Kısa URL: https://ml.md/lc110851
Gönderme Tarihi: 21.Ağu.2015
2,872 defa indirildi / yazdırıldı
Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
4 su bardağı üzüm suyu (kalın kabuklu siyah üzüm)
½ su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı tepeleme mısır nişastası veya mısır unu
2 yemek kaşığı soğuk su
Süslemek için:
Çekilmiş fındık
Üzüm suyu orta bir tencereye konulur. Toz şeker tencereye eklenir. Nişasta soğuk suya çözdürülüp tencereye aktarılır. Kısık ateşte çırpma teliyle sürekli karıştırılır. Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Kaynamaya başladıktan 1 dakika sonra ocaktan alınır. Servis tabağına alınarak soğutulur. Üzerine çekilmiş fındık eklenerek servis edilir.