|
Parmak Tatlısı |
|
mutfak
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.06.2010
Mesajlar: 20 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc52553
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2010
2,321 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet yumurta
1 kahve fincanı ayçiçek yağı
1 kahve fincanı yoğurt
yarım paket kabartma tozu
aldığı kadar un
İçi için:
2 adet orta boy havuç
3 çorba kaşığı tozşeker
1 adet yumurtanın akı
2 çorba kaşığı dövülmüş fındık
2 çorba kaşığı kakao
Şerbeti için:
1/4 limon suyu
2 su bardağı su
Kızartmak için ayçiçek yağı
üzerine 1 adet yumurtanın akı
Ön hazırlık olarak şerbet için, tozşekeri, limon ve suyu bir tencerede 5 dakika kaynatıp soğumaya bırakalım. Bu arada yumurtayı ve Bizim Ayçiçek Yağı'nı bir kapta birleştirip, karıştıralım. Üzerine Ülker içim Yoğurt'-la karıştırılmış kabartma tozunu ilave edelim. Ardından unu azar azar ekleyerek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Üzerine nemli bir bez örtüp 20 dakika dinlendirelim, içi için havuçları rendeleyip, tozşekerle birlikte, havuçlar suyunu bırakıp çekene dek pişirdim. Biraz yumuşayan havuçları ateşten alıp, iyice soğutalım. Üzerine 1 yumurta akını ve kakaoyu ekleyip iç malzemesini karıştıralım.
Dövülmüş fındığı da katıp tekrar karıştıralım. Hamurdan yumurta iriliğinde bezeler koparalım. Bezeleri unlanmış zeminde bıçak sırtı kalınlığında merdaneyle açalım. 6-7 cm.'lik kareler keselim. Karelerin bir kenarına havuçlu malzemeyi yerleştirelim. Rulo yaparak saralım. Ruloların açılmaması için parmağımızı hafifçe yumurta akına bastırıp kenarlarına sürelim ve öylece kapatalım.
Kızdırılmış ayçiçek Yağı'nda havuçlu ruloları kızartalım. Kepçe ile çıkarıp hiç beklemeden soğuyan şerbete bırakalım. Şerbeti emen tatlıları bir süre sonra şerbetten çıkarıp servis tabağına alalım.
Fotoğraf "ıIğĞüÜşŞiİöÖç" tarafından gönderildi. 31.12.2020
|
Parmak Tatlısı |
|
türk anahtarı
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.08.2016
Mesajlar: 24 Şehir: Bitlis |
Kısa URL: https://ml.md/lc118628
Gönderme Tarihi: 03.Ağu.2016
1,450 defa indirildi / yazdırıldı
|
Özgür Balcı Köse
½ paket yumuşak margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İrmik
Şerbet için:
3 bardak su
3 bardak şeker
Yarım paket yumuşak margarin, 1 çay bardağı sıvıyağ, 1 yumurta, 1 paket vanilya ve kabartma tozu unla hamur yoğurulur. Parmak şekli verilerek irmiğe batırılır. 180 derecede ısıtılmış fırına konularak pişirilir. 3 bardak şeker 3 bardak su ile şerbet hazırlanıp üzerine dökülür.
|
Parmak Tatlısı |
|
bahis
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.07.2019
Mesajlar: 61 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc144828
Gönderme Tarihi: 06.Ağu.2019
920 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
1 yumurta
Yarım çay bardağı toz şeker
125 gram tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 çay bardağı un
İçi için:
1 çay bardağı dövülmüş ceviz, fındık, badem karışımı
3 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
2-3 damla limon suyu
Üstü için:
1 çay bardağı irmik
Şerbetle başlayın. Şeker ve suyu karıştırıp ocağa alın.
Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip ocağı kısın.
10 dakika kadar da kısık ateşte kaynatıp altını kapatın ve soğumaya bırakın.
Hamuru için un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabında karıştırıp yoğurun.
Unu da azar azar ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edin ve 10 dakika dinlendirin.
Ceviz, fındık ve bademi robottan geçirin. Şeker ve tarçını da ekleyip karıştırın.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp içine tarçınlı harçtan koyun. Kapatıp elinizle ince uzun köfte şekli verin.
Hazırladığınız köftelerin her tarafını bir tabağa koyduğunuz irmiğe güzelce bulayın.
Fırın tepsisini yağlayıp tatlıları tepsiye dizin.
Fırını 180 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın ve tepsiyi fırına verin.
Üstleri kızarınca tepsiyi fırından çıkarın.
Ilınınca soğuk şerbeti tatlıların üzerine dökün.
Tatlılar şerbeti çekince servis yapın.
|
|