Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Şifalı Bitkiler > Papatya (3 adet - 74,754 defa bakıldı)

Papatya


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Besinlerin Değerleri
Şifalı Bitkiler
Aşçılığın Püf Noktaları
Sofra Düzeni ve Servis
Mutfak Takımları
Yemek Hakkında Sözler
Yemek Rüyaları
Yemek Fıkraları
Diğer Konular
Sağlık Konuları
Site Hakkında
Makaleler
Söyleşiler
Anketler
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Papatya

Erdinç
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.11.2005
Mesajlar: 35
Şehir: Gemlik
Kısa URL: https://ml.md/lc672
Gönderme Tarihi: 01.Arl.2005
2,319 defa indirildi / yazdırıldı




Bir, iki tutam papatya ve ıhlamur, biraz nane yaprağı ile karıştırılır. Üzerine 100 gr. kaynar su dökülerek papatya bulamacı elde edilir. Bağırsakları çalıştırır.


Papatya Suyu

lekelimelek
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.02.2006
Mesajlar: 49
Şehir: IZMIR
Kısa URL: https://ml.md/lc7122
Gönderme Tarihi: 20.Ağu.2006
3,386 defa indirildi / yazdırıldı




Papatya suyu sindirim sistemini çalıştırır, ağrıları hafifletir. Onun için bazen soğuk algınlığında papatya çiçeği kaynatılarak suyu suyu hastaya içirilir. Bu suyun biraz acımsı tadı vardır. 1 litre suya 5 gram kadar papatya atılır kaynatılır. İçine limon da sıkılabilir.
Papatya Çiçeği: Kabızlık ve asabî hastalıklarda kaynatılarak suyu içilir.


PAPATYA

uzman
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 12.03.2009
Mesajlar: 17
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc34513
Gönderme Tarihi: 12.Mar.2009
2,093 defa indirildi / yazdırıldı




Papatya eskiden beri ev sağlığında kullanılan bir bitkidir. 10 gram papatya 1 litre suda kaynatılıp çay gibi içilirse mideyi düzeltir, pekliği giderir. Sıcak papatya suyu ile yapılan gargaralar diş etlerindeki ağrılı şişlere iyi gelir. Soğuk algınlığında kurutulmuş papatyanın kaynatılmış suyu ateşi düşürür; soğutularakyapılan gargara boğaza iyi gelir.






Papatya Tarifleri Şifalı Bitkiler



(3 adet Papatya 74,754 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort