Kısa URL: https://ml.md/lc118146
Gönderme Tarihi: 13.Tem.2016
1,085 defa indirildi / yazdırıldı
Meryem Sutekin
6 adet orta boy patlıcan
500 gram kuzu kuşbaşı et
6 adet yeşil biber
5 adet domates
2 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
2 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
Sıvı yağ
Patlıcanları alacalı soyuyoruz uzunlamasına parmak şeklinde ince olacak şekilde kesiyoruz. Tuzlu suda bekletelim eğer acısı varsa gitsin. Eti yağ eklemeden tencereye katalım suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirelim. Etler pişerken soğan ve sarımsakları doğrayalım Etler suyunu çekince sarımsak ve soğanları ekleyelim pembeleşene kadar pişirelim. Rengi değişince salçayı ekleyip bir iki kez daha karıştırdıktan sonra yemeklik doğradığımız domatesleri katalım. Kapağını kapatıp bu şekilde on dakika pişirip iki su bardağı sıcak suyu ekleyelim baharatları da ekleyip kapağını kapatalım . Etler pişerken patlıcan ve biberleri kızartalım. Ayrı ayrı tabaklara çıkartalım. Etimiz piştikten sonra borcama en alta patlıcanları dizelim üzerine pişirdiğimiz etli sosu dökelim üzerine kızarttığımız biberleri dizelim. Fırında 200 derece de yaklaşık 25 dakika pişen yemeğimizi servis yapabiliriz.
Kısa URL: https://ml.md/lc133379
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2018
1,033 defa indirildi / yazdırıldı
150 gr kuzu kuşbaşı
2 büyük patlıcan
1 soğan
2 domates
4-5 sivri biber
1 diş sarımsak
1 kaşık salça
Tuz
Karabiber
Reyhan
Sıvıyağ
Su
Patlıcanları alaca soyup uzunlamasına parmak şeklinde dilimliyoruz ve tuzlu suda yaklaşık 10 dakika bekletiyoruz. Sudan çıkarıp kuruladıktan sonra sıvıyağda kızartıyoruz biberleri de uzunlamasına dilimleyip kızartıyoruz. Tencereye sıvıyağ koyup kızdırıyoruz. Yemeklik doğranmış soğanı sarımsağı ve kuşbaşı etleri tencereye alıp kavuruyoruz. Salça ve yemeklik doğranmış domatesleri ekleyip 1-2 su bardağı su, tuz ve baharatlarını ilave edip kapağını kapatıyoruz. Yaklaşık 5 dakika orta ateşte pişiriyoruz. Fırın tepsisi veya borcamın altına kızarmış patlıcanları seriyoruz, üzerine etlerimizi döküyoruz son olarak kızaran biberleri de tepsinin en üstüne dizip önceden ısınmış 200 derece fırında 15 dakika kadar pişirip servis yapıyoruz.
Kısa URL: https://ml.md/lc144849
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2019
678 defa indirildi / yazdırıldı
500 gram kuşbaşı dana eti
3 adet patates
3 adet patlıcan
2 adet yeşil biber
4 adet domates
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1.5 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)
Tencereyi ocağa alıp iyice ısıtın.
Etleri tencereye alıp 5 dakika kadar kavurun.
Etlerin üzerini geçecek kadar su ilave edip kapağını kapatın.
Etler suyunu çekince yemeklik doğradığınız soğanları ve zeytinyağını tencereye ekleyin. 2-3 dakika daha kavurun.
Soyup küp küp doğradığınız domatesleri tencereye ilave edin.
Tuzunu ve karabiberini de ekleyip karıştırın.
Tencerenin kapağını kapatıp suyu çekilene kadar 10-15 dakika pişirin.
Patlıcanları alaca soyun ve parmak boyunda ince şeritler halinde doğrayın. Tuzlu suya koyun.
Patatesleri de parmak boyunda doğrayın.
Önce patatesleri ardından suyunu süzdüğünüz patlıcanları yağda kızartın ve kağıt havlu serdiğiniz tabağa alın.
Fırın tepsisinin kenarlarına önce patatesleri, patateslerin üzerine de patlıcanları dizin.
Parmak boyunda doğradığınız biberleri de patlıcanların üzerine yerleştirin.
Tepsinin ortasındaki boşluğa eti alın.
Domatesi de dilimleyip etlerin etrafına dizin.
Suyla açtığınız salçayı malzemelerin üzerine gezdirin.
Tepsiyi ıslatıp suyunu sıktığınız yağlı kağıtla kapatın.
Fırını 190 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın.
20 dakika pişirdikten sonra sıcak sıcak servis edin.