|
|
Pancar Soslu Makarna |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc114060
Gönderme Tarihi: 10.Oca.2016
1,526 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 paket tam buğday spaghetti
4 adet pancar
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı balsamik sirke
yeterince tuz
2 diş sarımsak
Yeterince su
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 tutam taze fesleğen
Pancarları temizleyip kabuklarını soymadan üzerlerine tuz ve 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı gezdirip aluminyum folyoya sarın. 240 derece fırında bir saat (bıçak rahatça batıncaya kadar) pişirin. Bir kenarda soğumaya bırakın.
Makarnayı bol suda haşlayın. 1 bardak haşlama suyunu ayırıp süzün.
Mutfak robotuna, soğuduktan sonra soyduğunuz pancarları, 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağını, hafifçe ezdiğiniz sarımsakları, sirke, tuz ve 1 yemek kaşığı süzme yoğurdu koyup tamamen püre haline getirin. Makarnanın üzerine döküp, azar azar haşlama suyundan da ekleyerek iyice karışmasını sağlayın.
Servis ederken üzerine 1 yemek kaşığı süzme yoğurt ve fesleğen ekleyin.
|
|
Pancar Soslu Makarna Tarifleri Makarnalar
|
|