Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Açma Tarifleri > Papatya Poğaça (2 adet - 14,962 defa bakıldı)

Papatya Poğaça


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Açma Tarifleri
Ay Çöreği Tarifleri
Kete Tarifleri
Örgü Tarifleri
Poğaça Tarifleri
Ponçik Tarifleri
Rulo Çörek Tarifleri
Simit Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Papatya Poğaça

abi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 31.10.2016
Mesajlar: 62
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc141802
Gönderme Tarihi: 07.Nis.2019
507 defa indirildi / yazdırıldı




http://www.hurriyet.com.tr

1 paket yaş maya
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tuz
5-6 su bardağı un
İçi için:
Bir parça böreklik beyaz peynir
Bir tutam maydanoz
Ortası için:
1 parça böreklik beyaz peynir
1 adet kırmızı biber
2 adet yeşil biber
Bir tutam maydanoz
Üzeri için:
Yumurta sarısı
Çörekotu

Yoğurma kabına ılık su ve ılık sütü alıp yaş mayayı ekleyin. Maya eriyinceye kadar karıştırın. Sıvı yağı ekleyip karıştırın. Azar azar unu ilave edin. Unun üzerine şeker ve tuzu serpip yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Hamurun üzerini örtüp ılık ortamda hamur 2 katına erişinceye kadar mayalandırın.
Mayalanan hamurdan poğaçanın tabanını oluşturacak yuvarlak parça için ceviz büyüklüğünde bezeler yapın. Bezeleri çay tabağı büyüklüğünde açın. Yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin.
Üzeri için erik büyüklüğünde toplar yapın. Bu topların içine peynir ve ince kıyılmış maydanozu yeteri kadar koyup yuvarlayın. Topları yuvarlağın kenarlarına biraz içeriye doğru koyun.
Biberleri ince ince, maydanozu ince kıyım doğrayın ve peynir ile karıştırın. Bu harcı ortadaki boşluklara doldurun. Topların ve alttaki yuvarlağın kenarlarına yumurta sarısı sürün. Topların üzerine çörek otu serpin.
175 derecelik soğuk veya çok ılık fırına verin. Üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.



Papatya Poğaça

sultan B
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 22.03.2017
Mesajlar: 21
Şehir: Kırklareli
Kısa URL: https://ml.md/lc124051
Gönderme Tarihi: 24.Mar.2017
729 defa indirildi / yazdırıldı




125 gr. margarin
1/2 su bardağı ılık süt
1 adet yumurta
Yarım paket yaş maya
1/2 tatlı kaşığı toz şeker
1/2 tatlı kaşığı tuz
2,5 bardak Un
250 gr. beyaz peynir (içi için)
Yeterince çörekotu

Yaş maya ılık süt ile eritilir. Yoğurma kabına malzemeler alınarak ele yapışmayacak bir kıvam alana kadar yoğurulur. 20 dk. kadar mayalanması için bekletilir. Daha sonra hamurdan bir parça alınarak içine rendelenmiş beyaz peynirden koyarak yuvarlak şekil verin. Ortalarını hafif çukur yapıp çörekotu koyun. Üzerine elinizle bastırarak hafif inceltin ve bıçak ile yaprakları kesin. Orta kısmı tamamen kesmemeye dikkat edin. Tüm hamuru şekillendirip tepsiye dizdikten sonra 10 dk kadar tepside mayalandırın. Üzerine yumurta sarısı sürerek 190C derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.






Papatya Poğaça Tarifleri Açma Tarifleri



(2 adet Papatya Poğaça 14,962 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort