|
Pankek |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc172103
Gönderme Tarihi: 17.May.2023
235 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı şeker
Yarım su bardağı süt
1 su bardağından 1 parmak az un
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
Yumurta ve şekeri güzelce çırpalım. Ben genellikle çırpıcı ile elimde çırpıyorum ama mikserle çırparsanız pankekleriniz daha kabarık olur.)
Daha sonra süt, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek pürüzsüz hamur elde edinceye kadar karıştırmanız yeterli.
Çok fazla çırpmanızı önermem. Dilerseniz bu tarifi 1 paket kabartma tozu kullanarak da hazırlayabilirsiniz.
Pişirmek için tavamızı ısıtalım. Ocağınızı çok yüksek ateşte açarsanız pankeklerin içi pişmeden dışı yanacaktır.
Bu nedenle orta ateşte açın. İlk pişen pankeki bölerek ortasının pişip pişmediğinden emin olun.
Eğer içinde hamurluk varsa ocağı bir tık daha kısmanız anlamına gelir.)
İlk hamuru dökmeden önce tavamızı çok az yağ ile yağlayalım.
Peçeteyi yağa çok az batırarak tavaya sürmeniz bile yeterli. İlk pişirmeden hamur yapışabilir sonrasında hiç yağ kullanmanıza gerek yok.
Pankek hamurundan 1 yemek kaşığı kadar alarak tavaya aralıklı olarak dökün.
Çok yakın dökerseniz çevirirken birbirlerine yapışabilirler.
Tüm hamuru bu şekilde pişirdikten sonra servis edebilirsiniz.
|
Pankek |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc158235
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2021
234 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet yumurta
1 su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı yoğurt
1,5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı karbonat
Derin bir kapta tüm malzemeleri karıştırın. Tel çırpıcı ile pürüzsüz ve cıvık bir hamur elde edeceksiniz. Tavayı ocağa alın, yağlayıp ısıtın. Ardından hazırladığınız hamurdan bir kaşık kadar koyup yuvarlak bir şekil almasını sağlayın. Arkalı önlü pişirin, tüm hamur bitene dek bu işlemi tekrar edin. Reçel, bal ve çilek gibi meyvelerle beraber tüketebilirsiniz.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 15.05.2023
|
Pankek |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc170304
Gönderme Tarihi: 15.Şub.2023
233 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı süt
3-4 dolu yemek kaşığı toz şeker
2 adet yumurta
Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağından biraz az un kullandım
Servis için:
Muz
Nar
Damla çikolata
File badem
Uygun bir kaba un dışındaki malzemeleri alıp çırpalım.
Üzerine azar azar ununu ilave edelim çok sıvı veya çok katı olmayacak bir harç hazırlayalım.
Kolaylık olması açısından boş bir su şişesi veya mayonez şişesi içerisine harcı dolduralım eğer benim gibi su şişesi kullanırsanız. Kapağı takmadan önce ortadan delmeyi unutmayın.
Daha sonra orta ateşte güzel ısınmış tavaya ilk sefer için fırçayla sıvı yağ sürüp harçtan aralıklarla tercih ettiğiniz büyüklükte sıkalım aşırı sıkmayın zaten hafiften yayılıp kendi formunu alacaktır.
Üzeri göz göz olan pankeklerimizi spatula yardımıyla çevirip diğer yüzünün de orantılı pişmesini sağlayalım tüm harcı bu şekilde pişirelim. Pankeklerimiz hazır.
|
Pankek |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc174797
Gönderme Tarihi: 27.Ekm.2023
223 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.karaca.com
2 adet yumurta
2 su bardağı süt
2 su bardağı un
2 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı vanilya özütü isteğe bağlı
Tereyağı veya bitkisel yağ
Orta boy bir karıştırma kabına yumurtaları kırabilirsiniz ve çırpma teli veya mikser yardımıyla iyice çırparak karıştırabilirsiniz.
Yumurtaların üzerine sütü ekleyebilir ve karıştırmaya devam edebilirsiniz.
Ayrı bir kapta unu, şekeri, tuzu ve isteğe bağlı olarak vanilya özütünü birleştirebilirsiniz. Ardından bu kuru karışımı yumurtalı sütlü karışıma ekleyebilirsiniz.
Karışımı pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar iyice çırparak karıştırabilirsiniz. İnce bir hamur elde etmek için topaklanmaları yok edebilirsiniz.
Pankek tavasını orta ateşte ısıtabilirsiniz. Bir yemek kaşığı tereyağı veya bitkisel yağı tavaya ekleyebilir ve eriyene kadar yayılmasını sağlayabilirsiniz.
Hamurdan 1/4 su bardağı kadar alabilir ve tavaya dökebilirsiniz. Tavanın büyüklüğüne bağlı olarak birden fazla pankek pişirebilirsiniz, ancak her biri için yeterli boşluk bırakabilirsiniz.
Hamurun üzerinde kabarcıklar belirir belirmez spatula yardımıyla altını kontrol edebilirsiniz. Altı altın rengi olana kadar pişirebilirsiniz (yaklaşık 2-3 dakika).
Her bir ürünü spatula yardımıyla çevirebilir ve diğer tarafını da altın rengi olana kadar pişirebilirsiniz (yaklaşık 2-3 dakika daha).
Pişen tatlıları servis tabağına alabilirsiniz ve kalan hamur bitene kadar aynı şekilde işlem yapabilirsiniz.
Sıcak ürünleri dilimleyerek servis yapabilirsiniz ve isteğe bağlı olarak üzerine bal, taze meyve veya pudra şekeri ekleyebilirsiniz.
|
Pankek |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc157394
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2021
223 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı şeker
2 yumurta
2 su bardağı un
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Tüm malzemeleri 7-8 dk boyunca çırpın.
Orta ateşte ısıttığımız tavaya bu harçtan kepçe ile azar azar döküp yuvarlaklar oluşturun. İki taraflı pişirin.
Tavaya çok az yağ damlatın ve ısıtın.
Harcı döktükten sonra üstü göz göz olduğunda doğru zamanda çevirirseniz istediğiniz görüntüyü elde edebilirsiniz.
Bal ile servis edebilirsiniz.
|
Pankek |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc175900
Gönderme Tarihi: 09.Oca.2024
205 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım su bardağı un
2 adet yumurta
2 su bardağı süt, yarım yağlı
yarım tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
3 dal taze soğan, ince kıyılmış
3 yemek kaşığı mayonez
3 yemek kaşığı yoğurt
Derin bir kabın içerisinde yumurta sarısı, süt ve unu pürüzsüz olana dek çırpın.
Farklı bir kabın içerisinde yumurta beyazlarına tuz ekleyip mikser ile koyu kıvam alana dek çırpın.
Unlu karışıma ekleyip, spatula ile kıvamını söndürmeden karıştırın.
Yoğurt ile mayonezi karıştırıp, kenara alın.
Küçük bir tavayı ısıtıp, ayçiçek yağı ile yağlayın.
Hamurdan 2 yemek kaşığı ekleyip, her bir yüzünü 1'er dakika kabarıp renk alana dek kızartın.
Havlu kağıt üzerine alın.
Pankekleri taze soğan ve mayonezli sos ile servis edin.
|
Pankek |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc172390
Gönderme Tarihi: 01.Haz.2023
197 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı şeker
Yarım su bardağı süt
1 su bardağından 1 parmak az un
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
Yumurta ve şekeri güzelce çırpalım.
Daha sonra süt, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek pürüzsüz hamur elde edinceye kadar karıştırmanız yeterli.
Çok fazla çırpmanızı önermem. Dilerseniz bu tarifi 1 paket kabartma tozu kullanarak da hazırlayabilirsiniz.
Pişirmek için tavamızı ısıtalım. Ocağınızı çok yüksek ateşte açarsanız pankeklerin içi pişmeden dışı yanacaktır.
