|
|
Balık Papaz Yahnisi |
|
tarif dükkanı
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.03.2019
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc141140
Gönderme Tarihi: 11.Mar.2019
879 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilogram balık
2 baş kuru soğan
1/2 bardak zeytinyağı
1 kepçe üzüm sirkesi ya da 1 adet limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
Önce balıkları temizleyip tuzlayın. Balıklar küçükse bütün, büyükse doğrayarak kullanın. Soğanı bir tavada zeytinyağında kavurun. Üzerine bir kepçe sirke ve su koyup kaynatın. Kaynarken balıkları içine koyup güzelce pişirin.
Not: Mümkünse kaya veya iskorpit balığı kullanın fakat isteğinize göre farklı balıklar tercih edebilirsiniz.
|
Balık Papaz Yahnisi |
|
şeker oğlan
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.12.2010
Mesajlar: 25 Şehir: Çankaya-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc58618
Gönderme Tarihi: 16.Arl.2010
4,582 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. balık (Kefal, palamut, uskumru)
3 kahve fincanı zeytinyağı
2 adet havuç
Yarım kahve fincanı domates salçası
2 bardak su
1 kahve kaşığı kırmızı biber
6 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
Kenarlı tepsiye zeytinyağını ve yarım ay şeklinde doğranmış soğanları koyun. Soğanları kavurun. Buna ince kesilmiş havuçlarla ayıklanmış sarımsakları ve kıyılmış maydanozu katın. Sonra domates salçasını, kırmızı biberi ve tuzu ilave edin. Tepsiye bir kapak kapatıp soğanla havuçları orta ısılı ateşte 20 dakika pişirin. Ayıklanmış ve dilimlere doğranmış balıkları da tepsiye koyun. Üzerine pek az tuz serpikten sonra orta ısılı ateşte tekrar 15 dakika pışirin. Balıklar da pişince ateşten indirin soğuyunca servis yapın.
|
Balık Papaz Yahnisi |
|
rota
Aşçı
Kayıt: 18.02.2009
Mesajlar: 15 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc33873
Gönderme Tarihi: 18.Şub.2009
4,000 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kefal, kırlangıç, palamut, uskumru gibi balıklardan
1000 gram balık
1/2 kahve fincanı domates salçası
100 gram zeytinyağı
7 diş sarımsak
2 kahve kaşığı kırmızı biber
700 gram soğan (7 büyük)
2 bardak su
2 orta boy havuç
Tuz
Yayvanca ve kenarlı bir tepsiye; iki buçuk kahve fincanı zeytinyağının yarısı ile, ince ve yarım ay olarak kesilmiş 7 büyük soğan koyarak, soğanlar az pembe bir renk alıncaya kadar aşağı yukarı 20 dakika kavurmalı, sonra soğanlara; küçük ve ince kesilmiş 2 orta büyüklükte havuç ile, ortalarından ikiye bölünmüş 7 diş sarımsak ilâve ederek, soğanlar iyice esmer bir renk alnıcaya kadar kavurmakta devam etmelidir.
Sonra kavrulmuş soğan ve havuçlara, kalan bir bir çeyrek kahve fincanı zeytinyağı ile 2 bardak su, yarım kahve fincanı domates salçası, 2 kahve kaşığı kırmızı biber ve 2 tatlı kaşığı da tuz atarak, hepsini bir karıştırdıktan sonra tepsinin kapağını kapatmalı, soğan ve havuçları, orta ateşte 20 dakika pişmeye bırakmalıdır.
Yirmi dakika sonra, tepsiye; pulları kazınmış, iç ve kulak denen solungaçları çıkarılmış, yıkanmış ve ikişer parmak genişliğinde parçalara kesilmiş 1 kg. balık ilâve ederek, üstlerine 1 tatlı kaşığı tuz serpmeli ve tekrar tepsinin kapağını kapatarak orta ateşte balıkları 10-12 dakika pişirmeli ve ateşten alarak soğuduktan sonra servis yapmalıdır.
|
Papaz Yahnisi (Balık) |
|
nedimex
Super MOD
Kayıt: 17.07.2005
Mesajlar: 564 Şehir: Kadiköy/Istanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc10218
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2006
3,330 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo balık (Palamut, uskumru veya kefal)
8 baş soğan
1 demet maydanoz
8 diş sarımsak
3 adet havuç
4 adet domates veya yarım fincan salça
Yarım bardak zeytinyağı
1 çay kaşığı kırmızı biber
1,5 bardak su
Yarım tatlı kaşığı tuz
Soğanlar halka halka doğranarak, kenarlı bir tepsiye konmuş olan zeytinyağında börttürülür, buna ince kesilmiş havuçlarla iri kıyılmış maydanoz ve ayıklanmış sarımsaklar ilave edilir. 10 dakika kadar kavurduktan sonra soğanlar esmer bir renk almaya başladığı zaman, buna domatesler veya yarım fincan suda ezilerek hazırlanmış salça, biber, tuz ve su da katılarak, tepsiye bir kapak kapatılıp 20 - 25 dakika havuçlar iyice pişene kadar orta ateş üzerinde pişirilir. Bundan sonra balıklar cinsine göre ayıklanıp, temizlenmiş, yıkanmış ve dilimlenmiş veya uzunlamasına ortadan ikiye bölünmüş olarak tepsiye yerleştirilir ve üzerlerine bir çay kaşığı kadar tuz da serpilip orta hararetteki ateşte 10 -15 dakika kadar pişirilir. Bundan sonra ateşten indirilip soğumaya bırakılır. Hepsi beraber soğuk olarak servis yapılır.
|
|
Papaz Yahnisi (Balık) Tarifleri Kılıç Tarifleri
|
|