4 adet pancar
2 adet yeşil ekşi elma
Yarım su bardağı ince bulgur
Yarım demet dereotu
2-4 dal taze soğan
1 kutu mısır
8-10 adet kornişon turşu
Sosu için:
2 diş sarımsak
1 adet limonun suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber, toz kırmızıbiber
Öncelikle pancarı ve elmayı rendeleyip geniş bir kaseye alın. Daha sonra sıcak su ile ıslatılmış olan bulguru ilave edin. En son ince ince kıyılmış dereotu, mısır ve kornişon turşuyu da ekleyip, karıştırın. Başka bir kasede sosu hazırlayın, salatanın üzerine gezdirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc161771
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2021
284 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı yemeklik bulgur
4 adet kırmızı pancar
Haşlamak için su
1 çay bardağı haşlanmış mısır
1 çay bardağı pancar turşusu
Maydanoz
Yeşil soğan
Limon suyu
Zeytinyağı
Pancarlı bulgur salatası tarifi için önce kırmızı pancarları soyup küp doğrayın ve tencereye alın.
Üzerini geçecek kadar su koyun ve kaynatın.
Pancarlar yumuşayınca ocağın altını kapatın. Pancarın suyundan iki buçuk su bardağı başka bir tencereye alın.
Üzerine bir su bardağı yemeklik bulguru dökün. Kısık ateşte bulguru yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirin. Yani bulguru pancar suyunda pişirin.
Başka bir kaba alın soğuyunca üzerine doğradığınız yeşillikleri, mısır, zeytinyağı ve limon suyunu, süzdüğünüz pancarları ekleyip karıştırın ve servis yapın.