Fırınlanmış pancarların birini kenara ayırın, diğerini ise pişerken çıkan pancar suyunun lezzetini de değerlendirmek amacıyla fırın kabında zeytinyağı, tuz ve karabiber ekleyerek püre hâline getirin.
Körpe semizotunu buzlu ve sirkeli suda 5 dakika bekletip birkaç dakika iyice yıkayın.
Püre hâline getirdiğiniz pancarı tabağın zeminine yayın. Kenara ayırdığınız diğer pancarı gelişigüzel doğrayıp tabağınıza alabilirsiniz. Sirkeli sudan çıkarıp kâğıt havluda kuruttuğunuz ve elinizle iri iri kopardığınız semizotunu pancarların üzerine koyun. Ardından keçipeyniri parçalarını semizotunun üzerine yerleştirin. Acımsı zarlarını temizlediğiniz ve elma dilimi şeklinde doğradığınız greyfurtu da tabağınıza yerleştirin. Üzerine, fırında kurutup toz hâline getirdiğiniz greyfurt kabuğu tozunu serpebilirsiniz. File bademleri tavada kısık ateşte kavurup salataya ekleyin. Son olarak da üzerine soğuk sıkım zeytinyağı ile biraz da deniz tuzu gezdirerek servise hazır hâle getirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc75004
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2012
1,860 defa indirildi / yazdırıldı
1 demet semizotunu bol suyla yıkayıp ayıklayın ve süzülmeye bırakın. 1 demet pancarı soyup tek tek folyoya sarın. Önceden 220°C'de ısıttığınız fırında 20-25 dakika, pancarlar iyice yumuşayana kadar pişirin. Ilınmaya bırakın. 150 gr. gravyer peyniri ve ılınan pancarları küp kesin. 30 ml. zeytinyağı, 20 ml. balzamik sirke, taze çekilmiş karabiber ve tuz ile sos hazırlayın. Servis tabağına sularını süzdürdüğünüz semizotlarını koyun. Hazırladığınız sos, peynir, pancar ve kıyılmış 100 gr. ceviz ekleyin. Karıştırıp servis yapın.