İlk olarak patates ve pancarı ayrı ayrı haşlayın.
Haşlandıktan sonra patatesi bir çatal yardımıyla ezin.
Tuz, karabiber ve zeytinyağı ilave edip karıştırın.
Daha sonra patatesin yarısını ayrı bir kaseye alın ve haşlanmış pancarı da üzerine rendeleyin.
Dereotunu ince ince kıyın ve patatesin diğer yarısına ilave edip karıştırın.
Patatesi bir kalıba yerleştirin ve kaşığın arkasıyla bastırın.
Üzerine de pancarlı patatesi ekleyip aynı şekilde bastırın.
Patates bitene kadar aynı şekilde devam edin.
En son üzerine zeytinyağı ve limon gezdirip servis edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc10347
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2006
2,866 defa indirildi / yazdırıldı
7 dilim pancar turşusu
3 adet orta boy patates
6 adet kornişon
2 adet havuç
2 yemek kaşığı mayonez
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz
Patatesi haşlayıp, ezin ve püre haline getirin. Havucu rendeleyip tavada sıvıyağla yumuşayana kadar kavurun. Patatesi, havucu, küp doğranmış kornişonları, mayonezi ve tuzu karıştırın. Pancar turşularını rendeleyin. Şekil vermek için kullanacağınız kapların içerisine streç film serin. En alta rendelenmiş pancar turşularını paylaştırın. Üzerine patatesli püreyi bir kaşık yardımıyla bastırarak yerleştirin. Streç filmin kenardan sarkan parçalarını üzerine kapatıp, yaklaşık 1 saat buzdolabında dinlendirin. Dinlendikten sonra ters çevirerek servis edebilirsiniz.