet
Krem şanti 2 Paket
Mısır Nişastası 6 Çorba Kaşığı
Pastörize Süt 1 Litre
Milföy hamurlarını merdane ile incelterek yarım cm genişliğinde kesin.
Koni şeklindeki kalıbı bu milföy şeritlerinin alttan başlayarak dolayın, hafif üzerine binecek şekilde olsun.
Daha sonra kalıpla birlikte direk yağlamadan, fırın tepsisine koyun.200 derecede hafif kızarana kadar pişirin.
Piştikten sonra soğuyuncaya kadar kalıptan çıkarmayın.
Muhallebisi için, sütü şekeri, nişastayı bir kaba alıp karıştırarak kısık ateşte pişirin.
Piştikten ve soğuduktan sonra 2 poşet krem şantiyi toz halinde ekleyerek blendırda karıştırın.
En son 2 yemek kaşığı bademi elinizle biraz ufalayarak muhallebiye ekleyin, karıştırın.
Külahları sırayla bardaklara diklemesine koyarak içlerini şanti sıkacağına doldurduğunuz muhallebi ile doldurunuz.
Dilerseniz içerisine meyve parçacıkları da koyabilirsiniz.
Servis tabağına koymadan önce üzerine pudra şekeri serpin, içerisine toz fıstık ve çilek parçası koyarak servis tabağına koyun.
|
Palyaço Külahı |
|
WoW
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2010
Mesajlar: 64 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc54804
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2010
2,555 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
10 adet milföy hamuru
10 alüminyum huni kalıp
1 muz
2 kivi
8-10 çilek
Kreması:
1 yumurta
2 su bardağı süt
2,5 çorba kaşığı un (tepeleme)
1/2 su bardağı şeker
3/4 çay bardağı süt (krem şanti için)
2 paket vanilya
1/2 paket krem şanti
Antepfıstığı (dövülmüş)
Milföy hamurlarını çözdürdükten sonra 1/2 cm. eninde şeritler halinde keselim. Alüminyum kalıpların dış yüzlerini yumuşamış margarinle yağlayalım ve un içinde yuvarlayalım. Şeritleri huninin tepe kısmından başlayarak ve hafifçe üst üste bindirerek sardıralım. Hüninin ağız kısmını yarım santim açıkta bırakarak sarma işlemini bitirelim. Hamurla sarılmış kalıpları margarinle yağlanmış fırın kabına yatık olarak dizelim. Milföylerin üstü kızarana dek, önceden ısıtılmış 200 derece ısılı fırında pişirelim. Külahları fırından alarak alüminyum hunilerin soğumasını bekleyelim. Hüni kalıpları milföylerin içinden çıkaralım. Tencereye unu, sütü, şekeri, çırpılmış yumurtayı, vanilyaları ekleyip ağır ateşte ve sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana dek pişirelim. Kremayı ateşten alıp soğutalım. Krem şantiyi süt ile çırparak koyulaştıralım ve soğuyan kremaya ekleyip yarım dk. daha çırpalım. Kremanın içine küçük doğranmış meyveleri ekleyip karıştıralım. Meyveli kremayı külahlara dolduralım. Külahların ağız kısmını çekilmiş antepfıstığı ve meyvelerle süsleyelim. Külahları buzdolabında 4-5 saat bekleterek servis yapalım.
|
|
Palyaço Külahı Tarifleri Meyve Tatlıları
|
|