Bu nedenle orta ateşte açın. İlk pişen pankeki bölerek ortasının pişip pişmediğinden emin olun.
İlk hamuru dökmeden önce tavamızı çok az yağ ile yağlayalım. Peçeteyi yağa çok az batırarak tavaya sürmeniz bile yeterli.
İlk pişirmeden hamur yapışabilir sonrasında hiç yağ kullanmanıza gerek yok.
Pankek hamurundan 1 yemek kaşığı kadar alarak tavaya aralıklı olarak dökün. Çok yakın dökerseniz çevirirken birbirlerine yapışabilirler.
Tüm hamuru bu şekilde pişirdikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.
|
Pankek |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc176295
Gönderme Tarihi: 05.Şub.2024
193 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı toz şeker
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tepeleme su bardağı + 2 yemek kaşığı süt
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yumurta ve şeker köpük köpük oluncaya kadar iyice çırpılır.
Süt ve sıvı yağda eklenip karıştırılır.
Un, kabartma tozu ve vanilya da eklenip iyice karıştırılarak pürüzsüz bir pankek harcı elde edilir.
Krep tavası orta ateşte kızdırılır.
Pankek harcından 1 yemek kaşığı tavaya dökülür hamur göz göz olunca dikkatlice ters çevrilir.
Diğer tarafı da pişirilir tüm harç bitene kadar bu şekilde pişirilir.
Not: Hamur göz göz olduğu an hemen ters çevirmek gerekiyor böylece rengi çok güzel oluyor.
|
Pankek |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc170600
Gönderme Tarihi: 02.Mar.2023
178 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://cook.com.tr
Un 1 Kilogram
Toz Şeker 300 Gram
Koyun Sütü 1 Litre
Yumurta 10 Adet
Kabartma Tozu 3 Çorba Kaşığı
Unu yumurtayı koy ve diğer malzemeleri de at sütle yavaş yavaş yedirerek karıştır, normal kıvamda olsun, teflon tavada kızart, az yağda ve balla ye.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 17.01.2024
|
Pankek |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177213
Gönderme Tarihi: 07.Nis.2024
156 defa indirildi / yazdırıldı
|
1.5 su bardağı un
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1/4 tatlı kaşığı tuz
1.25 su bardağı süt
1 büyük yumurta
2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı veya sıvı yağ
Bir karıştırma kabında un, toz şeker, kabartma tozu ve tuzu karıştırın.
Başka bir kapta süt, yumurta, eritilmiş tereyağı veya sıvı yağ ve vanilya özü (varsa) birleştirin. İyice karıştırın.
Kuru malzemelerin içine sıvı karışımı ekleyin ve topak kalmayacak şekilde karıştırın. Ancak fazla karıştırmamaya dikkat edin, hafifçe pütür pütür kalabilir.
Tava veya ızgarayı orta ateşte ısıtın. Eğer yapışmaz bir yüzeye sahip değilse hafifçe yağlayın.
Tavaya 10-12 cm çapında olacak şekilde bir kepçe veya kaşıkla hamuru dökün.
Üstünde baloncuklar oluşana kadar pişirin ve altı hafifçe kızarana kadar bekleyin (yaklaşık 2-3 dakika).
Üzeri baloncuklu olduğunda spatula ile ters çevirin ve diğer tarafı da altı hafifçe kızarana kadar pişirin.
Pişirdiğiniz pankekleri sıcak servis yapın. İsteğe bağlı olarak üzerine meyve, bal, çikolata sosu gibi malzemeler ekleyebilirsiniz.
|
Pankek |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2038 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc180767
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2024
90 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.haberturk.com
1,5 su bardağı un
1 su bardağı süt
2 adet büyük boy yumurta
2 yemek kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu (10 gram)
1 çay kaşığı vanilya özütü veya vanilin
2 yemek kaşığı sıvı yağ (zeytinyağı veya ayçiçek yağı tercih edilebilir)
Bir tutam tuz
Pankek hamurunun yapımına yumurta ve toz şekeri çırparak başlayın. Büyük bir karıştırma kabına yumurtaları kırın, ardından şekeri ekleyin. Bu iki malzemeyi mikser veya çırpma teliyle karıştırın.
