Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Carpaccio Tarifleri > Panzerotti (3 adet - 4,602 defa bakıldı)

Panzerotti


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Biscotti Tarifleri
Bruschetta Tarifleri
Carpaccio Tarifleri
Crostini Tarifleri
Fettucini Tarifleri
Focaccia Tarifleri
Frittata Tarifleri
Gnocchi Tarifleri
Granita Tarifleri
Linguine Tarifleri
Panna Cotta Tarifleri
Papardelle Tarifleri
Penne Tarifleri
Polenta Tarifleri
Ravioli Tarifleri
Risotto Tarifleri
Tagliatelle Tarifleri
Tortellini Tarifleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Panzerotti

piyango
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.01.2015
Mesajlar: 37
Şehir: Balıkesir
Kısa URL: https://ml.md/lc130892
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2018
5,699 defa indirildi / yazdırıldı




250 gr. un
200 gr. tulum peyniri
100 gr. mozzarella veya tuzsuz dil peyniri
100 gr. salam
50 gr. ince rendelenmiş eski kaşar
2 yumurta
Yarım demet maydanoz
Kızartmak için sıvı yağ
Tuz
Kırmızı biber

Unu, bir tutam tuz ve su ile elastik, orta yumuşaklıkta ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar azar azar su ilave ederek yoğuralım. Üzerine nemli bir bez örterek oda sıcaklığında bir saat dinlendirelim.
Harcı hazırlamak için, bir kapta önce yumurtalar ile tulum peynirini iyice karıştırıp sonra içine kaşar rendesi, bir tutam tuz, doğranmış maydanoz ve toz kırmızı biber koyup kremsi bir hal alana kadar karıştıralım. Bir taraftan da salamı ve dil peynirini (Bulursanız mozzarella) orta büyüklükte doğrayalım.
Beklemeye bıraktığımız hamuru 12 eşit parçaya bölelim ve her bir parçayı daire şeklinde 1-1,5 mm kalınlığında merdane ile hafif unlayarak açalım. Bu dairenin bir yarısına krema halindeki karışımı sıvayıp üzerine de doğradığımız salam ve peyniri koyarak yarım daire şeklinde kapatalım. Kapattığımız kısmı bir şekillendirici veya çay tabağı kenarı ile düzelterek keselim. Sadece çatalla uç kısmına bastırarak şekil de verebilirsiniz. Sadece önemli olan hamurları açtıktan, hele de içlerini koyduktan sonra üstüste koymamanız. Yoksa yapışır.
Hazırladığımız yarım daire şeklindeki hamurları kızgın yağda altın rengi alana kadar kızartıyoruz. Peynir çeşitlerinde krem peynir türleri hariç istediğiniz gibi değişiklik yapabilirsiniz.

Not: Pişi, yöresel Türk mutfağında farklı isimlerde farklı malzemelerle hazırlanabilen bir lezzet. İtalyan mutfağında ise panzerotti ismini almakta. Ağırlıklı olarak İtalyan peynirleri ile yapılan panzerottinin içinde salam, domates, fesleğen gibi malzemeler de sıklıkla kullanılır.



Panzerotti

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc167755
Gönderme Tarihi: 06.Ekm.2022
279 defa indirildi / yazdırıldı




750 gr un
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı ılık süt
1 paket instant maya
2 kesme şeker
1, 5 bardak su
Taze fesleğen
1 diş sarımsak
3 domates
Tuz, karabiber
Mozarella, parmesan, kaşar peyniri
Kızartmak için;
Çiçekyağı zeytinyağı karışımı

Mozarella, parmesan, kaşar peyniri
Kızartmak için çiçekyağı zeytinyağı karışımı
Öncelikle panzerotti hamurunu hazırlayarak başlayın.
Bunun için; mayayı ılık sütle karıştırıp un ve şekerle beraber un ekleyerek yoğurun, 1 sat kadar mayalandırın.
Sosu için; domatesleri rendeleyin, ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiberle pişirin.
Hamurdan elma büyüklüğünde parçalar alıp merdane yardımıyla 10 santim çapında açın.
Üzerine domates sosundan sürün.

Rendelenmiş peynirleri ve ince kıyılmış fesleğenler, koyup kapatın.

Yağda, derin bir tencerede kızartın.



Panzerotti

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2024
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc179514
Gönderme Tarihi: 17.Eyl.2024
154 defa indirildi / yazdırıldı




Hamur İçin:
1 su bardağı (1 parmak fazla) su (ılık)
1 su bardağı (1 parmak fazla) süt (ılık)
1/2 tatlı kaşığı şeker
4 su bardağı un
1/2 paket kuru maya
1/2 tatlı kaşığı tuz
İçi için:
1 yemek kaşığı sıvı yağ
8-10 dilim sucuk
2 adet uzun sosis (ufak dilimlenmiş)
1 tatlı kaşığı kekik
10 ince dilim kaşar peyniri
1 çay bardağı domates püresi
2 diş sarımsak
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
Kızartmak için:
2 su bardağı sıvı yağ

Derin bir kaseye maya ve şekeri alın.
Üzerine süt ve suyu ekleyin.
5 dakika mayanın aktive olması için dinlendirin.
Un ve tuzu eleyerek ekleyin.
Güzelce yoğurun.
Bir tavaya sarımsağı ekleyin.
Üzerine domates püresini ekletin ve 2 dakika kaynatın.
Başka bir tavaya sıvı yağı ekleyin.
Sucuk ve sosisleri de ekleyin. 3-4 dakika çevirerek pişirin.
Kekiği de ekleyin ve ocaktan alın.
Hamuru 8 parçaya ayırın.
Bir parçasını alın ve merdane ile hafif yuvarlak olacak şekilde açın.
Üzerine sostan sürün.
Üzerine sucuk ve sosislerden ekleyin.
Üzerine kaşar peynirini elinizle bölün ve koyun.
Parmak uçlarınız ile güzelce kapatın.
Bir tencerede sıvı yağı ısıtın.
İçerisine dikkatlice hamurları bırakın.
2-3 dakika boyunca çevirerek pişirin.
Panzerottiler hazır.







Panzerotti Tarifleri Carpaccio Tarifleri



(3 adet Panzerotti 4,602 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort