|
Parmak Köftesi |
|
mehtap
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.07.2007
Mesajlar: 44 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc23510
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2008
2,290 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr. çiğ köftelik kıyma
500 gr. ince bulgur
bol kırmızı biber
1 soğan
Tuz
3 kaşık domates salçası
Bulgura kıyılmış soğan, salça kırmızı biber, tuz konup karıştırılır. Kıyma ilave edilip yoğurulur. Gerektikçe azar azar su alınır. Kendini iyice tutunca su almadan yoğurulur. Fındık büyüklüğünde parçalara kopartılıp, düğme gibi yuvarlanıp ortasına parmak bastırılır. Bu tavaya yağ konup, kızdırılır. Köfteler kızartılır. Yağdan çıkarınca bir tencereye sıvı yağ, salça, tuz konup kaynatılır. Köfteleri alıp karıştırılır. Ateşten alınır. Servis yapılırken üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür.
|
Düğülü Parmak Köfte |
|
demir tozu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.05.2016
Mesajlar: 36 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc137809
Gönderme Tarihi: 20.Ekm.2018
1,264 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.ebruomurcali.com.tr
600 gr. köftelik kıyma
50 gr. kuyruk yağı kıymayla beraber çekilecek
1 çay bardağı kısırlık bulgur
Yarım çay bardağı soda
1 adet kırmızı soğan
1 adet kuru soğan
Tuz, karabiber
Üzerine:
Sıvı yağ
Kuyruk yağlı kıyma, soda, bulgur ve baharatı yarım saat yoğurun. Karışımı 1 gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün rendelenmiş soğanları ilave edin ve tekrar yoğurun. Köftenizden iki parmak kalınlığında şeritler yapın ve şeritleri arzu ettiğiniz boyda kesin. Üzerine sıvı yağ sürerek mangal ya da fırın ızgarasında kızartın.
|
|