Yaklaşık 2-3 dakika boyunca iyice çırptığınızda, karışımın rengi açılacak ve köpüklü bir hal alacaktır. Bu işlem, pankeklerin kabarmasına yardımcı olur ve hafif bir doku elde etmenizi sağlar.
Çırpılmış yumurta ve şeker karışımına sütü ve sıvı yağı ekleyin. Süt, pankeklerin yumuşak olmasını sağlarken yağ, hamura esneklik kazandırır. Karışımı, tüm malzemeler iyice bütünleşinceye kadar tekrar çırpın. Sıvı malzemelerin iyi karışması, pankeklerin pişerken pürüzsüz bir yüzeye sahip olmasını sağl
Ayrı bir kapta un, kabartma tozu, vanilin (veya vanilya özütü) ve tuzu karıştırın. Bu kuru karışımı, yavaş yavaş sıvı karışımın içerisine eleyerek ekleyin.
Eleyerek eklemek, unun topaklanmasını önler ve hamurun daha homojen bir kıvamda olmasını sağlar. Kuru malzemeleri ekledikten sonra hamuru yavaş hareketlerle karıştırın. Fazla karıştırmak, pankeklerin kabarmasını engelleyebilir, bu yüzden dikkatli olun.
Pankek hamurunun kıvamı, akışkan ama yoğun olmalıdır. Eğer hamur çok koyuysa, biraz süt ekleyerek açabilirsiniz. Eğer çok sıvıysa, biraz daha un ekleyin.
Hamurun doğru kıvama geldiğinden emin olduktan sonra 5-10 dakika dinlendirin. Bu sayede kabartma tozu etkisini gösterecek ve pankekleriniz daha güzel kabaracaktır.
Yapışmaz bir tavayı orta ateşte ısıtın. Eğer pankeklerin yüzeyi fazla yağlı olmasın istiyorsanız, çok az yağ kullanabilirsiniz.
Bir kepçe veya kaşık yardımıyla hamuru tavaya dökün ve kendi kendine yayılmasına izin verin. Hamurun üst yüzeyinde küçük baloncuklar oluşmaya başladığında, pankeki spatula yardımıyla dikkatlice çevirin. Diğer tarafı da 1-2 dakika kadar pişirin.
Pankeklerinizi sıcak olarak servis edin. Üzerine bal, çikolata sosu, taze meyveler (muz, çilek, böğürtlen gibi) ekleyebilirsiniz. Ayrıca dondurma veya krem şanti ile sunarak pankeklerinizi daha da lezzetli hale getirebilirsiniz.
|
Pankek |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2038 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc180204
Gönderme Tarihi: 03.Kas.2024
46 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı süt
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı şeker
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Pişirme aşamasında kullanmak için;
Sıvı yağ
Kahvaltılık pankekler için önce tüm malzemeleri karıştırın. Tavaya biraz sıvıyağ ekleyin.
Ardından istediğiniz büyüklüğe göre pankek hamurundan tavaya dökün. Üzeri göz göz olunca çevirerek pişirin. Pankekler hazır.
|
Pankek |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2038 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc180406
Gönderme Tarihi: 17.Kas.2024
39 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı dut pekmezi veya üzüm pekmezi
1 yemek kaşığı zeytinyağı
3,5 yemek kaşığı tam buğday unu
1 çay bardağı süt veya sulu yoğurt
Süs için:
1 tane muz
Bir kapta yumurtayı iyice çırpın.
İçine diğer malzemeleri de ekleyip koyu boza gibi bir kıvam elde edin.
Tavayı ısıtıp bir kaşık ile hamurdan dökün.
Üstü göz göz olunca çevirin. Yanmaması için altı çok açık olmasın.
Piştikten sonra arasına ya da üzerine muz ezip servis edebilirsiniz.
|
|