|
Papatya Salatası |
|
bol kepçe
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.11.2011
Mesajlar: 33 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc70182
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2011
2,024 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet havuç
1 adet salatalık
1 adet domates
1 adet göbek salata
1 adet yeşil soğan
5 adet siyah zeytin
5 dal dereotu
Göbek salatamızı bol suda yıkayıp süzdürüp iyice kuruluyoruz. İnce ince doğrayıp servis tabağının ortasına tepeleme koyuyoruz. Üzerine rendelenmiş havucu yerleştiriyoruz. Bir tane salatalığın her iki ucunu kestikten sonra tam ortadan uzunlamasından tahta şişi geçirip bıçağımızın ucuyla çevirerek kesiyoruz ve salata tabağımızı çevreliyoruz. Kesilmiş domates dilimleriyle ve dereotuyla salatamızı süslüyoruz. Yeşil soğanların baş kısımlarını sekize bölüp suya batırarak geriye doğru kıvrılmasını sağlıyoruz. Tabağımızın kenarlarında bulunan havuçları tırtıklı kesip üzerlerini siyah zeytinle süslüyoruz.
|
Papatya Salatası |
|
hoş seda
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.11.2011
Mesajlar: 35 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc70005
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2011
1,760 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 küçük marul
4-5 adet taze soğan
1 orta boy havuç
2 adet domates
2 adet yumurta
Bir tutam tuz
Yarım fincan zeytinyağı
Yarım limon
Yıkanmış marul ve soğanları doğranır. Havucu rendeleyip, tuz ilavesiyle marul ve soğana katıp karıştırılır. Bunları salata tabağına yerleştirilir. Üzerine yağ ve limon gezdirilir.ok katı haşlanmış yumurtaların kabuklarını soyulur. Yumurtanın beyazını sarısına değdirmeden bıçakla ikiye ayrılır. Sarısını da tam ortadan ikiye ayrılır. İkiye ayırdığınız yumurta beyazlarını yaprak olabilecek şekilde 5-6 parçaya bölünür. Salata tabağına 4 yarım yumurta sarılarını aralıklı şekilde yerleştirilir. Yumurta sarılarının etrafına beyazlarını papatya şekline yerleştirilir. Tabağın kenarını domates dilimleri ile süslenir.
|
PAPATYA SALATASI |
|
artı4
Aşçı
Kayıt: 06.01.2010
Mesajlar: 19 Şehir: Muş |
Kısa URL: https://ml.md/lc45820
Gönderme Tarihi: 06.Oca.2010
1,892 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
5 adet büyük boy patates
2 adet haşlanmış havuç
7 adet kornişon turşu
5 adet biberli yeşil zeytin
2 adet haşlanmış yumurta
3 adet yeşil soğan
1 çorba kasesi yoğurt (susuz yerinden)
4 çorba kaşığı mayonez
tuz
karabiber
HAZIRLANIŞI
Haşlanmış patatesleri rendeliyoruz. Üzerine tuzu ve karabiberi koyup karıştırdıktan sonra, büyük boy yuvarlak tabağın ortasına portakal büyüklüğünde bir parça koyup, üzerine hafifçe bastırıp, ortasını çukurlaştırıyoruz. Papatyanın yapraklarını oluşturmak için, kalan patateslerden kenarlarına koyup yaprak şeklini veriyoruz. Yaprakların içlerine de parmaklarımızın ucuyla bastırıp biraz çukurlaştırıyoruz. Haşlanmış havuçları, turşuları küp şeklinde doğruyoruz. Yeşil soğanları, yeşil zeytinleri de doğrayıp hepsini karıştırıyoruz ve ortadaki çukura dolduruyoruz. Bir kaseye yoğurdu, mayonezi, ezilmiş bir diş sarımsağı, tuzu koyup karıştırıyoruz. Salatamızın ortasına ve kenarlardaki yaprakların çukurlarına da kalanını döküyoruz. Tam ortaya, haşlanmış yumurta sarısını tel süzgeçten geçirerek serpiştiriyoruz. Böylece papatyanın ortasındaki sarı bölümünü de tamamlamış oluyoruz. Yumurtanın beyazını da rendeleyip, yaprakların üzerine koyup, fotoğrafta olduğu gibi suslüyoruz. Soframızın tam ortasındaki yerini aldığında, misafirlerinizin unutamayacağı bir görüntü ve lezzet oluşacaktır.
|
Papatya Salatası |
|
sütçü
Aşçı
Kayıt: 25.05.2009
Mesajlar: 18 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc36866
Gönderme Tarihi: 25.May.2009
2,188 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 Kg patates (haşlanmış )
1 Adet haşlanmış havuç
10 Tane yeşil zeytin
6 Tane salatalık turşusu
2 Adet haşlanmış yumurta
Su bardağı yoğurt
2 Çorba kaşığı mayonez
2 Çorba kaşığı mısır
2 Dal taze soğan
1/2 Demet maydanoz
1/2 Kahve fincanı zeytinyağı
1 Çay kaşığı hardal
Tuz
Karabiber
1 Limon suyu
Patatesin içine zeytinyağı, limon, tuz, karabiber, hardalı koyun karıştırın. Bu karışımdan portakal büyüklüğünde parça koparın, tabağın ortasına koyun. Ortasını çukurlaştırıp yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Parçaların içlerini çukurlaştırın. Havucu, turşuyu, yeşil soğanı, maydanozu ufak ufak doğrayıp ortadaki çukurlara doldurun. Yoğurtla mayonezi karıştırın doldurduğunuz çukurların üzerine dökün, yumurtanın sarılarını iri rendeyle rendeleyin papatyanın tam ortasına koyun. Akları da rendeleyin yaprakların üzerine koyun. Son olarak maydanozla süsleyin.
|
Papatya Salatası |
|
taş bebek
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.05.2009
Mesajlar: 22 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc36272
Gönderme Tarihi: 08.May.2009
2,337 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet orta boy patates
1 adet haşlanmış yumurta
2 adet salatalık turşusu
2 çorba kaşığı konserve mısır
1 adet haşlanmış havuç
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet limon
3 çorba kaşığı mayonez
Yarım demet maydanoz
Haşlanmış patates ezilir. Üzerine zeytinyağı tuz ve limon suyu eklenir, iyice karıştırılır. Sonra bu karışım 7 eşit parçaya bölünür. Her parça yuvarlanır, ortası çukurlaştırılır. Düz bir tabağın ortasına ilk parça konur. Etrafına, diğer parçalar çiçek şeklini tamamlayacak şekilde yerleştirilir. Başka bir kapta havuç, turşu doğranır. Üzerine mısır, yumurtanın doğranmış beyazı, tuz eklenir karıştırılır. Patates oyuklarına bu karışım doldurulur. Üzerlerine mayonez konur. Ortada bulunan oyuğa yumurtanın sarısı rendelenir. Salatanın kenarlarına ve çiçek aralarına kıyılmış maydanoz serpilir.
|
Papatya Salatası |
|
hanımeli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.12.2007
Mesajlar: 49 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc24435
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2008
2,162 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi
2 adet katı pişmiş yumurta
3 orta boy patates
1 küçük boy karnabahar
1 küçük kutu konserve kuşkonmaz
1 su bardağı dolusu konserve yeşil fasulye
1 su bardağı dolusu mayonez
1 kahve kaşığı zeytinyağı
1 kahve kaşığı sirke
Tuz
Karabiber
Patates ve karnabaharı ayrı ayrı haşladıktan sonra karnabaharı dal dal ayırın, patatesleri de küp biçiminde küçük küçük doğrayın.
Kuşkonmaz ve ayıklanmış yeşil fasulyeyi ufak dilimler halinde doğrayıp sebzeleri çukur bir salata tabağına dikkatle karıştırarak koyun.
Mayonezin dörtte üçünü salata tabağındaki sebzelerle karıştırın ve geri kalan mayonezle sebzelerin üzerini kaplayın.
Katı yumurtaları ortadan ikiye keserek sarılarını çıkarın ve küçük bir kapta zeytinyağı ve sirkeyle iyice ezerek karıştırın. Salata üzerine küçük bir daire biçiminde kümeleyin. Yumurta aklarını ise, papatya çiçeğinin beyaz yaprakları gibi keserek tabağın üzerindeki yumurta sarısı çevresine papatya biçimi vererek dizin ve servis yapın.
ML® Papatya Kurabiyesi için tıklayın
|
PAPATYA SALATASI |
|
Dolunay
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.04.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Burdur |
Kısa URL: https://ml.md/lc23361
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2008
2,268 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
1 küçük marul
4-5 adet taze soğan
1 orta havuç
zeytinyağı
2 yumurta
2 domates
tuz
limon
Yapılışı:
Yıkanmış marul ve soğanları doğrayın. Havucu rendeleyip tuz ilavesiyle maral ve soğana katıp karıştırın. Bunları salata tabağına yerleştirin. Üzerine yağ ve limon gezdirin. Çok katı haşlanmış yumurtaların kabuklarını soyun. Yumurtanın beyazını sarısına değdirmeden bıçakla ikiye ayırın. Sarısını da tam ortadan ayırın. İkiye ayırdığnız yumurta beyazları yaprak olabilecek vaziyette 5-6 parçaya bölün. Salata tabağına 4 yarım yumurta sarılarını aralıklı şekillerde yerleştirin. Yumurta sarılarının etrafına beyazlarını papatya şeklinde yerleştirin. Tabağın kenarını domates dilimleri ile süsleyin.
ML® Papatya Salatası için tıklayın
ML® Papatya Salatası (görsel)
|
|